Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Yuppi Du!: αφιέρωμα του Faust, στη δεκαετία της αφισβήτησης

Yuppi Du!: αφιέρωμα του Faust, στη δεκαετία της αφισβήτησης

Τη μουσικoθεατρική παράσταση Yuppi Du! θα φιλοξενεί κάθε Δευτέρα βράδυ μέχρι τις γιορτές η μουσική σκηνή του Faust. Ένα αφιέρωμα στην εποχή της αμφισβήτησης, η ιστορία πέντε νέων ανθρώπων που ταξιδεύουν στον κόσμο με διάθεση να τον γνωρίσουν και όχι να τον κατακτήσουν. RollingStones, Doors, Lennon, Santana, TheWho, PinkFloyd, Queen, Cure, BoneyM, BeeGees,σεζωντανήεκτέλεσηυπότηενορχήστρωσηΧρίστουΘεοδώρου.Τα κείμενα της παράστασης υπογράφει ο Αντώνης Πέρης και τη σκηνοθεσία η Κατερίνα Φωτιάδη. Με τους ηθοποιούς Πάρη Θωμόπουλο, Χαρά Κότσαλη, Κωνσταντίνο Μπιμπή, Νικόλα Παπαδομιχελάκη και Πηνελόπη Τσιλίκα.Οι Hippies, το Magic Bus, οι Συναυλίες , τα Κοινόβια και ο Έρωτας σ΄ένα ταξίδι με ωτοστόπ από την εποχή του Lennon μέχρι τη γέννηση της Disco.Τέλη της δεκαετίας του 60...

Η μεγάλη άνθιση της μουσικής, η μεγάλη πληγή του Βιετνάμ. Η αμφισβήτηση: της ιδιοκτησίας, του εκπαιδευτικού συστήματος, των κοινωνικών συμβάσεων. Πέντε νέοι άνθρωποι βάζουν τους σάκους στους ώμους και ξεκινούν το ταξίδι στον κόσμο. Από την Αμερική και την Ευρώπη, μέχρι το Βιετνάμ και την Ινδία, παρακολουθούμε την παρέα να μεγαλώνει, να ενθουσιάζεται, μερικές φορές να δυσκολεύεται και να αμφιβάλλει, πάντα όμως να ελπίζει και να προσπαθεί για έναν πιο ειλικρινή και ανθρώπινο κόσμο. Χιούμορ, τραγούδι, έρωτας, αλλά και ερωτήματα που σήμερα ακούγονται πιο επίκαιρα από ποτέ.Η πορεία μιας γενιάς που διεκδίκησε την ισότητα, την ανεξαρτησία και την αισιοδοξία. Η μουσική ιστορία της πιο δημιουργικής μεταπολεμικής δεκαετίας. Μια παρέα που ξέρει να ζει τραγουδώντας. Μια παράσταση γεμάτη χαρά και συγκίνηση.

 

 

Διανομή:

 

Πάρης Θωμόπουλος

Χαρά Κότσαλη

Κωνσταντίνος Μπιμπής

Νικόλας Παπαδομιχελάκης

Πηνελόπη Τσιλίκα

Ρόλυ Γιαμοπούλου (ντράμς)

Πέτρος Κρεμιζάκης (μπάσο)

Γιώτης Παρασκευαϊδης (κιθάρα)Συντελεστές:

 

Κείμενα: Αντώνης Πέρης

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Φωτιάδη

Ενορχήστρωση/Διδασκαλία: Χρίστος Θεοδώρου

Κοστούμια/Κατασκευές: Κατερίνα Σαβράνη

Επιμέλεια Ήχου/Video: Αλέξης Γκίκας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρύσα Μαρκατά

Σχετικές ειδήσεις
Lebensraum - Ζωτικός Χώρος: παράσταση στο Faust
02.02.2017 16:17
Για έναν ακόμη μήνα συνεχίζονται οι παραστάσεις του Lebensraum – Ζωτικός Χώρος του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσία της Πηγής Δημητρακοπούλου, στην θεατρική σκηνή του Faust.
Ο Amazing Dio και τα Mind Games στο Faust
29.12.2016 11:53
Γέλιο, μαγεία και μυστήριο στην πιο ανατρεπτική παράσταση της Αθήνας. Ο Amazing Dio και τα MIND GAMES, μετά την επιτυχία τους στο El Convento Del Arte και το Passport Κεραμεικός έρχονται για 4 μοναδικές παραστάσεις στο FAUST! 
αμάραντα, μια κωμωδία της bijoux de kant στο Faust
25.11.2016 14:37
Η bijoux de kant παρουσιάζει στο Faust την κωμωδια α μ ά ρ α ν τ α, σε κείμενα Παύλου Μάτεσι και Γλυκερίας Μπασδέκη και παραγωγή του Faust.
Χρωματιστές Γυναίκες, του Βασίλη Ζιώγα στο Faust
17.10.2016 11:22
Η ομάδα θεάτρου Σημείο Συναρμογής παρουσιάζει τις Χρωματιστές Γυναίκες του Βασίλη Ζιώγα, από 31 Οκτωβρίου και για 10 παραστάσεις στο Faust.
Lebensraum του Θανάση Τριαρίδη στο Θέατρο Faust
27.07.2016 16:42
Μετά την πολυσυζητημένη ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ NASH στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, η Πηγή Δημητρακοπούλου επανέρχεται με ένα ακόμη έργο-πρόκληση: το LEBENSRAUM του Θανάση Τριαρίδη. Από τις 5 Δεκεμβρίου 2016 στο Θέατρο Faust.