Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

November Games: έκθεση του Δημήτρη Τράγκα στη γκαλερί του Black Duck

November Games: έκθεση του Δημήτρη Τράγκα στη γκαλερί του Black Duck

Ένας πολυπράγμων δημιουργός, ο Δημήτρης Τράγκας, εκθέτει τα έργα του στη γκαλερί του Black Duck, από 21 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου και μας προσκαλεί σε ένα πειραματισμό με διάφορα υλικά.


Η καινούρια σειρά έργων του Δημήτρη Τράγκα έχει τίτλο «Games» και είναι ένα ευφάνταστο τρισδιάστατο παιχνίδι εικαστικών συνθέσεων, που αποπνέουν την ελευθερία με την οποία δημιουργήθηκαν και προτρέπουν στη χαρά της ζωής .

Ετερόκλητα υλικά όπως καλώδια, μολύβι, σύρμα, σωλήνες κλπ μετατρέπονται σε δομημένες δημιουργίες που συμβαδίζουν με την ιδιαίτερη αισθητική του εμπνευστή τους. Σε μια διαφορετική αλλά όχι πολύ απομακρυσμένη από την αστρονομικά γεωμετρική του οπτική, ο Δημήτρης Τράγκας παραθέτει τα χαρακτηριστικά για την τέχνη του «σημεία» ανάμεσα σε «περίπου κύκλους», «ίσως τρίγωνα» και «ρευστά τετράγωνα» χαλαρώνοντας τις δομές των σχηματισμών του.

Πρόκειται για μια σειρά επιτοίχιων μικρογλυπτών που εκπλήσσει το θεατή με τη ζωηρή της δυναμική.


Ο Δημήτρης Τράγκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε στη Σχολή Βακαλό (1972-1975) κοντά στους Γιάννη Βαλαβανίδη και Παναγιώτη Τέτση.

Παράλληλα με την εικαστική του πορεία, εκφράστηκε και με τους ρόλους του σκηνογράφου στο θέατρο, του ηθοποιού (υπό τη σκηνοθεσία Αλέξη Δαμιανού και Δήμου Αβδελιώδη) και του μουσικού. Διετέλεσε δάσκαλος Ζωγραφικής σε τμήματα του Δήμου Αθηναίων και υπεύθυνος των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο Δημοτικό Σχολείο των εκπαιδευτηρίων Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου.

Ασχολείται επίσης με την ταξιδιωτική φωτογραφία. Έχει εκθέσει τη δουλειά του σε ατομικό επίπεδο σε 10 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε πάνω από 15 ομαδικές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Website: www.dimitristragkas.com


Την έκθεση επιμελείται η Κέλλυ Αθανασιάδου.

Σχετικές ειδήσεις
Επέκεινα: Έκθεση της Νάνσυς Παπαδοπούλου Poth στην γκαλερί του Black Duck
17.03.2016 13:57
Η Νάνσυ Παπαδοπούλου Poth εκθέτει τα έργα της στην γκαλερί του Black Duck, από 28 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2016, σε μια έκθεση με τίτλο «Επέκεινα», που αφιερώνει στον πατέρα της.
Στο δρόμο της μάσκας: έκθεση στη γκαλερί του Black Duck
15.02.2016 13:19
Μια απόπειρα περιπλάνησης στον γοητευτικό κόσμο της Μάσκας επιχειρεί το Black Duck Multiplarte και οργανώνει στην γκαλερί του την έκθεση με τίτλο « Στο δρόμο της μάσκας», από 18 Φεβρουαρίου μέχρι 13 Μαρτίου, με τη συμμετοχή τεσσάρων δημιουργών.
Μορφές σε αστικά τοπία: έκθεση της Σοφίας Λέρτα στη γκαλερί του Black Duck
08.01.2016 10:19
Σε έναν κόσμο σκιών μας μεταφέρει με την ζωγραφική της η Σοφία Λέρτα, η οποία παρουσιάζει την τελευταία της δουλειά, στην γκαλερί του Black Duck, από τις 13 έως τις 31 Ιανουαρίου 2016.
Κούκλες 2015: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί του Black Duck
03.12.2015 16:10
Η γκαλερί του Black Duck στήνει ένα σκηνικό με πρωταγωνιστές κούκλες, από την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015.
Πρόσωπα: Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Black Duck
04.11.2015 10:13
Ο πολυχώρος Black Duck, μπήκε αισίως στον όγδοο χρόνο λειτουργίας του. Το ίδιο και η γκαλερί του που διήνυσε επτά χρόνια με ζωγραφιές, φωτογραφίες, ευφάνταστες κατασκευές, γλυπτικές δημιουργίες!