Φέτος στο θέατρο Εγνατία θα παρουσιαστεί ένας μεγάλος ήρωας της Ελληνικής μυθολογίας, ο Ιάσονας, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Νανάς Νικολάου.

Ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες του ξεκινούν ένα ταξίδι για το Δίκιο, που στην πορεία γίνεται ένα ταξίδι φιλίας, αλληλεγγύης και συνένωσης δυνάμεων αλλά και ένα ταξίδι δοκιμασίας για τα όρια της ανθρώπινης θέλησης και δύναμης.

Τα παιδιά εισπράττουν τα μηνύματα, μαθαίνουν τον μύθο των Αργοναυτών από το ξεκίνημα στην Ιωλκό της Μαγνησίας μέχρι την κατάκτηση του Χρυσόμαλλου Δέρατος στην Κολχίδα, που αποτελεί το κίνητρο της εκστρατείας, και την επιστροφή του Ιάσονα στην πατρίδα.

Γοητευτικοί, θαυμαστοί ήρωες, ο Ιάσων, ο Ηρακλής, ο Ορφέας, η Αταλάντη, συνθέτουν ένα παζλ περιπέτειας και κωμικών καταστάσεων, θάρρους  και ανθρωπιάς.

Τα παιδιά βλέπουν να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους, η θρυλική Αργώ, ο μυθικός Κένταυρος, οι μάχες των παλικαριών με τις τερατώδεις  Άρπιες, το Χρυσόμαλλο Δέρας, σε ένα υπερθέαμα από μία πλούσια παραγωγή (με καταπληκτικά σκηνικά και κοστούμια, μαγική μουσική και video-προβολές) που σέβεται μικρούς και μεγάλους.