Για 2η χρονιά παραστάσεων, οι Τσούκου Τσούκου παρουσιάζουν το έργο του Σταύρου Τσιώλη, Η Πόρτα ή Ο σωρός των φασολιών στο κινηματοθέατρο Τριανόν.

Μία σουρεαλιστική “τραγωδία της μαθηματικής επιστήμης” που εκτυλίσσεται σε ένα σκυλάδικο της παραλιακής. Ο Σταύρος Τσιώλης με τον ιδιαίτερο ποιητικό του λόγο, χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από το βιβλίο του Απόστολου Δοξιάδη «Ο θείος  Πέτρος και η Εικασία του Γκόλντμπαχ», συνθέτει ένα έργο “για τους ανθρώπους που ονειρεύονται κάτι μεγαλύτερο από αυτό που μπορούν να κατορθώσουν”.

«…με τις σημερινές συνθήκες δε φτάνει η αγάπη, Ρούλη!..»

Λίγα λόγια για το έργο

Ο πορτιέρης Ρούλης, καθηγητής μαθηματικών, διωγμένος από τα σχολεία του κράτους με την τρομερή κατηγορία των αποπλανήσεων των μαθητριών του, θα συγκρουστεί με το νεαρό Δημητράκη, σεκιουριτά του μαγαζιού και αδερφό της πρώην μαθήτριάς του και αγαπημένης του. Μέχρι το ξημέρωμα, η αναζήτηση της βαθύτερης ταυτότητας των προσώπων θα τους οδηγήσει στην αποδοχή, τη φιλία και την απόγνωση του αναπόφευκτου τέλους.

Οι Τσούκου μετά το «Neon…» και το «Σουρελαϊκέν», έκαναν μόνο ένα μπάνιο, κοιμήθηκαν μόνο τρεις ώρες και μόλις έπεσε ο ήλιος και δρόσισε, ανοίξανε την «Πόρτα» του Κυρίου Σταύρου Τσιώλη και σας προσκαλούν σε ένα Νυχτερινό Κέντρο Διασκέδασης όπου η αντρική φιλία, το ηθικά “νόμιμο”, τα μαθηματικά και τα ανθρώπινα όρια μπερδεύονται σουρεαλιστικά μέσα σε ήχους λαϊκών ασμάτων.

«Βγες απ’τη σκέψη μου, όλα σου με πονούν, αφού με άλλον τώρα ζεις…»
Ζ. Μελάς

“Οι ποιητές μπορούν να ονειρεύονται. Γι’ αυτό στην “Πόρτα” ο Ρούλης καταπιάνεται με ένα μεγάλο πρόβλημα, άλυτο στην ανθρωπότητα, όπως είναι η απόδειξη της θεωρίας του Γκόλντμπαχ- με βοήθησε τρομερά ο “Θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ” του Απόστολου Δοξιάδη. Ο Ρούλης είναι ένας καθηγητάκος μαθηματικών σε νυχτερινό γυμνάσιο της οδού Αχαρνών, διωγμένος, ο οποίος για λόγους αγάπης θέλει να πάρει το βραβείο Νόμπελ λύνοντας την εικασία του Γκόλντμπαχ. Και συντρίβεται. Είναι οι μικροί δημιουργοί που ονειρεύονται το Εβερεστ, αλλά το πιο πολύ που μπορούν να ανέβουν είναι το Μαίναλον. Αυτοί είναι οι ήρωές μου”.

Σταύρος Τσιώλης

Συντελεστές:
Κείμενο: Σταύρος Τσιώλης
Σκηνοθεσία: Αντώνης Τσιοτσιόπουλος – Τσούκου Τσούκου
Βοηθοί Σκηνοθέτες: Βαγγέλης Αρίστου – Άννα Αναστασιάδου
Γ΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Τσιώλη
Σκηνικά – Κοστούμια: Δήμητρα Φρουσιουνιώτη    
Φωτισμοί: Γιάννης Χατζηαντωνίου
Κίνηση: Κική Δευτεραίου
Μουσική Επιμέλεια: Σταύρος Τσιώλης – Ανδρέας Μιχόπουλος
Βίντεο: Βαγγέλης Αρίστου
Σχεδιασμός αφίσσας – Φωτογραφίες: Μαργαρίτα Νικητάκη
Κατασκευή σκηνικών: Δημήτρης Μπεχλιβανίδης – Μαριάννα Παπαγεωργίου
Ζωγραφική σκηνικών: Άρτεμις Μιχαηλίδου
Χειρισμός ήχου: Αντρέας Γκόβας
Συντονισμός προβολής: Λάρα Καλλίρη
Βοηθός: Γιώργος Ακάλεστος

Παίζουν:
Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Κώστας Φυτίλης, Monica McShane, Μαρίκα Παπαθανασίου, Δημήτρης Καμπυλαυκάς, Θοδωρής Κοτρώτσος, Ανδρέας Μιχόπουλος, Άννα Αναστασιάδου.

Διάρκεια: 80’