Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Η Έλλη Πασπαλά εύχεται χρόνια πολλά στην Joni Mitchell από τη σκηνή του Gazarte

Η Έλλη Πασπαλά εύχεται χρόνια πολλά στην Joni Mitchell από τη σκηνή του Gazarte

Η σπουδαία Joni Mitchell κλείνει φέτος  τα 70 της χρόνια. Έτσι η δική μας, Έλλη Πασπαλά, θέλησε να στήσει  ένα πάρτυ γενεθλίων αφιερωμένο στα τραγούδια και τις μουσικές της συστήνοντας στο ευρύ αθηναϊκό κοινό την μεγάλη Καναδή καλλιτέχνιδα!


H Joni Mitchell είναι από τις πιο σημαντικές τραγουδοποιούς  της Αμερικής. Εδώ και 45 χρόνια έχει δημιουργήσει μουσικές και στίχους που έχουν συγκινήσει,προκαλέσει αλλά και εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους όσο και εκατοντάδες άλλους σπουδαίους δημιουργούς  όπως τους Prince, Herbie Hancock, Björk, Elvis Costello, k.d. lang, Gaetano Veloso κ.α. Πάντα ανήσυχο πνεύμα, ο στίχος της Joni Mitchell υπήρξε πηγαία ποιητικός και προσωπικός με θαραλέα και αιχμηρή κοινωνική και πολιτική συνείδηση.Στις μουσικές της, απέραντα δημιουργική και ευρηματική,με αναφορές τόσο στην Jazz και Folk, όσο  στην ροκ και την κλασική μουσική .


Η Έλλη Πασπαλά πλαισιωμένη από  5 σπουδαίους  μουσικούς τον David Lynch (σαξόφωνα), τον Tάκη Φαραζή (πιάνο), τον Γιώργο Λιμάκη (κιθάρες), τον Γιώτη Κιουρτσόγλου (ηλεκτρικό μπάσο) και τον Μιχάλη Καπηλίδη (τύμπανα) που τρέφουν επίσης μεγάλο θαυμασμό για αυτήν την μεγάλη κυρία της μουσικής μάς περιμένουν στον ζεστό και ανακαινισμένο χώρο του Gazarte τις Κυριακές του Νοεμβρίου (17 & 24/11) . Θ’ ακουστούν τραγούδια απ την τεράστια δισκογραφία της Joni Mitchell που στιγματίσαν την καλλιτεχνική της πορεία.

Την μουσική επιμέλεια έχει κάνει ο David Lynch.

Σχετικές ειδήσεις
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Έλλη Πασπαλά συνεχίζουν στο Gazarte
10.11.2016 14:24
Οι παραστάσεις της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με την Έλλη Πασπαλα συνεχίζονται και το Δεκέμβριο στο Gazarte!
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Έλλη Πασπαλά για τρεις συναυλίες στο Gazarte
13.10.2016 15:22
Δύο γυναίκες με ξεχωριστό στίγμα επιστρέφουν στο GAZARTE μετά από πολλά χρόνια, σε μια μουσική συνεργασία με θηλυκή ματιά και ευαισθησία.
Ευανθία Ρεμπούτσικα και Έλλη Πασπαλά στο Κηποθέατρο Παπάγου
26.08.2016 15:59
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Έλλη Πασπαλά θα βρίσκονται στο Κηποθέατρο Παπάγου στα πλαίσια του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016.
Η Έλλη Πασπαλά και η Underground Youth Orchestra στον Κήπο του Μεγάρου
21.06.2016 13:45
Ένα ξεχωριστό μελωδικό αφιέρωμα στην Αθήνα με τίτλο «I Love Athens» παρουσιάζουν την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στον Κήπο του Μεγάρου η Έλλη Πασπαλά και η Underground Youth Orchestra.
Η Έλλη Πασπαλά σε μία συναυλία για το Athens Pride
09.05.2016 13:00
To Athens Pride με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί σε μια συναυλία για την ενίσχυση της διοργάνωσής του, με την τραγουδίστρια Έλλη Πασπαλά και τους μουσικούς David Lynch (σαξόφωνο, φλάουτο, κρουστά) και Τάκη Φαραζή (πιάνο).