Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στη Κεφαλονιά

Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στη Κεφαλονιά
Η έκθεση του καταξιωμένου καλλιτέχνη και ένα μικρό μουσικό φεστιβάλ την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου, φέρνουν τον αέρα του πολιτισμού στο όμορφο Κρεμμύδι της Κεφαλονιάς.
Στις 23 Αυγούστου  εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Φώτη και της Μέλπης Κρεμμύδα, η ατομική έκθεση του Κωστή Γεωργίου . Θα παρουσιαστούν έργα της νέας του δουλειάς  στην καθιερωμένη πλέον ετήσια εικαστική διοργάνωση στο συγκεκριμένο χώρο, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους Ηλία Δελόγλου (Μακρή), Μανώλη Χάρο και Παύλο Σάμιο, οι οποίοι προηγήθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια.

Περιλαμβάνει έργα που δημιούργησε τον τελευταίο χρόνο. Έντονοι χρωματισμοί, φιγούρες άλλοτε οικείες και άλλοτε επίτηδες γκροτέσκες και αλληγορικές μέσα από μια εντελώς προσωπική, σουρεαλιστική διάθεση.Η έκθεση του Κωστή Γεωργίου στο Κρεμμύδι Κεφαλονιάς θα διαρκέσει ως τις 30 Αυγούστου. 

Η έκθεση του Κωστή Γεωργίου πλαισιώνεται από παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στον εκθεσιακό χώρο του Φώτη και της Μέλπης Κρεμμύδα, στο Βοτανόκηπο του Ιδρύματος Φωκά Κοσμετάτου, το οποίο διοργανώνει την εκδήλωση , στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, αλλά και στο σπήλαιο Δραγκαράτη σε διοργάνωση του Δήμου Σάμης.

Συγκεκριμένα στις 24 Αυγούστου στον εκθεσιακό χώρο του Φώτη και της Μέλπης Κρεμμύδα στο Κρεμμύδι Κεφαλονιάς, δίνουν κονσέρτο ο σολίστ των κρουστών Δημήτρης Δεσύλλας και η φλαουτίστα Μαριλένα Δωρή, οι οποίοι είναι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Ορχήστρας των Χρωμάτων αντίστοιχα.
 
Στις 25 Αυγούστου στο Αργοστόλι το Ιδρύμα Φωκά Κοσμετάτου Κεφαλονιάς, διοργανώνει στο Βοτανόκηπο του συναυλία του συνόλου της Ορχήστρας των Χρωμάτων, υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, με τη συμμετοχή της Σαβίνας Γιαννάτου και του Βασίλη Γισδάκη, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τραγούδια από τη Ρωμαϊκή Αγορά του Μάνου Χατζιδάκι.

Την επόμενη ημέρα 26 Αυγούστου η συναυλία θα επαναληφθεί στο μαγευτικό χώρο της μεγάλης αίθουσας του σπηλαίου Δρογκαράτη στη Σάμη, σε διοργάνωση του Δήμου Σάμης. Η 900 τ.μ. λεγόμενη Σάλα της Αποθέωσης εντός του σπηλαίου, έχει εξαιρετική ακουστική.


Σχετικές ειδήσεις
«μεταΘεοί»: έκθεση του Αλέξανδρου Γεωργίου στο Μουσείο Μπενάκη - Ισλαμικής Τέχνης
02.11.2016 13:35
Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης την έκθεση του Αλέξανδρου Γεωργίου «μεταΘεοί» στην οποία θα παρουσιαστεί το έργο από τα δύο τελευταία προσκηνυματικά ταξίδια του καλλιτέχνη στην Ινδία.
Γλυπτικός Λόγος: Η Θαλάσσια Ανεμώνη του Γεωργίου Καλακαλλά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
13.09.2016 17:13
Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 θα λάβει χώρα στο Αίθριο του Μουσείου η δεύτερη εκδήλωση της δράσης «Γλυπτικός Λόγος», που ξεκίνησε με επιτυχία το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το καλοκαίρι σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος, με την παρουσίαση της «Θαλάσσιας Ανεμώνης» του Γεωργίου Καλακαλλά, Ομότιμου Καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ. Παρών θα είναι ο γλύπτης, που θα μιλήσει για το έργο του.
Έκθεση Γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη
08.08.2016 15:00
Τις πόρτες της στο κοινό ανοίγει η νέα ατομική έκθεση γλυπτικής Αγιογραφίας πάνω σε πέτρα του Ιωάννη Αυγουστάκη στην Πύλη Αγίου Γεωργίου την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016.
Η δική μου Εφταλού, 35 χρόνια πριν: Έκθεση του Γιώργου Λαζόγκα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας
11.07.2016 16:23
Η έκθεση-αφιέρωμα του κ. Γεώργιου Λαζόγκα θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας στη Λέσβο από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2016.
Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στην Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο
04.07.2016 13:00
Μια νέα σειρά έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και έναν εντυπωσιακό γλυπτό κόκκινο ταύρο, σε φυσικό μέγεθος, παρουσιάζει ο Κωστής Γεωργίου στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 9 Ιουλίου.