Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το αστυνομικό μυθιστόρημα της Liza Marklund, με τίτλο Παράδεισος. Πρόκειται για τη δεύτερη περιπέτεια της δημοσιογράφου Άνικα Μπένγτζον.

Η υπόθεση του βιβλίου

Ως ρεπόρτερ στην εφημερίδα Απογευματινός Τύπος, η Άνικα Μπένγτζον λαμβάνει μια ανώνυμη πληροφορία για τον φόνο δύο αντρών σ’ ένα μεγάλο λιμάνι της Στοκχόλμης. Η πηγή της Άνικα στην αστυνομία, ο επιθεωρητής Κιου, υποψιάζεται ότι τα θύματα ήταν μέλη της γιουγκοσλαβικής μαφίας. Αφού το άρθρο της για τους φόνους δημοσιεύεται, η ρεπόρτερ δέχεται ένα ακόμα σχετικό τηλεφώνημα από μια γυναίκα που της συστήνεται ως Αΐντα. Την πληροφορεί ότι ένα φορτηγό που περιέχει τσιγάρα αξίας πενήντα εκατομμυρίων σουηδικών κορόνων έχει εξαφανιστεί και ζητάει απεγνωσμένα τη βοήθειά της: η Αΐντα προσπαθεί να γλιτώσει από τον διώκτη της, τον Ράτκο, τον άνθρωπο που ελέγχει όλο το λαθρεμπόριο τσιγάρων της γιουγκοσλαβικής μαφίας στη Σκανδιναβία. Η Άνικα έχει τη λύση: το ίδρυμα «Παράδεισος», που προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους έχουν δεχτεί απειλές κατά της ζωής τους να κρυφτούν από τους πάντες. Ωστόσο ούτε ο «Παράδεισος» ούτε η αθώα Αΐντα είναι αυτό που φαίνονται…

Η δημοσιογράφος Άνικα Μπένγτζον

Mια θαρραλέα και συμπονετική γυναίκα, με μια σκοτεινή κι ενίοτε καταστροφική πλευρά. Ο χαρακτήρας της εξελίσσεται σαφώς στην πορεία της σειράς, όπως και η προσωπική της ζωή: Ξεκινώντας ως θύμα βίας, παντρεύεται, αποκτά δύο παιδιά και στη συνέχεια χωρίζει. Η στάση της Άνικα απέναντι στη δουλειά της ξεπερνάει τον χαρακτηρισμό «εξαιρετικά φιλόδοξη»· είναι αθεράπευτη εργασιομανής. Οι έρευνές της δεν σταματούν μόνο στον εντοπισμό του δράστη, αλλά προχωρούν ακόμα παραπέρα, αφού στη δουλειά της βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπη με ζητήματα όπως το κακό, η δικαιοσύνη και η αδικία. Σε όλη τη σειρά βρίσκεται εκτεθειμένη στη βία, σε απειλές και απαγωγές. Και για ποιον λόγο; Για το απόλυτο δημοσιογραφικό θέμα.

Η Liza Marklund (Λίσα Μάρκλουντ) είναι συγγραφέας, εκδότρια, δημοσιογράφος, αρθρογράφος και πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNICEF. Τα αστυνομικά της μυθιστορήματα με ηρωίδα την ακούραστη ρεπόρτερ Άνικα Μπένγτζον σημείωσαν αμέσως διεθνή επιτυχία, και τα βιβλία της έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα 13 εκατομμύρια αντίτυπα σε 30 γλώσσες. Η Marklund είναι η μοναδική συγγραφέας που έχει βρεθεί στην πρώτη θέση των ευπώλητων και στις πέντε σκανδιναβικές χώρες, ενώ έχει λάβει και πολυάριθμες διακρίσεις, μεταξύ αυτών και μια υποψηφιότητα για το βραβείο Glass Key καλύτερου σκανδιναβικού αστυνομικού μυθιστορήματος.

Περισσότερα για τη συγγραφέα και τα βιβλία της μπορείτε να βρείτε στους δικτυακούς τόπους: www.lizamarklund.com / www.metaixmio.gr