Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Λευτεριά στη Μήδεια του Χάρη Μπόσινα στο θέατρο Olvio

Λευτεριά στη Μήδεια του Χάρη Μπόσινα στο θέατρο Olvio

Η ομάδα Annada Kadda παρουσιάζει το έργο του Χάρη Μπόσινα, με τίτλο Λευτεριά στη Μήδεια , στο θέατρο Olvio, από τις 7 Δεκεμβρίου 2013.


Σε έναν απροσδιόριστο χρόνο, κάποτε στο μέλλον ή σε ένα φουτουριστικό παρόν, η Ελλάδα ασφυκτιά από την διακυβέρνηση ενός αυταρχικού καθεστώτος. Τα σύνορα έχουν κλείσει, οι «ξένοι» απομακρύνονται, οι διανοούμενοι έχουν φύγει. Οι καλλιτέχνες έχουν σιγήσει. Όλοι; Όχι.


Ένας φιλόδοξος αλλά μπερδεμένος σκηνοθέτης μέσα σε ένα μικρό θέατρο προσπαθεί να ανεβάσει την Μήδεια, υπό την επίβλεψη του καθεστώτος. Σαν ένας σαλτιμπάγκος της εξουσίας, προσπαθεί να τους κάνει τα χατίρια, για να ανελιχθεί. Μόνο που έχει ένα πρόβλημα. Η Μήδειά του είναι έγκυος. Πρέπει να το κρατήσει κρυφό. Οι ανύπαντρες μητέρες απαγορεύονται.


Η αγαπημένη του πρωταγωνίστρια δεν σκέφτεται τον ρόλο της. Έχει στο μυαλό της το έμβρυο που κυοφορεί, τις σοκολάτες και τον εραστή που αποχαιρέτησε στο αεροδρόμιο με ένα «γρήγορο», ο καρπός του οποίου γρήγορου βρίσκεται τώρα στην κοιλιά της. Η βουλιμία της δεν την απομακρύνει από το στόχο της, που είναι ένας και μοναδικός. Η φυγή.


Η καλλονή Ουκρανή καθαρίστριά τους δε θέλει να πάει πουθενά. Η Ελλάδα είναι ο τόπος της, εδώ μεγάλωσε. Και έτσι μια σωρεία μεταμορφώσεων και ανταλλαγής ρόλων θα δώσει την τελική λύση.


Σαν ήρωες καρτούν μέσα σε μια κωμωδία μυστηρίου, οι ήρωές μας πάσχουν και μάς διασκεδάζουν.


Η τελική λύση μοιάζει σουρεαλιστική. Αλλά πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει στον σουρεαλιστικό κόσμο που ζούμε; Συγγνώμη... που ζούνε.


Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Συγγραφή: Χάρης Μπόσινας
Καλλιτεχνική Συνεργασία - Κίνηση: Φρόσω Κορρού
Σκηνικά - κοστούμια: Κωνσταντίνος Μαλινδρέτος
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Φωτογραφίες - Video Promo: Νίκος Βούλγαρης

Παίζουν:
Αθηνά Αλεξοπούλου
Μάρα Δαρμουσλή
Νικόλας Μαυρούδης
Χάρης Μπόσινας


Μια παραγωγή της N.G.B. GROUP

Σχετικές ειδήσεις
Το «Kingdom of Earth» του Τένεσι Ουίλιαμς έρχεται τον Οκτώβριο στο θέατρο Olvio
25.07.2016 13:39
Το έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Τένεση Ουίλιαμς «Kingdom of Earth» θα ανέβει το ερχόμενο φθινόπωρο, στο θέατρο Olvio, σε σκηνοθεσία Νίκου Κατή, με τους Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Τζιόβα, Ανδροκλή Δεληολάνη.
Fuga του Jordi Galceran στο θέατρο Olvio
16.03.2016 11:47
Η FUGA, η πιο... διεφθαρμένη κωμωδία του Jordi Galceran (γνωστός από την “Μέθοδο Gronholm” & το “Δάνειο”) παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο OLVIO, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, από τις 19 Μαρτίου 2016.
Τα παπούτσια του βαρύτονου, του Δημήτρη Μπασλάμ στο Θέατρο Olvio
19.01.2016 10:58
Το Θέατρο Olvio παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Αθήνα, το έργο του Δημήτρη Μπασλάμ, με τίτλο Τα παπούτσια του βαρύτονου.
«Η πιο δυνατή», του Στρίντμπεργκ στο θέατρο Olvio
03.12.2015 16:02
Το διαχρονικό έργο του Α. Στρίντμπεργκ «Η πιο δυνατή» ανεβαίνει – για 12 μόνο παραστάσεις – σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλλου στο θέατρο OLVIO, κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 20:00.
Μήδεια. Ο σπαραγμός της Ανατολής, από το Πρόχειρο Θέατρο στο θέατρο της ΑΣΚΤ
30.11.2015 14:59
Το Πρόχειρο Θέατρο σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) παρουσιάζουν το έργο «Μήδεια. Ο σπαραγμός της Ανατολής» σε σκηνοθεσία – δραματουργική επιμέλεια Δέσποινας Γκάτζιου, για τρεις μόνο παραστάσεις στις 8, 15 και 22 Δεκεμβρίου 2015 στο θέατρο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.