Το Αβγό του Μουσικού Χωριού στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί ένα εργαστήριο για το χορό από την ομάδα χορού Rootlessroot, με τίτλο Fighting Monkey.

Το εργαστήριο χορού «Fighting Monkey» δημιουργήθηκε από τη Λίντα Καπετανέα και τον Jozef Frucek με στόχο την καλλιέργεια και την κινητοποίηση του σώματος εν μέσω της καθημερινότητας. Χρησιμοποιεί τη δυσκολία και τον κίνδυνο για να αναπτύξει δύναμη, προσαρμοστικότητα και να εξερευνήσει τις δυνατότητες του partnering.

Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε με την ανάλυση της δομής της κίνησης, τη σύνθεσή της και με τη διαμόρφωση διαφορετικών εργαλείων για τη δημιουργία κινησιολογικού υλικού.

Δεν αφήνουμε σε καμία τεχνική ή προκατάληψη να καθορίσει πώς και πότε πρέπει να συμβεί μία κίνηση. Κινούμαστε μαζί με τον άλλον με τρόπο παράτολμο αλλά ασφαλή χωρίς να προβάλλουμε το τι θα συμβεί τις επόμενες στιγμές. Είναι ένας τρόπος να καταλάβουμε τις συμπεριφορές και τις συνήθειές μας μέσα από την αλληλεπίδραση με τον άλλον. Ο/η παρτενέρ γίνεται ένας ολοκάθαρος καθρέπτης του εαυτού μας.

Το εργαστήριο αυτό που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μουσικό Χωριό για 2 συνεχή έτη, θα συνεχίσει τις εργασίες του στη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζοντας τις δράσεις του «αβγού» που αφορούν στην κίνηση και το χορό.

Απευθύνεται σε όλους όσους έχουν ασχοληθεί με την κίνηση και το χορό, την performance, ενώ είναι ανοικτό και σε μουσικούς και ηθοποιούς.

Εισηγητές: Λίντα Καπετανέα & Jozef Frucek (rootlessroot)

Η ομάδα χορού Rootlessroot ιδρύθηκε από τη Λίντα Καπετανέα και τον Jozef Frucek το 2006 στην Αθήνα. Δημιουργούν μια γλώσσα σωματικής έκφρασης που είναι χαοτική, ωμή και έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική και πολιτιστική κατάσταση που τους περιβάλλει. Έχουν την πεποίθηση ότι ο καιρός των ηρώων δεν έχει περάσει και ότι το σώμα μπορεί ακόμα να εκφράσει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και το όραμά μας. Από εκεί προέκυψε και η προσέγγισή τους.

Οι παραστάσεις τους έχουν παρουσιαστεί στις εξής χώρες: Τσεχία, Βρετανία, Βέλγιο, Ισπανία, Σουηδία, Φινλανδία, Σλοβακία, Πολωνία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Κύπρος, Ελβετία και Νότια Κορέα.

Η Λίντα και ο Jozef διδάσκουν στις παρακάτω σχολές, πανεπιστήμια και φεστιβάλ:

ΚΣΟΤ, PARTS (Βρυξέλλες), Jette Dance Studio (Βρυξέλλες), SEAD (Σάλτζμπουργκ, Αυστρία), Impulstanz (Βιέννη), Icosaèdre/Laboratoire des Compagnies (Ρεμ, Γαλλία), Dance Theatre Department of the State Drama School (Πόζναν, Πολωνία), Bytom Art Station (Πόζναν, Πολωνία), Danscentrum (Στοκχόλμη), Dansa Deltebre (Βαρκελώνη), Dies De Dansa (Βαρκελώνη), AMDA University (Μπρατισλάβα, Σλοβακία), Budapest State Dance School (Ουγγαρία), DOT 504 (Πράγα), Le Lido (Τουλούζ, Γαλλία), Flic Circus School (Τορίνο), University of Dance and Circus (Στοκχόλμη).

www.rootlessroot.com

Photo by gorka bravo