Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

NOTEMPLE: ομαδική έκθεση στη γκαλερί The Breeder

NOTEMPLE: ομαδική έκθεση στη γκαλερί The Breeder

Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την ομαδική έκθεση NOTEMPLE σε επιμέλεια του εικαστικού καλλιτέχνη HOPE.


Ο HOPE αντιμετωπίζει την έκθεση ως μια πλατφόρμα εξερεύνησης εναλλακτικών λατρευτικών πράξεων, ως έναν αντι-ναό. Μία σκηνή από το avant-garde θρίλερ “Santa Sangre” του Alejandro Jodorowsky ήταν το σημείο εκκίνησης για την έκθεση. Οι καλλιτέχνες , που ο ΗΟΡΕ έχει καλέσει να συμμετάσχουν στην έκθεση, ξεχωρίζουν για τον αντι-κομφορμιστικό χαρακτήρα της δουλειά τους, η οποία ταυτόχρονα προτάσσει νέους πνευματικούς ορίζοντες.


Η “αόρατη ζωγραφική” του Μίλτου Μανέτα, στην οποία ο καλλιτέχνης ζωγραφίζει υποθετικά ένα τοπίο με ένα πινέλο χωρίς χρώμα, απαθανατίζεται σε ένα βίντεο όπου η πραγματικότητα μεταφορμώνεται σε καμβά. Η Kandis Williams δημιουργεί πολύπλοκα κολάζ με εμφανής επιρροές από τις Αφρο-Αμερικάνικες ρίζες της. Η δουλειά της είναι σε απευθή διάλογο με τα ψηφιακά κολάζ του HOPE. Στα γλυπτά του Marc Charpentier MCPM ξεφυτρώνουν υβρίδια από κίονες που αντιπαρατίθονται με κομψότητα πάνω στην βραχώδη πρώτη ύλη.


Ο αυτοδίδακτος Άνθιμος Ντάγκας έχει δημιουργήσει ειδικά για την έκθεση ένα οπτικό ανθολόγιο, ένα εναλλακτικό λεξικό σε μορφή mega-zine. Με παρόμοιο τρόπο ο Νίκος Παλαιολόγος χρησιμοποιεί την δύναμη των λέξεων για να δημιουργήσει το έργο του, μία διαμελισμένη αλληλουχία λέξεων.


Ο Ρωσό-Αμερικάνος Kon Trubkovich παρουσιάζει ένα βίντεο το οποίο εξερευνά τα παράδοξα της ανθρώπινης υπόστασης. Οι απόκρυφες φωτογραφίες του Σπύρου Στάβερη απαθανατίζουν ερωτικούς δεσμούς όπου τα ζευγάρια φαίνεται να βρίσκονται στην μέση ενός χορού.


Ο Palle Torson του οποίου η δουλειά συμπεριλαμβάνει βίντεο, διαδραστικά έργα τέχνης, ζωντανά video games και περφόρμανς, έχει τυπώσει το έργο του σε αυτοκόλητα και δίνει στον επισκέπτη την ελευθερία να τα χρησιμοποιήσει όπως αυτός θέλει.


Τα γλυπτά του Vassilis H με τις αυστηρές γεωμετρικές τους φόρμες προσφέρουν εναλλακτικές προτάσεις πάνω στην ισσοροπία, την συμμετρία και τον όγκο. ΄Ενα μήνυμα γραμμένο με κόκκινη μπογιά σε δορικές κολώνες από τον Tobias Bernstrup παραπέμπει σε μια σκήνη από το θρίλερ του 1988 Hellraiser II.


Η Kristin Eketoft, η οποία με τον Tobias Bernstrup και τον Palle Torson είναι συν-ιδρυτές της Πρεσβείας της Πειρατείας έχει δημιουργήσει το soundtrack της έκθεσης.


Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Tobias Bernstrup, Marc Charpentier MCPM, Kristin Eketoft, Vassilis H, HOPE, Μίλτος Μανέτας, Άνθιμος Ντάγκας, Νίκος Παλαιολόγος, Σπύρος Σταβέρης, Palle Torson, Kon Trubkovich, Kandis Williams

Σχετικές ειδήσεις
Η Κόκκινη Γραμμή: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί ARTZONE 42
11.01.2017 11:51
Η γκαλερί Art Zone 42 φιλοξενεί από τις 12 Ιανουαρίου ως τις 4 Φεβρουαρίου 2017 την ομαδική έκθεση με τον τίτλο Η Κόκκινη Γραμμή σε επιμέλεια της θεωρητικού τέχνης Δόμνας Χανουμίδου.
Mykonos to Athens: ομαδική  έκθεση στη γκαλερί Σκουφά
19.09.2016 13:31
Εγκαινιάζεται την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 μ.μ. το βράδυ, η ομαδική έκθεση με τίτλο ‘Mykonos to Athens’, στην Γκαλερί Σκουφά Αθήνας, σηματοδοτώντας την έναρξη του εικαστικού της προγράμματος για το Χειμώνα 2016-2017. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 10 Οκτωβρίου.
Βlue Line: Ομαδική Έκθεση στην Skoufa Gallery Mykonos
12.07.2016 15:06
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, η ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Blue line” στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το καλοκαίρι του 2016.
Paradise: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
04.07.2016 11:44
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Ιουλίου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Paradise», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
Spring Show: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου
11.04.2016 16:23
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Spring Show” με τους καλλιτέχνες Lina Bertucci, Gregory Crewdson, Χριστίνα Δημητριάδη, Jack Pierson και Michael Schmidt.