Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το Mπουλούκι στον χώρο θεατρικών εκδηλώσεων "δήλος"

Το Mπουλούκι στον χώρο θεατρικών εκδηλώσεων

«Το Μπουλούκι», έργο βασισμένο στην κινηματογραφημένη σειρά του Τάσου Ψαρρά για την ΕΡΤ, παρουσιάζεται από τους απόφοιτους ηθοποιούς της σχολής θεάτρου "δήλος" - Δήμητρα Χατούπη, από το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και έως τέλος σεζόν.


Το Μπουλούκι

Μια ομάδα θεατρίνων τριγυρίζει τα χωριά της ελληνικής επαρχίας, τη δεκαετία του 1960. Το οδοιπορικό ενός περιοδεύοντα θιάσου από την ακμή μέχρι την απόλυτη παρακμή και την πτώση των μπουλουκιών, λίγο πριν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.  


Η ζωή και οι περιπέτειές τους, στη σκηνή αλλά και στα παρασκήνια, οι αγωνίες και οι σχέσεις τους, η ελληνική επαρχία και οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της εποχής.  


Μια παράσταση , το πρωτότυπο κείμενο της οποίας προέκυψε από αυτοσχεδιασμούς των σπουδαστών της σχολής κατόπιν καθοδήγησης της Δήμητρας Χατούπη, ενώ η Δραματουργική επεξεργασία του κειμένου ανήκει στην Ευγενία Λυρούδια.  


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Χατούπη
Δραματουργική επεξεργασία: Ευγενία Λυρούδια
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάγδα Ντούρου
Μουσική Διδασκαλία: Χρίστος Θεοδώρου
Χορογραφίες - κινησιολογία: Νικολέτα Ξεναρίου
Ρυθμολογία-Κρουστά: Νίκος Τουλιάτος
Φωτισμοί: Βασίλης Καραργύρης


Παίζουν ζωντανά μουσική:
Πιάνο: Χρίστος Θεοδώρου
Τρομπέτα: Θεοδόσης Σμυρνιός
Κιθάρα: Θωμάς Καζάσης
Ακορντεόν: Γεωργία Ζάχου


Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):
Γιούλη Αθουσάκη, Δέσποινα Γεωργοσοπούλου, Μάρω Θεοδοσίου, Θωμάς Καζάσης, Ανδρέας Κανελλόπουλος, Μαρένια Καραγιάννη, Μιχάλης Κασσιμάτης, Ζωή Κατσαμάνη, Χρήστος Κατσουλιέρης, Μαντώ Κεραμυδά, Χριστίνα Κοροβίλα, Αγγελική Κουρνιδάκη, Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου, Ιωάννα Λέκκα, Κατερίνα Μαντίλ, Χριστίνα Μαριάνου, Ιάκωβος Μηνδρινός, Νώντας Μιχαλόπουλος, Μαρία Νικητοπούλου, Γιάννης Παυλόπουλος, Μάριος Ράμμος, Γιάννα Σωτηροπούλου, Νεφέλη Τουλιάτου, Νικολάια Τριανταφύλλου , Ντίνος Φλώρος, Άννα Χανιώτη, Νεφέλη Χρυσοβέργη.

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Σχετικές ειδήσεις
Τελευταία στοιχήματα, από την Ομάδα Θέατρου
01.02.2017 14:55
Η Ομάδα Θεάτρου «δήλος» παρουσιάζει την παράσταση «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ!» στο θέατρο Underground από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 μόνο παραστάσεις.
Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα, του Πιραντέλλο από τους τελειόφοιτους της σχολής «δήλος»
08.07.2016 11:56
Με τα «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα», του Λουίτζι Πιραντέλλο, συνεχίζουν οι τελειόφοιτοι της δραματικής σχολής «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη στο χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος, από Τρίτη 12 έως Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016.
Τελευταία Στοιχήματα!: από τους τελειόφοιτους της δραματικής σχολής «δήλος»
04.07.2016 16:32
Με το έργο «Τελευταία Στοιχήματα!» ξεκινά την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων των τελειοφοίτων της δραματικής σχολής «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη στο χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος».
Το Τέλος του παιχνιδιού, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας
23.03.2016 14:47
Το "Τέλος του Παιχνιδιού" του Σ. Μπέκετ που σκηνοθέτησε ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στο Θέατρο Αλεξαντρίνσκι με Ρώσους ηθοποιούς, παρουσιάζεται στις 6 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Χρυσή Μάσκα". Μαζί θα παρουσιαστεί και η "Μασκαράτα" του Μ. Λέρμοντοφ, αναβίωση της παλιάς σκηνοθεσίας του Β. Μέγιερχολντ από τον Βαλερί Φόκιν.
Τελευταίες παραστάσεις για το
09.03.2016 13:21
Η παράσταση του έργου του Γιεβγκιέν Ζαμιάτιν, "Εμείς" που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, από την Ομάδα Σημείο Μηδέν, στο Νέο Χώρο του Θεάτρου Άττις, ολοκληρώνει τον β' κύκλο της επιτυχημένης παρουσίασής της την Κυριακή 3 Απριλίου 2016.