Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

November Games: έκθεση του Δημήτρη Τράγκα στη γκαλερί του Black Duck

November Games: έκθεση του Δημήτρη Τράγκα στη γκαλερί του Black Duck

Ένας πολυπράγμων δημιουργός, ο Δημήτρης Τράγκας, εκθέτει τα έργα του στη γκαλερί του Black Duck, από 21 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου και μας προσκαλεί σε ένα πειραματισμό με διάφορα υλικά.


Η καινούρια σειρά έργων του Δημήτρη Τράγκα έχει τίτλο «Games» και είναι ένα ευφάνταστο τρισδιάστατο παιχνίδι εικαστικών συνθέσεων, που αποπνέουν την ελευθερία με την οποία δημιουργήθηκαν και προτρέπουν στη χαρά της ζωής .

Ετερόκλητα υλικά όπως καλώδια, μολύβι, σύρμα, σωλήνες κλπ μετατρέπονται σε δομημένες δημιουργίες που συμβαδίζουν με την ιδιαίτερη αισθητική του εμπνευστή τους. Σε μια διαφορετική αλλά όχι πολύ απομακρυσμένη από την αστρονομικά γεωμετρική του οπτική, ο Δημήτρης Τράγκας παραθέτει τα χαρακτηριστικά για την τέχνη του «σημεία» ανάμεσα σε «περίπου κύκλους», «ίσως τρίγωνα» και «ρευστά τετράγωνα» χαλαρώνοντας τις δομές των σχηματισμών του.

Πρόκειται για μια σειρά επιτοίχιων μικρογλυπτών που εκπλήσσει το θεατή με τη ζωηρή της δυναμική.


Ο Δημήτρης Τράγκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε στη Σχολή Βακαλό (1972-1975) κοντά στους Γιάννη Βαλαβανίδη και Παναγιώτη Τέτση.

Παράλληλα με την εικαστική του πορεία, εκφράστηκε και με τους ρόλους του σκηνογράφου στο θέατρο, του ηθοποιού (υπό τη σκηνοθεσία Αλέξη Δαμιανού και Δήμου Αβδελιώδη) και του μουσικού. Διετέλεσε δάσκαλος Ζωγραφικής σε τμήματα του Δήμου Αθηναίων και υπεύθυνος των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο Δημοτικό Σχολείο των εκπαιδευτηρίων Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου.

Ασχολείται επίσης με την ταξιδιωτική φωτογραφία. Έχει εκθέσει τη δουλειά του σε ατομικό επίπεδο σε 10 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε πάνω από 15 ομαδικές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Website: www.dimitristragkas.com


Την έκθεση επιμελείται η Κέλλυ Αθανασιάδου.

Σχετικές ειδήσεις
Άγριο σιτάρι: Έκθεση του Regis Looten στο Black Duck
24.01.2017 10:55
Η γκαλερί του Black Duck υποδέχεται τον Regis Looten και την έκθεση ζωγραφικής «Άγριο Σιτάρι». Από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2017, θα περιπλανηθούμε σε έναν κόσμο αντιθέσεων, όπως η ίδια η ζωή.
Timescapes: έκθεση του Αλέξανδρου Μούστρη στη γκαλερί του Black Duck
28.09.2016 16:49
Η γκαλερί του Black Duck Multiplarte ανοίγει την φετινή χειμερινή σαιζόν της με την έκθεση φωτογραφίας «Timescapes» του φωτογράφου “τοπίου” Αλέξανδρου Μούστρη που εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ.
Του θανάτου και της ζωής σκίτσα: Έκθεση της Πόπης Μητσοπούλου στο Black Duck
11.04.2016 15:34
Η Πόπη Μητσοπούλου παρουσιάζει δεκαεπτά σκίτσα της στην γκαλερί του Black Duck, από 16 έως 22 Απριλίου 2016.
Distraction: έκθεση του Κωνσταντίνου Παντζόγλου στη γκαλερί του Black Duck
30.03.2016 11:34
Όταν η εικόνα γίνεται προσωπική υπόθεση, τότε προκύπτει μία έκθεση βγαλμένη μέσα από το instagram. Ο Κωνσταντίνος Παντζόγλου, δημοσιογράφος και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών -aka kon_pan- παρουσιάζει από τις 5 μέχρι και τις 15 Απριλίου, 25 φωτογραφίες από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, στην γκαλερί του Black Duck.
Επέκεινα: Έκθεση της Νάνσυς Παπαδοπούλου Poth στην γκαλερί του Black Duck
17.03.2016 13:57
Η Νάνσυ Παπαδοπούλου Poth εκθέτει τα έργα της στην γκαλερί του Black Duck, από 28 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2016, σε μια έκθεση με τίτλο «Επέκεινα», που αφιερώνει στον πατέρα της.