Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Krotala + κρούονται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Krotala + κρούονται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Krotala θα εμφανιστούν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με τους, Μάνωλη Καραντίνη, Word Of Mouth και τη Yota Baron (τραγούδι) και την Χριστίνα Καρπούζου (χορός flamenco) σε μια μοναδική εμπειρία-παράσταση την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013.


Οι Krotala είναι τρεις μουσικοί με κοινό πάθος για τα κρουστά. Ο Ανδρέας Παπάς, ο Βαγγέλης Καρίπης και ο Πέτρος Κούρτης ενώνονται για να μεταμορφώσουν αυτό το πάθος σε ένταση και χρώμα.


Συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1997 και έκτοτε χαράσουν μέσα από την κοινή τους πορεία μια διαδρομή που μουσικά τους τοποθετεί σε ένα γεωγραφικό χώρο με μακραίωνη παράδοση αλλά και επιρροές από την Ανατολή, τα Βαλκάνια τη Μεσόγειο και τη Δύση.


Ενα ακόμα μουσικό ταξίδι μας υπόσχονται και με την εμφάνιση τους στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, όπου με την αρωγή μουσικών προερχόμενων από διαφορετικούς χώρους, θα επιχειρήσουν μια μοναδική παράσταση-εμπειρία. Ο εξαιρετικός σολίστας του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης θα ενώσει τον ήχο του με τους φωνητικούς πειραματισμούς των Word Of Mouth και την εκπρόσωπο του flamenco Yota Baron, σε μια απροσδόκητη συνεύρεση που θα οδηγούν οι ήχοι των κρουστών.


Τα Krotala εξερευνούν τους τρόπους, δρόμους και ρυθμούς της αρχέγονης και άμεσης μουσικής έκφρασης δίδοντας στα παραδοσιακά κρουστά ένα πλήθος νέων εκφραστικών δυνατοτήτων.Για το συγκρότημα το πιο βαθιά παραδοσιακό γίνεται σύγχρονο και το πιο βαθιά τοπικό γίνεται παγκόσμιο.


Δεν είναι τυχαίο που η Loreena McKennitt επέλεξε να ηχογραφήσει μαζί τους στο Ancient Muse.


Η Guardian αναφέρει για την παράσταση που έδωσαν στο Λονδίνο (Rhythmsticks Festival ,Queen Elizabeth Hall): “Krotala proved over and over again that they are a force to be reckoned with in the Greek musical reawakening.” (Τα Κρόταλα αποδεικνύουν συνεχώς ότι είναι μια αξιόλογη δύναμη στην αναγέννηση της Ελληνικής μουσικής.)


Οι Krotala είναι:
Πέτρος Κούρτης
Βαγγέλης Καρίπης
Ανδρέας Παπάς

Guest στα πνευστά και τα φωνητικά ο Αποστόλης Βαγγελάκης

Σχετικές ειδήσεις
Δημήτρης Βοζαΐτης and band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
09.12.2016 10:37
Κάτι καινούργιο και πολύ δυνατό σηματοδοτεί την έναρξη των μουσικών παραστάσεων του νέου ερμηνευτή Δημήτρη Βοζαΐτη στο Γυάλινο- UpStage.
Το μουσικό σχήμα Μπάλλος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage
11.10.2016 16:24
Το μουσικό σχήμα Μπάλλος θα εμφανιστεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage.
Ακύρωση - Τσικνοπέμπτη με τον Κωστή Αβυσσινό στο Γυάλινο – UpStage
16.02.2016 14:26
Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης 3 Μαρτίου 2016, τρεις σπουδαίοι μουσικοί και μια τραγουδοποιός συμπράττουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage και μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι, σε ένα αποκριάτικο γλέντι, με άρωμα Μεσογείου.
4η Συνάντηση Συγκροτημάτων 60's-70's στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
15.02.2016 14:50
Το 4ο ραντεβού ''των παλιών" έχει κλειστεί για τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (ώρα 21:00) με την, έως τώρα, επιβεβαιωμένη συμμετοχή 15 συγκροτημάτων και καλλιτεχνών της εποχής, ενώ θα υπάρξουν και αρκετές εκπλήξεις και guest συμμετοχές.
Τα Krotala live στο Faust
22.01.2016 13:23
Τα Krotala θα εμφανιστούν για ένα live στο Faust, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016.