Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Μαρία Λατσίνου για μία εμφάνιση στο Floral

Μαρία Λατσίνου για μία εμφάνιση στο Floral

Η Μαρία Λατσίνου, η οποία άρχισε να εμφανίζεται ως solo artist από την Άνοιξη όταν έκλεισε την αυλαία του προγράμματος του 1ου Puzzlemusik Festival, θα εμφανιστεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 στο Floral για μία ξεωχριστή συναυλία .


Μόλις τρεις εμφανίσεις μετά το Puzzlemusik Festival, άρχισε ήδη να φαίνεται και σε ένα ευρύτερο κοινό αυτό που ήταν ήδη γνωστό σε όσους παρακολουθούσαν την πορεία της ως μέλος των Socos & The Live Project Band αλλά και μέσα από τις συμμετοχές της στα άλμπουμ του Χρήστου Αλεξόπουλου.


Η γκάμα των φωνητικών της δυνατοτήτων είναι τέτοια που της επιτρέπει να κινείται άνετα στην περιοχή ανάμεσα στο rock attitude της Janis Joplin και τις τεχνικές που έγιναν ευρύτερα γνωστές από την Σαββίνα Γιαννάτου , ενώ παράλληλα μπορεί να είναι τόσο αισθαντική όσο η Luz Casal και τόσο naïve όσο η Mèlanie Pain.


Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν παρά μια (ίσως μάταιη) προσπάθεια να περιγράψουν την ιδιοσυγκρασιακή της προσωπικότητα ως τραγουδίστρια.

 

Το αποτέλεσμα είναι μία σύγχρονη φωνή που έλειπε από την «μετά-talent show» εποχή μας, με θεατρική παρουσία, theatrale ήχο (διανθισμένο με άλλοτε dark και άλλοτε jazz αιχμές) που συναρπάζει το κοινό ή/και το οδηγεί σε μυσταγωγική εμπειρία.  


Ιδανική ερμηνεύτρια των τραγουδιών του Χρήστου Αλεξόπουλου (νέα και παλιά τραγούδια του οποίου απαρτίζουν το σετ των συναυλιών της) φέρνει ένα νέο ήθος και προτείνει ένα νέο ήχο στο σύγχρονο τραγούδι, με στίχο και μουσική που συνομιλούν με το σήμερα από ένα σχήμα - πρόταση που έρχεται να παρέμβει δυναμικά στο μουσικό γίγνεσθαι.


Μία φρέσκια αντίληψη ως προς τον δημιουργικό συνδυασμό διάφορων (και τελικά καθόλου ετερόκλητων) μουσικών ειδών.
   

Το σχήμα απαρτίζεται από τους μουσικούς: Μαρία Λατσίνου (φωνή) Χρήστος Αλεξόπουλος (πιάνο/πλήκτρα), Αντώνης Σταύρου (ακορντεόν), Γιώργος Λιάπης (μπάσο) και Φοίβος Βαλαβάνης (ντραμς).

Σχετικές ειδήσεις
Μαρία Λατσίνου - Μια Ανάσα Μετά… live στο Underflow
10.10.2016 13:44
Η Μαρία Λατσίνου συγκεντρώνει στις συναυλίες της ένα αφοσιωμένο και σταθερό κοινό που την παρακολουθεί συστηματικά. Πρώτη εμφάνιση της για αυτή τη σεζόν, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στον πολυχώρο Underflow Record Store & Art Gallery.
Η Μαρία Λατσίνου για δύο συναυλίες στην Κρήτη
01.07.2016 11:20
Αθήνα – Κρήτη… μια ανάσα δρόμος. Στις πρώτες εμφανίσεις της εκτός Αθηνών η Μαρία Λατσίνου επισκέπτεται την Κρήτη προσκεκλημένη του Cretan Diet Festival (Ρέθυμνο, 5/7). Στο πλαίσιο της μίνι – τουρνέ στην Κρήτη εμφανίζεται επίσης στο Opus Wine Bar στο Ηράκλειο την Πέμπτη 7 Ιουλίου.
Η Μαρία Λατσίνου live στο Κελάρι Athenaeum
16.05.2016 10:49
Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ της η Μαρία Λατσίνου συνεχίζει τις επιτυχημένες live εμφανίσεις της. Τελευταίο live της για αυτή τη σαιζόν, πριν αρχίσει τις εμφανίσεις της εκτός Αθηνών για το καλοκαίρι, την Κυριακή 22 Μαΐου στο Κελάρι Athenaeum, στο Θησείο.
Η Μαρία Λατσίνου επιστρέφει στο Ίλιον Plus
24.03.2016 12:11
Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ της η Μαρία Λατσίνου συνεχίζει τις επιτυχημένες live εμφανίσεις της. Κορύφωση αυτών η συναυλία στο ΙΛΙΟΝ plus την Κυριακή 3 Απριλίου η οποία θα ηχογραφηθεί με σκοπό τμήμα αυτής να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από την Puzzlemusik.
Η Μαρία Λατσίνου live στο Τρένο στο Ρουφ
26.02.2016 13:47
Επόμενος «σταθμός» στις επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις της Μαρίας Λατσίνου και του συγκροτήματός της είναι η εμφάνισή τους στο Θεατρικό Βαγόνι του Τρένου στο Ρουφ.