Ποια είναι η συνταγή για ένα επιτυχημένο ψυχολογικό θρίλερ; Θα κρατήσουμε ως βάση κάτι δοκιμασμένo με μεγάλη επιτυχία (Insidious). Τα υλικά:  χρειαζόμαστε έναν έμπειρο και προπονημένο στο είδος σκηνοθέτη, James Wan (Saw, Insidious). Στη συνέχεια ένα σεναριογράφο μανιακό με τις ταινίες τρόμου, Leigh Whannell (Saw, Insidious). H υλοποίηση: αφήνουμε πιο έμπειρους παραγωγούς να αναλάβουν δράση, Jason Blum (Paranormal Activity, Insidious) και Oren Peli (Paranormal Activity, Insidious). Σερβίρισμα: για να απολαύσουμε καλύτερα χρειαζόμαστε κάποιον να μας συνοδεύσει στον κινηματογράφο και να μας κρατάει το χέρι, για τις σκηνές που θα μας κόβεται η ανάσα. Ας απολαύσουμε το Insidious: Chapter 2.

Σύνοψη:

Μια οικογένεια σε κίνδυνο. Ένα τρομερό μυστικό. Ένας αλλόκοτος κόσμος πνευμάτων. Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το Insidious: Chapter 2. Η ταινία ξεκινάει ακριβώς από το σημείο που την είχαμε αφήσει στο Chapter 1. Η Renai Lambert (Rose Byrne) ανακαλύπτει το πτώμα ενός δολοφονημένου μέντιουμ, της Elise Rainier (Lin Shaye). Ο σύζυγός της Josh Lambert (Patrick Wilson) θεωρείται ο κύριος ύποπτος. Από το ανακριτικό υλικό και τις έρευνες της αστυνομίας δεν προκύπτουν στοιχεία ενοχής του. Έτσι, η οικογένεια θα επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς ζωής. Οι ρυθμοί όμως κάθε άλλο παρά κανονικοί θα είναι για την οικογένεια Lambert. Εντωμεταξύ οι πρώην βοηθοί της Elise, Specs (Leigh Whannell) και Tucker (Angus Sampson) έρχονται σε επαφή με ένα άλλο μέντιουμ, τον Carl (Steve Coulter), για να τους βοηθήσει να έρθουν σε επαφή με τη μεντορά τους. Όμως, καθώς ερευνούν το φόνο, θα ανακαλύψουν πολλά στοιχεία που συνδέουν τον Josh Lambert με τα απόκοσμα όντα που τον έχουν στοιχειώσει, φτάνοντας κοντά στη σκοτεινή αλήθεια που συνδέει τον χώρο και τον χρόνο, τη ζωή και τον θάνατο.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: James Wan
Σενάριο: James Wan & Leigh Whannell
Παραγωγή: Jason Blum, Oren Peli
Παίζουν: Patrick Wilson, Rose Byrne, Lin Shaye, Ty Simpkins, Steve Coulter, Barbara Hershey, Leigh Whannell, Angus Sampson,  Andrew Astor, Danielle Bisutti

Διάρκεια: 106΄