Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Λευτεριά στη Μήδεια του Χάρη Μπόσινα στο θέατρο Olvio

Λευτεριά στη Μήδεια του Χάρη Μπόσινα στο θέατρο Olvio

Η ομάδα Annada Kadda παρουσιάζει το έργο του Χάρη Μπόσινα, με τίτλο Λευτεριά στη Μήδεια , στο θέατρο Olvio, από τις 7 Δεκεμβρίου 2013.


Σε έναν απροσδιόριστο χρόνο, κάποτε στο μέλλον ή σε ένα φουτουριστικό παρόν, η Ελλάδα ασφυκτιά από την διακυβέρνηση ενός αυταρχικού καθεστώτος. Τα σύνορα έχουν κλείσει, οι «ξένοι» απομακρύνονται, οι διανοούμενοι έχουν φύγει. Οι καλλιτέχνες έχουν σιγήσει. Όλοι; Όχι.


Ένας φιλόδοξος αλλά μπερδεμένος σκηνοθέτης μέσα σε ένα μικρό θέατρο προσπαθεί να ανεβάσει την Μήδεια, υπό την επίβλεψη του καθεστώτος. Σαν ένας σαλτιμπάγκος της εξουσίας, προσπαθεί να τους κάνει τα χατίρια, για να ανελιχθεί. Μόνο που έχει ένα πρόβλημα. Η Μήδειά του είναι έγκυος. Πρέπει να το κρατήσει κρυφό. Οι ανύπαντρες μητέρες απαγορεύονται.


Η αγαπημένη του πρωταγωνίστρια δεν σκέφτεται τον ρόλο της. Έχει στο μυαλό της το έμβρυο που κυοφορεί, τις σοκολάτες και τον εραστή που αποχαιρέτησε στο αεροδρόμιο με ένα «γρήγορο», ο καρπός του οποίου γρήγορου βρίσκεται τώρα στην κοιλιά της. Η βουλιμία της δεν την απομακρύνει από το στόχο της, που είναι ένας και μοναδικός. Η φυγή.


Η καλλονή Ουκρανή καθαρίστριά τους δε θέλει να πάει πουθενά. Η Ελλάδα είναι ο τόπος της, εδώ μεγάλωσε. Και έτσι μια σωρεία μεταμορφώσεων και ανταλλαγής ρόλων θα δώσει την τελική λύση.


Σαν ήρωες καρτούν μέσα σε μια κωμωδία μυστηρίου, οι ήρωές μας πάσχουν και μάς διασκεδάζουν.


Η τελική λύση μοιάζει σουρεαλιστική. Αλλά πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει στον σουρεαλιστικό κόσμο που ζούμε; Συγγνώμη... που ζούνε.


Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Συγγραφή: Χάρης Μπόσινας
Καλλιτεχνική Συνεργασία - Κίνηση: Φρόσω Κορρού
Σκηνικά - κοστούμια: Κωνσταντίνος Μαλινδρέτος
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Φωτογραφίες - Video Promo: Νίκος Βούλγαρης

Παίζουν:
Αθηνά Αλεξοπούλου
Μάρα Δαρμουσλή
Νικόλας Μαυρούδης
Χάρης Μπόσινας


Μια παραγωγή της N.G.B. GROUP

Σχετικές ειδήσεις
Τι να σου πω Σουλτάνα μου, στο Θέατρο Olvio
15.11.2016 12:07
Συγκίνησε και γοήτευσε το κοινό η εξομολόγηση του Γ. Καλατζόπουλου, και μετά από τις 4 προγραμματισμένες παραστάσεις του Οκτωβρίου, συνεχίζεται στη σκηνή του OLVIO, από την Κυριακή 20/11/2016 για λίγες ακόμη παραστάσεις.
Το βασίλειο της γης, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη στο θέατρο OLVIO
11.11.2016 14:37
Η ANDRODELY p.c παρουσιάζει το έργο του Αμερικανού συγγραφέα Τεννεσσί Ουίλλιαμς “Το βασίλειο της γης” (Kingdom of Earth) στο θέατρο OLVIO σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη. Με τους Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Τζιόβα, Ανδροκλή Δεληολάνη. Έναρξη παραστάσεων 14 Νοεμβρίου 2016.
Fuga, του Jordi Galceran, για 2η χρονιά στο Θέατρο Olvio
13.10.2016 10:38
Μετά την περσινή της επιτυχία, συνεχίζει για 2η χρονιά στο θέατρο OLVIO η «FUGA», η πιο... διεφθαρμένη κωμωδία του πολυβραβευμένου Καταλανού συγγραφέα Jordi Galceran, που είναι γνωστός και από την “Μέθοδο Gronholm” και το “Δάνειο”, από τις 14 Οκτωβρίου 2016, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Το «Kingdom of Earth» του Τένεσι Ουίλιαμς έρχεται τον Οκτώβριο στο θέατρο Olvio
25.07.2016 13:39
Το έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Τένεση Ουίλιαμς «Kingdom of Earth» θα ανέβει το ερχόμενο φθινόπωρο, στο θέατρο Olvio, σε σκηνοθεσία Νίκου Κατή, με τους Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Τζιόβα, Ανδροκλή Δεληολάνη.
Fuga του Jordi Galceran στο θέατρο Olvio
16.03.2016 11:47
Η FUGA, η πιο... διεφθαρμένη κωμωδία του Jordi Galceran (γνωστός από την “Μέθοδο Gronholm” & το “Δάνειο”) παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο OLVIO, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, από τις 19 Μαρτίου 2016.