Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση του Ανδρέα Λυμπεράτου στη γκαλερί Cube

Έκθεση του Ανδρέα Λυμπεράτου στη γκαλερί Cube

Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Ανδρέα Λυμπεράτο και φιλοξενεί την ατομική του έκθεση, η οποία είναι παράλληλα και η πρώτη ατομική παρουσίαση των έργων του στην Πάτρα.


Ο Ανδρέας Λυμπεράτος αναπτύσσει μία σύνθετη ενότητα από γλυπτά , σχέδια και ζωγραφική, καθώς και έργα που σχετίζονται με ορισμένες από τις performances του. Οι δυσδιάστατες εικόνες και τα τρισδιάστατα αντικείμενα που χρησιμοποιεί παραπέμπουν και λειτουργούν ως οχήματα - με όλη τη σημασία της λέξης - που εκτός από το φορτίο τους , κατά κάποιον τρόπο κουβαλούν και τον προορισμό τους: γέφυρες φέρουν ενσωματωμένες δομές, ταξιδιώτες είναι εφοδιασμένοι με αντικείμενα ως προέκταση των σωμάτων τους.


Στο σύνολό τους τα έργα, αποτείνονται στις ιδέες και εμπειρίες που απασχολούν τον καλλιτέχνη, όπως η μετάβαση και η μεταφορά - πνευματική και σωματική - αλλά και η ενδεχόμενη διαμονή του βλέμματος σε έναν βιωμένο χώρο, τόπο ή ειδική συνθήκη.


Ο Ανδρέας Λυμπεράτος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1963. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π. και ζωγραφική στην  Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας.

Παρακολούθησε μαθήματα στο University of Edinburgh, στο Εdinburgh College of Art, Εδιμβούργο, Σκωτία και στην Koninklijke Academie voor  Schone Kunsten στην Γάνδη του Βελγίου. Είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος του Ε.Μ.Π.  Σχεδιασμός - Χώρος - Πολιτισμός .

Η έκθεση στην Cube Gallery είναι η τεταρτη ατομική του (Galerie S. & H. De Buck, Γάνδη, 2000,  Batagianni Gallery, Αθήνα, 2006 και 2011). Συνεργάζεται με την Eleftheria Tseliou Gallery στην Αθήνα και την Galerie  S. & H. De Buck στο Βέλγιο.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Ουτοπικές Τοπογραφίες: έκθεση του Γιάννη Χρηστάκου στη Γκαλερί Cube
10.10.2016 10:14
Η Γκαλερί Cube, παρουσιάζει την καινούρια δουλειά του Γιάννη Χρηστάκου, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “Ουτοπικές Τοπογραφίες”, που λειτουργεί σαν συνέχεια και εξέλιξη της δουλειάς του, η οποία παρουσιάστηκε στην Cube με τίτλο “Αυτός δεν είναι ο κόσμος μου” (Μάρτιος 2012).
The twisted riddle of our existence: Έκθεση του Φάνη Λογοθέτη στην Γκαλερί Cube
05.09.2016 11:57
Η Γκαλερί Cube, παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 την καινούρια δουλειά του Φάνη Λογοθέτη στην ατομική του έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “The twisted riddle of our existence”.
Bitten: Έκθεση της Δέσποινας Κωνσταντίνου στην Γκαλερί Cube
25.05.2016 12:39
Η Γκαλερί Cube, ξεκινά τη συνεργασία με την εικαστικό Δέσποινα Κωνσταντίνου παρουσιάζοντας την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 τη δουλειά της, στην ατομική έκθεση με τίτλο “Bitten”.
... έλα να παίξουμε: Έκθεση του Χρήστου Κουτσούκη στην Γκαλερί Cube
15.03.2016 14:57
Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί από την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 την καινούρια δουλειά του Χρήστου Κουτσούκη με τίτλο “... έλα να παίξουμε”, που είναι η δεύτερη ατομική του έκθεση στο χώρο, μετά τις “Στιγμές” (Φεβρουάριος 2012).