Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες στο Θέατρο Εγνατία

Ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες στο Θέατρο Εγνατία

Φέτος στο θέατρο Εγνατία θα παρουσιαστεί ένας μεγάλος ήρωας της Ελληνικής μυθολογίας, ο Ιάσονας, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Νανάς Νικολάου.


Ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες του ξεκινούν ένα ταξίδι για το Δίκιο, που στην πορεία γίνεται ένα ταξίδι φιλίας, αλληλεγγύης και συνένωσης δυνάμεων αλλά και ένα ταξίδι δοκιμασίας για τα όρια της ανθρώπινης θέλησης και δύναμης.


Τα παιδιά εισπράττουν τα μηνύματα, μαθαίνουν τον μύθο των Αργοναυτών από το ξεκίνημα στην Ιωλκό της Μαγνησίας μέχρι την κατάκτηση του Χρυσόμαλλου Δέρατος στην Κολχίδα, που αποτελεί το κίνητρο της εκστρατείας, και την επιστροφή του Ιάσονα στην πατρίδα.


Γοητευτικοί, θαυμαστοί ήρωες, ο Ιάσων, ο Ηρακλής, ο Ορφέας, η Αταλάντη, συνθέτουν ένα παζλ περιπέτειας και κωμικών καταστάσεων, θάρρους  και ανθρωπιάς.


Τα παιδιά βλέπουν να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους, η θρυλική Αργώ, ο μυθικός Κένταυρος, οι μάχες των παλικαριών με τις τερατώδεις  Άρπιες, το Χρυσόμαλλο Δέρας, σε ένα υπερθέαμα από μία πλούσια παραγωγή (με καταπληκτικά σκηνικά και κοστούμια, μαγική μουσική και video-προβολές) που σέβεται μικρούς και μεγάλους. 

Σχετικές ειδήσεις
12.12.2016 11:46
Μετά τον θρίαμβο της σεζόν 2015-2016, ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας, η πιο επιτυχημένη παιδική παράσταση των τελευταίων ετών, συναντά ξανά τους μικρούς και μεγάλους φίλους της, στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο ΕΓΝΑΤΙΑ!
Ο Παπουτσωμένος Γάτος για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Εγνατία
26.09.2016 12:21
Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις» παρουσιάζουν τον Παπουτσωμένο Γάτο στο θέατρο Εγνατία, στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2016.
Η Σταχτοπούτα στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
18.08.2016 13:01
Η Σταχτοπούτα σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Λιούμπη θα παρουσιαστεί στις 24 Αυγούστου 2016 στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού.
​Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας για λίγες ακόμα παραστάσεις στο θέατρο Badminton
13.04.2016 17:11
Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας, η παράσταση που έχει ενθουσιάσει μέχρι σήμερα πάνω από 100.000 θεατές, συνεχίζει για λίγες ακόμα παραστάσεις στο θέατρο Badminton!
Τα γενέθλια της Κοκκινοσκουφίτσας στο Θέατρο Εγνατία
09.03.2016 11:43
Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις» μας προσκαλούν στα πιο συναρπασττικά γενέθλια της χρονιάς, τα Γενέθλια της Κοκκινοσκουφίτσας στο Θέατρο Εγνατία!