Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Αστικές περιπλανήσεις: έκθεση φωτογραφίας Ελλήνων καλλιτεχνών του Instagram

Αστικές περιπλανήσεις: έκθεση φωτογραφίας Ελλήνων καλλιτεχνών του Instagram

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Έλληνες ασχολούνται με την τέχνη της φωτογραφίας. Σε αυτό έχουν συμβάλλει οι σύγχρονες τεχνολογίες, τα “έξυπνα” κινητά και τα κοινωνικά δίκτυα που στηρίζονται στην φωτογραφία, όπως το Instagram, μια απλή εφαρμογή που έχει δώσει την δυνατότητα στον καθένα να αναπτύξει την φαντασία του και το ταλέντο του στην λήψη και επεξεργασία όμορφων εικόνων!


Η μαγεία όμως αυτού του κοινωνικού δικτύου δεν περιορίζεται μόνο στο φωτογραφικό –καλλιτεχνικό κομμάτι αλλά και στην επικοινωνία που αναπτύσσεται ανάμεσα στου χρήστες έχοντας την δυνατότητα ο καθένας από αυτούς να γνωρίζει τον άλλον μέσα από τις λήψεις του, τους σχολιασμούς του και την γενικότερη παρουσία του στο instagram.


Στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες χρήστες Instagram! Από το 2012, με πρωτοβουλίες κάποιων από αυτών, διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις, συναντήσεις, διαγωνισμοί, φωτογραφικές εξορμήσεις, εκθέσεις και πολλά άλλα με σκοπό να μοιραστούν τις φωτογραφικές τους εμπειρίες, αλλά και να προβάλλουν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες και στον υπόλοιπο κόσμο.


Το καλοκαίρι του 2013 ξεκίνησε μια προσπάθεια να οργανωθεί καλύτερα η Ελληνική κοινότητα του Instagram. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε μια κοινωνική ομάδα, το "Greek Instagram Events" (www.grevents.gr, @gr_events ), η οποία αναλαμβάνει αφιλοκερδώς να διοργανώνει εκδηλώσεις και να προωθεί τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες των Ελλήνων Instagrammers!


Στις 13 Οκτωβρίου διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το "Greek Instagram Events" μια ομαδική φωτογραφική εξόρμηση στο κέντρο της Αθήνας (Περιοχές Αναφιώτικα, Πλάκα, Μοναστηράκι, Ακρόπολη, Ψυρρή) με πολύ μεγάλη απήχηση!


Το αποτέλεσμα αυτής της εκδήλωσης είναι μια έκθεση 65 θαυμάσιων φωτογραφιών, ένα ταξίδι στις ομορφιές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας μέσα από την καλλιτεχνική ματιά των Ελλήνων χρηστών του Instagram.


Εικόνες της πόλης που ζούμε και αγαπάμε ζωντανεύουν μέσα από τη ματιά ερασιτεχνών φωτογράφων που ο καθένας από αυτούς αποτύπωσε με το δικό του μοναδικό τρόπο σε μια ομαδική, αστική περιπλάνηση!


Δρόμοι, άνθρωποι, σπίτια, μνημεία, χρώματα, στιγμές, εικόνες καθημερινότητας σε μία έκθεση φωτογραφίας  από καλλιτέχνες ανώνυμους  με ταλέντο, φαντασία, μεράκι και απέραντη αγάπη για την τέχνη της εικόνας!

Σχετικές ειδήσεις
Kiki’s Instagram Moments: Έκθεση φωτογραφίας στην Chalkos Gallery
16.11.2016 17:29
Η ατομική έκθεση της Κικής Χούρου εγκαινιάζεται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, στον όμορφο νέο χώρο Chalkos Gallery και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.
Υπεραστικές Περιπλανήσεις: Έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών του Instagram στην Αθηναΐδα
16.05.2016 16:14
Οι Έλληνες φωτογράφοι του Instagram παρουσιάζουν την 4η ομαδική τους έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Υπεραστικές Περιπλανήσεις». Ένα ταξίδι στις εικόνες της Ελλάδας και της Κύπρου που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, ώρα 20:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ.
17 Νέοι Φωτογράφοι σε μία έκθεση φωτογραφίας στο Cinemarian
28.04.2016 13:00
Η Φωτογραφική Ομάδα Πορτοκαλί Κλείστρο παρουσιάζει στο Cinemarian 17 Νέους Φωτογράφους σε μία κοινή έκθεση φωτογραφίας.
Distraction: έκθεση του Κωνσταντίνου Παντζόγλου στη γκαλερί του Black Duck
30.03.2016 11:34
Όταν η εικόνα γίνεται προσωπική υπόθεση, τότε προκύπτει μία έκθεση βγαλμένη μέσα από το instagram. Ο Κωνσταντίνος Παντζόγλου, δημοσιογράφος και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών -aka kon_pan- παρουσιάζει από τις 5 μέχρι και τις 15 Απριλίου, 25 φωτογραφίες από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, στην γκαλερί του Black Duck.