Η Barbara Luna έρχεται στο Gazarte για να δώσει χρώμα Αργεντινής στην καρδιά της Αθήνας, για μόνο μία βραδιά στις 9 Νοεμβρίου 2013.

Εκεί που η μελαγχολία συγκρούεται με την χαρά και εκεί που ο σύγχρονος ήχος συναντά τη μουσική παράδοση και τις ρίζες. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, θα μπορούσες να βρεις τη Barbara Luna και να την εντάξεις σε ένα δικό της, τελείως ξεχωριστό μουσικό κόσμο που φέρνει σε πλήρη αρμονία το παλιό με το νέο και τον άνθρωπο με τη γη.

    
Η Barbara είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα της Αργεντινής.  Εκτός από μία δημιουργική και ταλαντούχα συνθέτη, πρόκειται για μία performer με τόση δυναμική  και πάθος επί σκηνής, που μπορεί να σε συνεπάρει όσο τίποτα στους ήχους της jazz rock , της folk και της pop, παντρεύοντας με έναν μοναδικό τρόπο τους μουσικούς δρόμους της αργεντίνικης μουσικής με  τις αφροαμερικάνικες μουσικές αναφορές της , δημιουργώντας ένα  ηχητικό συνονθύλευμα που έχει κατεφέρει να κερδίσει εγκωμιαστικά σχόλια τόσο από εμπειρογνώμονες μουσικούς και κριτικούς, όσο και από το παγκόσμιο κοινό. Η γοητεία και η ποικιλομορφία της μουσικής της συνδέονται  στενά με την ποικιλία και την ομορφιά των ήχων της πατρίδας της , τα στοιχεία του Tango, του Afro-Cuban ήχου Bolero, του Huayno και άλλων folk επιρροών που ασυναίσθητα έδωσαν τροφή στην ιδιαιτερότητα της τέχνης της .

Γεννήθηκε στην καρδιά της Palma , σε ένα τόσο φυσικό και άγριο περιβάλλον, το οποίο την έκανε να συνδεθεί με τη φύση, να την αγαπήσει και να εμπνευστεί από αυτή. Μέσα από αυτό το ξεκίνημα, άντλησε τόσο την βαθειά αγάπη και το σεβασμό στη φύση, όσο και την πίστη στη σοφία των συνανθρώπων της.
    

Ένιωσε την ανάγκη να ασχοληθεί με τη μουσική από πολύ νεαρή ηλικία. Άρχισε να χορεύει και να τραγουδάει από μικρή, ενώ ως έφηβη έλαβε μέρος σε επαρχιακά φεστιβάλ τραγουδώντας Milongas. Λίγα χρόνια αργότερα, πηγαίνοντας να σπουδάσει Αρχιτεκτονική, ένιωσε πως αυτό που τη γεμίζει πραγματικά είναι η μουσική. Τότε ήταν και η στιγμή που ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας και παράλληλα ταξίδεψε σε χώρες της Νότιας Αμερικής για να ανακαλύψει τους παραδοσιακούς λατινοαμερικανικούς μουσικούς δρόμους , αλλά και να καταγράψει παλιά λαϊκά τραγούδια που υπό άλλες συνθήκες πιθανόν να είχαν εξαφανίστεί.

 
Έκτοτε έκανε μεγάλα βήματα στο χώρο της μουσικής. Κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο “A la vita A la muerte” με παραγωγή του Remy Kolpa Kopoul,κερδίζοντας μέσα από αυτό την αναγνώριση ως μία πολλά υποσχόμενη τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια. Έκτοτε, η Barbara έχει τραγουδήσει σε Music Halls σε όλο τον κόσμο από Αμερική έως Ευρώπη και Ασία. Μεταξύ της Salsa και του Tango συνεχίζει να συνδυάζει και να δημιουργεί ένα φλογερό αλλά και κομψό μίγμα παραδοσιακής Αργεντίνικης και Jazz Folk μουσικής , όπως ακριβώς έκανε από την αρχή της μουσικής της καριέρας.
    

Έχει επισκεφτεί τον συναυλιακό χώρο του Gazarte σε δύο εκπληκτικές βραδιές το 2010, αφήνοντας στο αθηναικό κοινό τις καλύτερες εντυπώσεις και στην ίδια τη Barbara την θέληση να επιστρέψει στη χώρα μας τρία χρόνια μετά για μία και μόνο εμφάνιση.

Στις 9 του Νοέμβρη η Αθήνα υποδέχεται εκ νέου την Αργεντίνα τραγουδοποιό, με αξιώσεις για ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα που θα φέρει την λατινοαμερικανική κουλτούρα στον ολοκαίνουριο συναυλιακό χώρο του Gazarte.