Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας παρουσιάζει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου το Photo Voices 2013, στο πλαίσιο του φετινού Athens Photo Festival.

Με γενικό μότο We Speak Photography και την πεποίθηση ότι οι εμπνευσμένες φωνές πρέπει να μιλούν και να ακούγονται ειδικά σε καιρούς αβεβαιότητας, 10 προσκεκλημένοι ομιλητές από διαφορετικές χώρες, με κοινή γλώσσα τη φωτογραφία, θα μοιραστούν μέσα από μία σειρά παρουσιάσεων εμπειρίες και απόψεις, αναδεικνύοντας το ρόλο της φωτογραφίας στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα.

Το Photo Voices μέσα από μια ευρεία θεματολογία παρουσιάσεων συνολικής διάρκειας 4 ωρών που συνδυάζουν το λόγο με την εικόνα, επιδιώκει να αποτελέσει ένα πλαίσιο ανάδειξης διεθνών τάσεων και κριτικών αναζητήσεων που αποτυπώνουν το πνεύμα της εποχής.

Το Photo Voices θα διεξαχθεί στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο οδού Πειραιώς), στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος του Athens Photo Festival 2013.

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.

Ομιλητές
Andrea Gjestvang (NO) – Φωτογράφος
Andrea Star Reese (US) – Φωτογράφος
Ηρακλής Παπαιωάννου (GR) – Επιμελητής Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Louise Clements (GB) – Επιμελήτρια και διευθύντρια του FORMAT International Photo Festival
Angela Ferreira (PT) – Επιμελήτρια και διευθύντρια του PhotoFestival Encontros da Imagem
Κωστής Αντωνιάδης (GR) – Επιμελητής εκθέσεων, Προϊστάμενος στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του T.E.I. Aθήνας
Γιάννης Μπεχράκης (GR) – Φωτορεπόρτερ και διευθυντής του φωτογραφικού τμήματος του Reuters στην Ελλάδα
Nικόλας Βεντουράκης (GR) – Φωτογράφος
Jason Florio (GB) – Φωτογράφος
Sheyi Bankale (GB) – Εκδότης του Next Level Magazine