Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Notebook - Ευγενία Χατζίκου: παρουσίαση βιβλίου στο Eliart

Notebook - Ευγενία Χατζίκου: παρουσίαση βιβλίου στο Eliart

Το θέατρο Eliart και οι εκδόσεις Τετράγωνο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ευγενίας Χατζίκου, Notebook, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στο Θέατρο Eliart, με είσοδο ελεύθερη.Οι εκδόσεις Τετράγωνο εγκαινιάζοντας μια σειρά βιβλίων με τον τίτλο Notebook (σημειωματάρια γνωστών ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης), κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο αφιερωμένο στην μεγάλη δασκάλα του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου Ευγενίας Χατζίκου.Το βιβλίο επικεντρώνεται στην ζωή της, ξεδιπλώνοντας την, μέσα από σημειώσεις, φωτογραφίες, και ενθύμια από την καριέρα της. Ένας οδηγός για όσους ασχολούνται με την έβδομη τέχνη ή απλά την αγαπούν και θέλουν να γνωρίσουν εις βάθος τον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης. Επιπλέον περιέχει κείμενα των σκηνοθετών: Παντελή Βούλγαρη , Κώστα Φέρρη και Τάκη Σπετσιώτη.Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι μαθητές της, Αννέτα Παπαθανασίου(ηθοποιός), Γιώργος Φρατζεσκάκης (ηθοποιός, σκηνοθέτης) και ο Νίκος Μουρατίδης (εκδότης).

Στο τέλος της παρουσίασης η συγγραφέας θα κάνει διάλογο με το κοινό και θα υπογράψει τα αντίτυπα του βιβλίου της.

 

 

Λίγα λόγια για την Ευγενία Χατζίκου: γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Σκηνοθεσία , Υποκριτική, Γαλλική Φιλολογία και Μουσική , και ειδικεύθηκε στην Τηλεόραση , υπότροφος στις Βρυξέλλες. Ίδρυσε τη Δραματική Σχολή με την επωνυμία "Σπουδαστήριο Τέχνης", πού αργότερα χαρακτηρίσθηκε "Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης" εφόσον μπήκε στην τρίτη βαθμίδα εκπαίδευσης. Ίδρυσε επίσης την Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης. Γύρισε τις ταινίες "Το αγγελούδι μας, πού ‘ντο;", "Γένους θηλυκού" και το ντοκιμαντέρ  "Μικ. -Μηκ." . Έχει πάρει βραβείο σεναρίου. Έχει μεταφράσει δέκα πέντε βιβλία από τα οποία τα επτά αφορούν τις τέχνες των μέσων ενημέρωσης. Έχει γράψει ένα πρωτότυπο βιβλίο με τίτλο "Αυτοσχεδιάζοντας". Όλα κυκλοφορούν από γνωστούς εκδοτικούς οίκους. Τέσσερις φορές ήταν μέλος στην κριτική επιτροπή τού φεστιβάλ Ιθάκης.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Κέλλυς Μαλαμάτου στο Βιβλιοπωλείο Booktique
17.01.2017 10:16
Οι Εκδόσεις Gema σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Κέλλυς Μαλαμάτου, Όταν ένα δεινοσαυράκι συνάντησε ένα κρεμμυδάκι το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στο Βιβλιοπωλείο Booktique.
Παρουσίαση του βιβλίου «Ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας» του Ζ. Φρόιντ
22.11.2016 12:38
Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας-Σχολή Μωραΐτη - ÖSD και οι Εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας του Σίγκμουντ_Φρόυντ την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, στο Θέατρο της Σχολής Μωραΐτη.
Παρουσίαση βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου με τη στήριξη του Συλλόγου
14.11.2016 12:28
Οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σας προσκαλούν στη διαδραστική παρουσίαση βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου «Ο μπαμπάς μου... ο ήρωάς μου!» την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στο Multi Event City Loft.
Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος στη Στοά του βιβλίου
12.10.2016 10:47
Οι εκδόσεις Άγκυρα σας προσκαλούν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στην παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου με τίτλο «Το ανάθεμα – Η Νάντια της Γιόλακας» στη Στοά του βιβλίου.
Tα Public υποδέχονται την Σώτη Τριανταφύλλου για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου
21.01.2016 12:53
Τα Public Συντάγματος και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου με τίτλο Πλουραλισμός, πολυπολιτισμικότητα, ενσωμάτωση, αφομοίωση: Σημειώσεις για τη σύγχρονη ανοιχτή κοινωνία την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016.