Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Melentini acoustic set στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου

Melentini acoustic set στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου

Η Restless Wind προυσιάζει στις 4 Νοεμβρίου 2013, την Μελεντίνη (MELENTINI), η οποία φθάνει μέσα από τους αχνοφωτισμένους ρομαντικούς διαδρόμους της στο κατώφλι της πινακοθήκης Γ. Ν. Βογιατζόγλου, στη Νέα Ιωνία.


Εκεί, σε μια αίθουσα όπου στους φρεσκοβαμμένους τοίχους της γέρνουν την πλάτη τους ο Μυταράς, ο Τσαρούχης , ο Φασιανός και άλλοι ονειροβάτες, πρόκειται να αφηγηθεί μελωδικά στιγμές από το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ “Explosions Around, The Desert Inside”.


Ημέρα Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, σε συνδυασμό με το Λάμπρο Λαπίνα στο φαγκότο και τον Σπύρο Βρυώνη στο τσέλο από τους Running Blue Orchestra, μέσα από τις απόκοσμες συνθέσεις του πιάνου της Melentini ο χρόνος τρέχει ξανά ασάλευτος.


Η Μελεντίνη (MELENTINΙ) είναι δημιουργός του ηλεκτρονικού σχήματος Sequence Theory Project, οι οποίοι μετρούν δύο ψηφιακά albums στο ενεργητικό τους και πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις σε πολιτιστικές και εικαστικές δράσεις.

Μετά από σειρά συνθέσεων για θεατρικές παραστάσεις, η Μελεντίνη γράφει και ενορχηστρώνει τον προσωπικό της δίσκο με τίτλο “Explosions around, the desert inside” που κυκλοφόρησε από τη Restless Wind τον Φεβρουάριο του 2013.


Η ηχητική της φόρμα είναι βασισμένη σε ένα ευρύτερο μουσικό φάσμα με αναφορές στη vintage pop, το dark cabaret, το ισλανδικό post rock, τα παραδοσιακά ιρλανδικά τραγούδια και τα βαλκανικά νανουρίσματα, ενώ τα κύρια χαρακτηριστικά που διέπουν όλα τα κομμάτια του δίσκου είναι ο αργός ρυθμός και η minimal δομή.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Φοίβος Δεληβοριάς live στην Κομοτηνή
23.11.2016 13:15
Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου ο Φοίβος Δεληβοριάς εμφανίζεται στο bar «ΟΧΤΩ», στην Κομοτηνή, με σκοπό να παρουσιάσει ένα πολύ προσωπικό σκηνικό άλμπουμ.
Οι Explosions In The Sky για δυο live στο Gagarin
17.05.2016 14:11
Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στο Gagarin, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά τους Explosions In The Sky σε 2 μνημειώδεις συναυλίες, που χρόνια περιμέναμε.
Στο κατώφλι του 20ου αιώνα ΙΙ: συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
27.04.2016 13:30
Τα ατμοσφαιρικά «Νυχτερινά» του Κλωντ Ντεμπυσύ και το μεγαλόπνοο συμφωνικό ποίημα «Δον Κιχώτης» του Ρίχαρντ Στράους, είναι χαρακτηριστικές μουσικές δημιουργίες του τέλους του 19ου αιώνα, εποχής που η τέχνη, στο «κατώφλι» του 20ου αιώνα πράγματι, έψαχνε και άνοιγε νέους δρόμους έκφρασης. Και τα δύο έργα όπως και το, συνεπές με το πνεύμα των ημερών, «Χριστός Ανέστη» στις παραλλαγές που συνέλαβε ο σπουδαίος μουσουργός Πέτρος Πετρίδης, εντάσσονται στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, αμέσως μετά το Πάσχα, την Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Melentini & The Running Blue Orchestra live στο Ίλιον Plus
30.03.2016 14:13
Tην Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, η σκοτεινή γοητεία και οι minimal, avant garde, soul μελωδίες της Melentini, θα πλημμυρίσουν τη σκηνή του Ίλιον Plus.
George Gaudy and SUN στο Acoustic room του Bios
04.03.2016 12:55
O George Gaudy αναλαμβάνει το Acoustic Room για μία και μοναδική φορά την Τετάρτη 9 Μαρτίου.