Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Η Αίρεση στο θέατρο Skrow

Η Αίρεση στο θέατρο Skrow

Το θέατρο Skrow παρουσιάζει την παράσταση Η Αίρεση, σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιώργου Αγγελόπουλου, από τις 25 Νοεμβρίου 2013.


Η Αίρεση

Ο οραματιστής ιερέας Jim Jones οδηγεί τους πιστούς του να δημιουργήσουν μια κοινωνία ισότητας μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Ένας πείραμα που οδηγεί χίλιους ανθρώπους στην «ελευθερία» και τον θάνατο τους.


Μια παράσταση βασισμένη στη μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία της σύγχρονης εποχής. Τρεις νεανικές ομάδες (Cheek-bones, Χα!, katayis teater) συνεργάζονται για πρώτη φορά σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αγγελόπουλου των AbOvo για να αφηγηθούν την αληθινή ιστορία του Jim Jones και της αίρεσής "People's Temple" που κατέληξε στην "επαναστατική" αυτοκτονία σχεδόν χιλίων ανθρώπων στην Jonestown της Γουιάνας το Νοέμβριο του 1978.


Συντελεστές
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Αγγελόπουλος
Ηχητική - μουσική επιμέλεια: Σοφία Πάσχου
Φωτισμοί: Γιώργος Αγγελόπουλος

Παίζουν: Μαριάννα Βαρβιάνη, Αντώνης Γκρίτσης, Νόρα Δημόπουλου, Εύη Δόβελου, Θεοδόσης Κώνστας, Ιωάννα Λέκκα,  Βαγγέλης Ιεζεκιήλ Παπάς

Σχετικές ειδήσεις
Ο Κατάθλας, της Λένας Κιτσοπούλου στο Skrow Theater
16.11.2016 10:51
Το έργο της Λένας Κιτσοπούλου, Ο Κατάθλας, παρουσιάζεται από την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, στο Skrow Theater, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γιγιντή.
Το «Γκιακ» επιστρέφει στη σκηνή του Skrow!
13.09.2016 17:24
Η συλλογή διηγημάτων Γκιακ - που σημαίνει αίμα, οικογένεια, εκδίκηση στα Αρβανίτικα - του Δημοσθένη Παπαμάρκου, ένα από τα σημαντικότερα δείγματα νεοελληνικής λογοτεχνίας, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Skrow, σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Θανάση Δόβρη, μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης παρουσίασης.
Αστροφεγγιά, του Ι.Μ Παναγιωτόπουλου: τον Οκτώβριο στο Θέατρο Χώρα
19.08.2016 17:33
Η θεατρική μεταφορά της «Αστροφεγγιάς» του Ι.Μ Παναγιωτόπουλου ανεβαίνει, σε μια φιλόδοξη για την εποχή παραγωγή, στο θέατρο ΧΩΡΑ, στις 12 Νοεμβρίου 2016 σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.
Αργοπορημένη: το τραγουδι ενός καουμπόυ, της Sarah Ruhl στο Θέατρο Skrow
10.05.2016 15:01
Η Γιούλα Μπούνταλη επιστρέφει στην θεατρική σκηνή και παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο της Αμερικανίδας Σάρα Ρουλ «Αργοπορημένη: το τραγούδι ενός καουμπόυ» στο θέατρο Skrow από τις 19 Μαΐου 2016 κάθε Πέμπτη με Κυριακή.
Ο Καλόγερος του Μatthew Gregory Lewis στο Skrow Theater
24.02.2016 15:15
Το Skrow Theater και η ομάδα Skrow Theater Group παρουσιάζουν το έργο του Μatthew Gregory Lewis, Ο Καλόγερος, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.