Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση Κρητών Καλλιτεχνών στο The Hub Events

Έκθεση Κρητών Καλλιτεχνών στο The Hub Events

Tο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου Κρήτης σας προσκαλεί στην έκθεση με τίτλο Σιωπηλές αφηγήσεις, που θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο The Hub Events από τις 14 έως 21 Νοεμβρίου 2013.


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, ώρα 7 το απόγευμα.


Το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου ιδρύθηκε το Μάιο του 2000 ως αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στεγάζεται στην οδό Νυμφών 3, στο Ηράκλειο Κρήτης.


Μέχρι σήμερα, εκτός από τις ετήσιες θεματικές εκθέσεις που πραγματοποιεί ασχολείται και με την διοργάνωση ερευνητικών, επιμορφωτικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων και διαλέξεων σε θέματα καλλιτεχνικής δημιουργίας, την έκδοση ενημερωτικών βιβλίων, φυλλαδίων, καταλόγων κ.λ.π και γενικά συμβάλλει στην πολιτισμική ανάπτυξη, φιλοξενώντας ποικίλες εκδηλώσεις που αφορούν τη λογοτεχνία , τη μουσική και το χορό.


Η έντονη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια το Μ.Ε.Τ.Η  οδήγησε τη φήμη του  σε περιοδείες ανά την Ελλάδα ,κυρίως σε δημοτικές πινακοθήκες, πρώτα στην Κέρκυρα και μετά στα Γιάννενα, στην Άρτα, στην πινακοθήκη της πόλης Γιάννης Μόραλης, κι αμέσως μετά στην Αθήνα, στο κέντρο τεχνών του δήμου Αθηναίων υπό τον τίτλο «Σύγχρονη τέχνη…μια ματιά στο εικαστικό τοπίο της Κρήτης…»


Στις εκθέσεις αυτές που διήρκεσαν επί ένα δίμηνο σε κάθε πόλη και που προκάλεσαν διαρκώς και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, επιχειρήθηκε να αναδειχτεί, να διδαχτεί  και να ερμηνευτεί  η πορεία της τέχνης αλλά και της καλλιτεχνικής παράδοσης στην Κρήτη μέσα στα τελευταία 150 χρόνια αναλύοντας τις τεχνικές, τις τεχνοτροπίες αλλά και τα ρεύματα που επηρέασαν τους καλλιτέχνες  διαχρονικά ως τις μέρες μας.


Στην έκθεση που θα παρουσιαστεί στο The Hub Events το κοινό θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει μέσα από μια επιλογή έργων, τη δύναμη και τις αξίες   που προβάλλει η συλλογή του Μ.Ε.Τ.Η στον τομέα αυτό του σύγχρονου πολιτισμού.


Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Γιάννης Παρμακέλης, Λευτέρης Κανακάκης, Θωμάς Παπαδοπεράκης, Αντωνία Παπατζανάκη, Μαρία Γρηγοριάδη, Θωμάς Φανουράκης, Θάνος Βιδάκης, Andrea Carnemolla, Γιώργος Κουνάλης, Νίκος Μόσχος, Μανώλης Σαριδάκης, Ασπασία Παπαδοπεράκη, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Στέλιος Αλεξάκης , Γιάννης Στεφανάκης , Κοσμάς Καρίπογλου, Γιάννης Λασηθιωτάκης, Νίκος Βισκαδουράκης, Αίγλη Πλάτωνος , Όλγα Βερυκάκη, Μιχάλης Δουκουμετζάκης, Γιάννης Μιγάδης, Ρένα Ματαλιωτάκη, Κλειώ Χρηστάκη, Αριστείδης Βλάσσης, Μάνος Γραφανάκης, Γιώργος Γεωργιάδης και ο Μίνως Αργυράκης.

Σχετικές ειδήσεις
Έρως Ήρως: ομαδική εικαστική έκθεση στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου
08.02.2017 15:05
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.00 εγκαινιάζεται στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου η ομαδική εικαστική έκθεση Έρως Ήρως σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού και οργάνωση του Ιδρυτή του Μουσείου και συλλέκτη Κωστή Σχιζάκη
Εκθέσεις Εργαστηρίων Εικαστικών Τεχνών του Δήμου Ηλιούπολης 2016
06.06.2016 12:28
Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - Γρηγόρης Γρηγορίου» σας καλεί να παρευρεθείτε στην ετήσια Έκθεση των εικαστικών εργαστηρίων του.
Ο Μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης: Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
31.05.2016 09:57
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο δράσεων σύνδεσης του Μουσείου με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο των Ορέων, έκθεση με θέμα «Ο Μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης. Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου».
Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών: Έκθεση 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών
19.05.2016 11:16
Η έκθεση ζωγραφικής 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών με θέμα «Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών» θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου.
Κάλλος / Kallos: ομαδική εικαστική έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο της Ύδρας
25.04.2016 17:11
Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας εγκαινιάζεται την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 19:00 η ομαδική εικαστική έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Μουσείου έως τις 26 Ιουνίου.