Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο Κινεζικός Καλλιτεχνικός Θίασος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Κινεζικός Καλλιτεχνικός Θίασος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Κινεζικός Καλλιτεχνικός Θίασος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (China Disabled People’s Performing Art Troupe – CDPPAT), με διαπιστευτήρια από όλο τον κόσμο, έρχεται για δύο βραδιές στο Μέγαρο Μουσικής την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, για να προσφέρει ένα θέαμα βαθειά συγκινητικό και ουσιαστικά ψυχαγωγικό.


Εξαιρετικοί καλλιτέχνες , με αφοπλιστική ικανότητα να υπερβαίνουν τις δυσκολίες, μεταδίδουν τη μαγεία τους με μοναδικό τρόπο και στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και σθένους.


Τραγουδούν, χορεύουν, κινούνται με χάρη και ακρίβεια, είναι το ίδιο άψογοι στη δραματική όπερα , στις παραδοσιακές χορογραφίες, αλλά και στη τζαζ και τη λάτιν. Είναι νέοι άνθρωποι με εκπληκτικά ταλέντα που σε κάνουν να ξεχνάς τις φυσικές τους αδυναμίες και να απολαμβάνεις την ομορφιά της διαφοράς.


Οι παραστάσεις τους είναι μια δήλωση για το δημιουργικό δυναμικό που κρύβεται μέσα σε κάθε άνθρωπο, για τον πλούσιο εσωτερικό κόσμο των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Νεαροί καλλιτέχνες που δεν ακούν, μιλάνε με αρμονικές  και ζωηρές κινήσεις, άλλοι που δεν βλέπουν, ξεδιπλώνουν τον δικό τους κόσμο με υπέροχα τραγούδια και εντυπωσιακούς χορούς και άλλοι με άλλες φυσικές δυσκολίες, εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στη ζωή, με υψηλής τέχνης κίνηση και γοητευτικές μελωδίες.


Με μοναδική γοητεία η ομάδα αυτή αγωνίζεται να εμπνεύσει κατανόηση, φιλία και γαλήνη στο κοινό. Πίσω από κάθε τους κατάκτηση, διακρίνει κανείς τη σκληρή δουλειά που έχουν κάνει για να φτάσουν σε εκπληκτικό επίπεδο εκτέλεσης και να προσφέρουν αισθητική απόλαυση. Η τέχνη τους είναι ο καρπός μιας επίμονης μάχης με τις αντιξοότητες και της απόφασής τους να μην εγκαταλείψουν τη διεκδίκηση  της ισότητας και της συμμετοχής.


Ο Θίασος των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες έχει παρουσιάσει, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, περισσότερα από 100 πολυτεχνικά θεάματα και έχει περιοδεύσει σε τριάντα χώρες της Ασίας, της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Τα μέλη του θιάσου  γίνονται «αγγελιοφόροι ομορφιάς και φιλίας»,  εκφράζονται με τις γλώσσες της τέχνης , με φρέσκες ιδέες και μεταμορφώνονται σε πρεσβευτές των 600 εκατομμυρίων ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, σε όλο τον κόσμο.


Η διαδρομή τους άρχισε το 1987, όταν 30 άτομα με ειδικές ανάγκες και αγάπη για τις τέχνες έγιναν δεκτοί στο Φεστιβάλ Τεχνών της Κίνας και δημιούργησαν τον Θίασο των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Τα επόμενα 13 χρόνια παρέμειναν μια ερασιτεχνική ομάδα και το 2000 δημιούργησαν για πρώτη φορά ένα μεγάλης κλίμακας θέαμα με τίτλο «My Dream» -Το Όνειρό μου- μια παραγωγή υψηλών καλλιτεχνικών προδιαγραφών και επαγγελματικού επιπέδου. Από το 2002 άρχισαν να δίνουν κανονικές παραστάσεις, με μεγάλη εμπορική επιτυχία και τεράστια ανταπόκριση από το κοινό. Το 2004 ο Θίασος εξελίχθηκε σε επαγγελματικό σύνολο. Με πηγή έμπνευσης το τρίπτυχο «Αλήθεια, Τιμιότητα, Αρετή» και με οδηγό την «Αρμονία και την Αγάπη», απογειώθηκε σε διεθνή αναγνώριση.


Ο Θίασος υποστηρίζεται από την Κινεζική Ομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και τα μέλη του προέρχονται από όλες τις κοινωνικές ομάδες: εργάτες, αγρότες, υπάλληλοι, φοιτητές. Αποτελείται από 110 καλλιτέχνες και από 37 διοικητικούς υπαλλήλους. Ο μέσος όρος ηλικίας των καλλιτεχνών είναι τα 20 και του διοικητικού προσωπικού τα 29. Ο Πρόεδρος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, ο Υπεύθυνος Χορού και ο Υπεύθυνος Μουσικής είναι άτομα με ειδικές ανάγκες.


Δουλεύουν με πνεύμα αυτοσεβασμού, αυτοπεποίθησης, αυτοαποδοχής, αλληλοσεβασμού, αλληλοβοήθειας και αναγνώρισης της αξίας του άλλου. Σχεδιάζουν και δημιουργούν καλλιτεχνικά προγράμματα, εκπαιδεύουν τους ερμηνευτές και δημιουργούν οι ίδιοι το επικοινωνιακό υλικό.


Ο Θίασος διαθέτει δύο ομάδες καλλιτεχνών ώστε να έχει τη δυνατότητα να δίνει παραστάσεις ταυτόχρονα σε δύο πόλεις ή χώρους. Μια τρίτη ομάδα ασχολείται αποκλειστικά με την εκπαίδευση νέων ταλέντων.

Σχετικές ειδήσεις
Το Tango Por Dos στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.02.2017 12:20
Το Tango Por Dos, το διασημότερο τάνγκο στον κόσμο έρχεται στην Ελλάδα για 3 παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Σάλος, της Σοφίας Μαυραγάνη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
26.01.2017 17:23
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου (ώρα 20:00), για μία και μοναδική βραδιά, την παράσταση χορού της Σοφίας Μαυραγάνη με τίτλο «Σάλος» που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το καλοκαίρι της προηγούμενης χρονιάς.
Ο Σάλος της Σοφίας Μαυραγάνη επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.12.2016 10:09
Μετά τις sold-out παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών, η Σοφία Μαυραγάνη επιστρέφει, φέρνοντας το «Σάλο» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πιο πρόσφατο έργο της ανατρεπτικής χορογράφου, παρουσιάζεται για μια μόνο βραδιά, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας.
Ο Καρυοθραύστης από τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
15.11.2016 17:21
Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας, για να παρουσιάσουν, τον Καρυοθραύστη, την πιο συγκινητική ιστορία του κλασικού μπαλέτου!
Οι Κοζάκοι της Ρωσίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
04.10.2016 13:40
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 τον Κρατικό Χορευτικό Θίασο Ρώσων Κοζάκων.