Η Θεατρική Ομάδα “Εκτός Τόπου και Χρόνου” θα παρουσιάζει το έργο του Matthieu Delaporte “Για όλα φταίει το όνομα σου” σε σκηνοθεσία και μετάφραση Θανάση Πρασίδη, στις 23,24 Νοεμβρίου στο χώρο τέχνης SourLiBoom. Η είσοδος στο κοινό είναι με τη μέθοδο της ελεύθερης συνεισφοράς.

 

Η Θεατρική ομάδα “Εκτός Τόπου και Χρόνου”  δημιουργήθηκε το 2008. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει 3 έργα γνωστών θεατρικών συγγραφέων του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, καθώς και ένα έργο το Respect δικής μας συγγραφής. Έχουν παρουσιάσει τις παραστάσεις τους σε θέατρα της Θεσσαλονίκης.

 

Υπόθεση

Ο Φίλιππος θα γίνει πατέρας για πρώτη φορά. Η αδερφή του Ελισάβετ και ο άντρας της Πέτρος τον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του Άννα και τον παλιό παιδικό τους φίλο Λεό. Κι ενώ περιμένει την ως συνήθως αργοπορημένη γυναίκα του να έρθει, ο Φίλλιπος παρασύρεται σε μια χαρούμενη φιλική κουβέντα για τις χαρές της πατρότητας. Όταν όμως τον ρωτάνε τι όνομα έχει διαλέξει να δώσει στο παιδί, η απάντηση του Φίλιππου θα αναταράξει τις σχέσεις των φίλων προκαλώντας μια σειρά από ανεξέλεγκτες αλυσιδωτές αντιδράσεις, που θα φέρουν πραγματικό χάος στη ζωή όλων

 

Λίγα λόγια για το έργο

Βασισμένο στη μεγαλύτερη γαλλική θεατρική επιτυχία της τελευταίας δεκαετίας που έχει κατακτήσει την πρώτη θέση του γαλλικού box office (με περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια  εισιτήρια), η παράσταση προσπαθεί με ευφυή, ανάλαφρο τρόπο να σχολιάσει πολλά καυτά θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας.

 

Μια παράσταση, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή καθώς αξιοποιεί  μια εξαιρετικά έξυπνη φραστική αντιπαράθεση ανάμεσα σε πέντε άτομα με φιλικούς και οικογενειακούς δεσμούς. Οι συνδαιτυμόνες, φίλοι, σύντροφοι, ή συγγενείς, μοιάζουν να έχουν σχέσεις σταθερά δομημένες. Σχέσεις, που όπως σε κάθε φιλία όμως, δεν αποκλείουν τα κρυμμένα μυστικά, τις παράξενες δυναμικές, τις κρυφές σκέψεις… Η αποκάλυψη του ονόματος, θα είναι μόνο η αφορμή για να ειπωθούν μια σειρά από αλήθειες, που θα δοκιμάσουν τις αντοχές και την αγάπη των ηρώων. Η συζήτηση που θα ακολουθήσει,  δεν επικεντρώνεται απλά στη σημασία που μπορεί να έχει ένα όνομα, στις εντυπώσεις που δημιουργεί, ή στις επιπτώσεις που επιφέρει. Η ταινία δεν μένει στην ονοματοδοσία, αλλά πηγαίνει πιο βαθιά αγγίζοντας πιο ενδιαφέρουσες περιοχές, σχετικά με την επιφάνεια και την ουσία των πραγμάτων.

Πανέξυπνοι χιουμοριστικοί διάλογοι, που ισορροπούν με δεξιοτεχνία μέχρι τα όρια της μαύρης κωμωδίας, δίνουν την ευκαιρία στο έργο να θίξει καίρια θέματα της αστικής καθημερινότητας.