Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Εφημερίδες χθεσινές: μια μουσική παράσταση με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο στον Ιανό

Εφημερίδες χθεσινές: μια μουσική παράσταση με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο στον Ιανό

Ο IANOS και το Cantini παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση Εφημερίδες Χθεσίνές, με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο και την Ορχήστρα του Δρόμου με την Αγγελική Τουμπανάκη.


Τραγούδια που ξεπήδησαν από μονόστηλα εφημερίδων.  
Καθημερινές ανθρώπινες ιστορίες
Με τεράστια και καμία σημασία
Ιστορίες μοιραίες,
μες τα πάθη και τα λάθη,
που στο τέλος τις τρώει η λήθη.
Ιστορίες και δράματα, αγωνίες για κλάματα
που αύριο θα πέσουν να σκεπάσουν το πάτωμα
μην το λερώσουν οι μπογιές.


Στην νέα αυτή παράσταση, ο Καλαντζόπουλος ξεκινά με βάση την κιθαριστική σύμπραξη με το Κλέωνα Αντωνίου (Mode Plagal), μεταξύ  ηλεκτρικού κι ακουστικού ήχου, δύο νέα μέλη της μπάντας ο Γιώργος Παλαμιώτης, ένας μουσικός που επεκτείνει τα όρια του μπάσσου σε μουσικά τοπία με ισχυρές δονήσεις και ο Άγγελος Πολυχρόνου, ιδρυτικό μέλος των QUILOMBO ένας περιπετειώδης κρουστός που έχει ταξιδέψει μίλια γιά να μάθει τα μυστικά των ρυθμών. Ο Καλαντζό μαζί με την Αγγελική Τουμπανάκη και την Ορχήστρα του Δρόμου αυτοσχεδιάζει πάνω σε νέες και παλιές συνθέσεις και παρουσιάζει ανέκδοτα τραγούδια.


Η "Ορχήστρα του Δρόμου" παίζει, χορεύει, διηγείται σε μια παράδοξη συλλογή από pop art μελόδραμα, τραγικές ειδήσεις, κωμικές δηλώσεις, jazz riffs και θολές προσευχές.


Παίζουν και τραγουδούν:
Παναγιώτης Καλαντζόπουλος κιθάρες
Κλέωνας Αντωνίου κιθάρες
Γιώργος Παλαμιώτης μπάσσο
Άγγελος Πολυχρόνου κρουστά
Αγγελική Τουμπανάκη τραγούδι


Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος συνθέτης μουσικής και τραγουδιών  που έχουν “ντύσει” ιστορίες για το γυαλί και το πανί, ασχολήθηκε με την τέχνη της μελωδικής μουσικής και εξελίχθηκε σ’ έναν ιδιόρρυθμο δημιουργό της γενιάς του. Από τα 90's έως σήμερα, έγραψε μερικά από τα πιο μεστά κομμάτια της εποχής μας: «Με τα Μάτια Κλειστά», «Λευκό μου Γιασεμί», “Summertime in Prague”, «Να ’χα Δυο Ζωές»… γράφω, όπως λέει, “μουσική και στίχους σχεδόν για όποιον μου το ζητήσει…”


Η Αγγελική Τουμπανάκη, είναι jazz vocalist και η δημιουργός των “Aggeliki Toubanaki & Buzz Bastardz". Μία φωνή με πολλά πρόσωπα, ευέλικτη και θεατρική, ενσαρκώνει άλλοτε μια εκρηκτική τσιγγάνα άλλοτε μια αιθέρια γαλλίδα κι άλλοτε χρησιμοποιεί την φωνή σαν μουσικό όργανο.

Σχετικές ειδήσεις
Ποιητές με hangover: Ο Αντώνης Σουσάμογλου ζωντανά στον Ιανό
02.06.2016 10:45
Ο Αντώνης Σουσάμογλου παρουσιάζει την νέα του δισκογραφική δουλειά Ποιητές με hangover και προσκαλεί το κοινό στην μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ στις 13 Ιουνίου 2016 σε μια ατμοσφαιρική μουσική παράσταση.
Songs & Poems: Yiorgos Psihoyios & Andre Maia live στον Ιανό
23.03.2016 12:28
Ο μοναδικός σολίστας αυτοσχεδιαστής Γιώργος Ψυχογιός θα βρεθεί επί σκηνής, μαζί με τον εντυπωσιακό πορτογάλο ερμηνευτή Andre Maia, στον αγαπημένο χώρο του Ιανού, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, σε μια ξεχωριστή παράσταση, γεμάτη μουσική, τραγούδια και ποίηση.
Η Tερέζα Χαρανιά live στον Ιανό
28.12.2015 10:25
Η Tερέζα Χαρανιά παρουσιάζει τη μουσική της παράσταση «17» στις 7 Ιανουαρίου 2016 στον «Ιανό».
Η Ελένη Καραΐνδρου στον Ιανό
01.12.2015 11:19
Η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει στον Ιανό την νέα συλλεκτική έκδοση με τίτλο Μουσική και Τραγούδια για το Θέατρο της Ελένης Καραΐνδρου στις 8 Δεκεμβρίου 2015
εν τη ρύμη των ήχων: Το ΚουARTέτο live στον Ιανό
02.11.2015 10:42
Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015, ο Ιανός θα φιλοξενήσει το ΚουARTέτο σε μία μουσική παράσταση με τίτλο «εν τη ρύμη των ήχων».