Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ξεκινάει η προπώληση του Αγαμένονα

Ξεκινάει η προπώληση του Αγαμένονα
Την πρώτη μέρα του Αυγούστου ξεκινάει η προπώληση των εισιτηρίων της παράστασης με την οποία θα κλείσουν τα Επιδαύρια 2008, τον Αγαμέμνονα, του Αισχύλου, στις 22 και 23 Αυγούστου.
Ο πορθητής της Τροίας Αγαμέμνονας επιστρέφει στο Άργος πάνω στο άρμα του με λάφυρο τη μάγισσα Κασσάνδρα. Τα βήματά του στην κόκκινη πορφύρα τον οδηγούν τελετουργικά στην Κλυταιμνήστρα και στο θάνατο: ο κόσμος της εκδίκησης, του σφετερισμού και της αντιδικίας κυριαρχεί στο πρώτο μέρος της πολυσήμαντης τριλογίας.

Προερχόμενη από το χώρο της εναλλακτικής θεατρικής σκηνής, η Άντζελα Μπρούσκου σκηνοθετεί για πρώτη φορά στην Επίδαυρο, αλλά η αρχαία τραγωδία , σε διαλεκτική σχέση με το σήμερα, αποτελεί βασικό άξονα του ερευνητικού της πεδίου. Τη μητριαρχική μορφή της Κλυταιμνήστρας ερμηνεύει η Αμαλία Μουτούση.

Η μετάφραση είναι της Νικολέττας Φριντζήλα , η σκηνοθεσία της Άντζελα Μπρούσκου, την μουσική έχει γράψει ο Νίκος Βελιώτης, και τα κοστούμια έχει δημιουργήσει η Άντζελα Μπρούσκου.

Τον ρόλο της Κλυταιμνήστρας θα ερμηνεύσει η Αμαλία Μουτούση, του Κήρυκα ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, του Αγαμέμνονα ο Μηνάς Χατζησάββας, της Κασσάνδρας η Παρθενόπη Μπουζούρη και του Αίγισθου ο Μάξιμος Μουμούρης.

Χορός: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Θανάσης Δόβρης, Δημήτρης Δρόσος, Δημήτρης Καρτόκης, Παναγιώτης Κλίνης, Μιχάλης Κοιλάκος, Στράτος Μενούτης, Μάξιμος Μουμούρης, Μιχάλης Οικονόμου , Γιώργος Παπαγεωργίου, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Γιάννης Παπαγιάννης, Σίμος Πατιερίδης, Ορέστης Τζιόβας, Χάρης Χαραλάμπους.
Σχετικές ειδήσεις
Ριχάρδος Β': Sold out πριν την πρεμιέρα η πρώτη εβδομάδα στο Θέατρο Ροές
22.11.2016 13:46
Η παράσταση «Ριχάρδος Β’» της Έφης Μπίρμπα, με τον Άρη Σερβετάλη στον ομώνυμο ρόλο, που κάνει πρεμιέρα αυτή την Παρασκευή στο θέατρο Ροές, ξεκίνησε με sold out την πρώτη εβδομάδα, ενώ η προπώληση εισιτηρίων ισχύει μέχρι την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016.
Πάρε θέση και στην Πειραματική
26.10.2016 10:39
Το Εθνικό Θέατρο ενημερώνει το κοινό πως ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για όλες τις παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής -1.
Η Μεγάλη Χίμαιρα για 3η χρονιά στο Θέατρο Πορεία
22.06.2016 15:33
Η Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση, η βραβευμένη παράσταση σε σκηνοθεσία Δ. Τάρλοου, που μέτρησε 250 παραστάσεις και 60.000 θεατές και δεν έπαψε ποτέ να είναι sold-out τα τελευταία δύο χρόνια, επανέρχεται για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Θέατρο Πορεία από τις 28 Σεπτεμβρίου με την ίδια διανομή δίνοντας την ευκαιρία στους χιλιάδες θεατές που δεν μπόρεσαν να την δουν, να εξασφαλίσουν μια θέση για την παράσταση. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.
Ορέστεια του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά σε περιοδεία
17.06.2016 10:44
Η Ορέστεια του Αισχύλου ξεκινάει το ταξίδι της στις 8 & 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Ο Γιάννης Χουβαρδάς, με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών, δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας.
Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος με τον «Αγαμέμνονα» στο Πεκίνο!
23.05.2016 15:29
Την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016, θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της παράστασης «Αγαμέμνονας» που σκηνοθετεί ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στο Πεκίνο.