Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Η Τζούλια στο ντιβάνι στο Beton7

Η Τζούλια στο ντιβάνι στο Beton7

Οκτώ διαφορετικές παραστάσεις: οκτώ διαφορετικοί d.j. ζωντανά πάνω στη σκηνή του Beton7 αυτοσχεδιάζουν, αναστατώνοντας το όνειρο του κυρίου «Ψ», ενός ψυχαναλυτή της εποχής μας.


Μέσα στο όνειρο ο κύριος «Ψ» συναντάει τη Δεσποινίδα Τζούλια, τη θεατρική ηρωίδα του Αυγούστου Στρίντμπεργκ και αποφασίζει να τη ρίξει στο ντιβάνι… της ψυχανάλυσης, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της γραμματέως του, της κυρίας «Κ». Εμμονές, απωθημένα, προβολές, ταυτίσεις και… διαγνώσεις δημιουργούν μια φαντασιακή απαγορευμένη σχέση.


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ιουλία Σιάμου , Ζωρζίνα Τζουμάκα
Διασκευή - κείμενο: Ζωρζίνα Τζουμάκα
Ενδυματολογική επιμέλεια:  Άση Δημητρολοπούλου
Hair – Make up: Ιωάννης Μαρμαράς, mod’s hair lab
Σχεδιασμός Φωτισμού - video: Γεώργιος Κ. Τάντος
Φωτογραφίες: Στέλιος Δανιήλ, Γεωργία Σιέττου

Παίζουν: Ιουλία Σιάμου, Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος, Βάσω Νικολάκου

Σχετικές ειδήσεις
Θέατρο του Νέου Κόσμου: Προσφορά όλα τα εισιτήρια μέχρι 24/9 με 7€
14.09.2016 14:48
Πλούσια και ενδιαφέρουσα η χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Με σταθερή προσήλωση στην ουσία της τέχνης και την υψηλή ποιότητα, 21 διαφορετικές παραστάσεις περιμένουν το θεατρόφιλο κοινό και φέτος.
To Meeting the Odyssey project στην Ελλάδα
27.05.2016 10:46
Τέσσερα χρόνια προετοιμασίας. Πενήντα καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Τέσσερις διαφορετικές θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα. 68 μέρες με παραστάσεις, workshops και instants με φόντο το θρυλικό Αιγαίο. Μια ιδέα.
Δεσποινίς Τζούλια, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Θέατρο Εγνατία
09.05.2016 10:42
Η Δεσποινίς Τζούλια, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, η παράσταση που ενθουσίασε το κοινό και τους κριτικούς στην Αθήνα, έρχεται στην Θεσσαλονίκη στο θέατρο Εγνατία από τις 11 έως και τις 15 Μαΐου, για πέντε μόνο παραστάσεις.
Η Δεσποινίς Τζούλια ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα
15.04.2016 17:15
Η «Δεσποινίς Τζούλια», το ψυχαναλυτικό κομψοτέχνημα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ γύρω από την εξουσία, τον έρωτα και την αιώνια μάχη των δύο φύλων, που παρουσιάζεται στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ ολοκληρώνει τις παραστάσεις την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, για να ταξιδέψει στη συνέχεια στις 11-15 και 18-22 Μαΐου για την Θεσσαλονίκη (Θέατρο Εγνατία) και την Πάτρα (Λιθογραφείο) αντίστοιχα.
Μεγάλη επιτυχία για την Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών με Θέμα τον Εμφύλιο
04.04.2016 15:33
Η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών: «Θέμα Εμφύλιος» που διοργάνωσε η Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού Θεάτρου από Τετάρτη 30 Μαρτίου ως Κυριακή 3 Απριλίου, ολοκλήρωσε τις παρουσιάσεις της με μεγάλη επιτυχία. Μέσα από διαφορετικές θεατρικές φόρμες, οι παραστάσεις διερεύνησαν τις διαδρομές της ατομικής και συλλογικής μνήμης ενός θέματος που ακόμη και σήμερα θεωρείται ταμπού, και η αφήγησή του παραμένει τραυματική.