Η Θεατρική Διαδρομή συνεχίζει τις παραστάσεις με το έργο του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκάβη, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, και για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα επισκεφθούν ουκ ολίγες πόλεις της Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα έργο σταθμό στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου, γραμμένο αριστοτεχνικά κατά τα πρότυπα των Αριστοφανικών κωμωδιών, που σατιρίζει, διακωμωδεί και στηλιτεύει τα πολιτικά ήθη της εποχής του Όθωνα, τα οποία ελάχιστα απέχουν από τα σημερινά.

Η ιστορία είναι μάλλον γνωστή, με τον πάμπλουτο, αλλά ταπεινής καταγωγής Εμμανουήλ Κουτρούλη, ράφτη από τη Σύρα, να ζητά σε γάμο την πανέμορφη, φιλόδοξη, κατά πολύ νεότερή του, Ανθούσα, κόρη του μεγαλοξενοδόχου και κοινωνικά ανερχόμενου, κυρ-Σπύρου.

Η Ανθούσα βέβαια έχει, κρυφά από τον πατέρα της, δεσμό με το νεαρό κομψευόμενο Ξανθούλη.

Ο ανταγωνισμός μεγάλος και τα έκτροπα… απολαυστικά!

Η κωμωδία του Αλέξανδρου Ρίζου – Ραγκαβή ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαντζόπουλου. Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Παύλος Χαϊκάλης (Εμμανουήλ Κουτρούλης), ο Δημήτρης Μαυρόπουλος (Στροβίλης), ο Παύλος Ορκόπουλος (κυρ- Σπύρος), η Κατερίνα Μάντζιου (Ανθούσα) και ο Μιχάλης Μαρκάτης (Ξανθούλης).

2 Αύγουστου: Ήλιδα
3 Αυγούστου: Τρίπολη
4 Αυγούστου: Άστρος
6 Αυγούστου: Σίβηρη
8 και 9 Αυγούστου: Καβάλα
10 Αυγούστου: Θάσος
11 Αυγούστου: Αλέξανδρούπολη
13 Αυγούστου: Διον
22 Αυγούστου: Δελφοί
23 Αυγούστου: Σαλαμίνα
24 Αυγούστου: Νέα Μάκρη
26 και 27 Αυγούστου: Πάτρα
28 Αυγούστου: Αττικό Άλσος
31 Αυγούστου: Σπάρτη

1 Σεπτεμβρίου: Αιγάλεω
2 Σεπτεμβρίου: Ηλιούπολη
3 Σεπτεμβρίου: Κορυδαλλός
8 Σεπτεμβρίου: Βριλήσσια
10 Σεπτεμβρίου: Παπάγου
12 Σεπτεμβρίου: Λειβαδιά