Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ίχνη φωτός: έκθεση φωτογραφίας στη γκαλερί Παπατζίκου

Ίχνη φωτός: έκθεση φωτογραφίας στη γκαλερί Παπατζίκου

Η γκαλερί Παπατζίκου μας προσκαλεί στην έκθεση δημιουργικής φωτογραφίας Ίχνη φωτός (περί του θεμελιώδους της γραφής με φως).


Πρόκειται για μία έκθεση ωραίων φωτογραφιών στην καρδιά της κρίσης. Οι καλλιτέχνες της, με βήματα πέραν της ευκολίας της μηχανικής καταγραφής/αναπαραγωγής του πραγματικού (που υποτίθεται πως είναι η φωτογραφία), αναρωτιούνται (με το έργο τους) για το τι, άραγε, μπορεί να προσφέρει η ιδιομορφία της ουσιαστικής γραφής με φως στην εποχή μας;


Τρεις διαφορετικοί δημιουργοί , με παρεμφερείς αλλά ταυτόχρονα τόσο ξεχωριστούς τεχνικούς και αισθητικούς τρόπους, φωτογραφίζουν την αύρα των πραγμάτων και των καταστάσεων του άυλου τριγύρω μας κόσμου. Με το έργο τους απομακρύνονται από μία πιο ρεαλιστική ανταπόκριση στην πραγματικότητα των συνανθρώπων μας  και βαδίζουν  πέραν του προφανούς, αρνούμενοι την  τεχνική του  καθρέφτη  για την φωτογραφία (αντανάκλαση του ορατού).


Είναι μία έκθεση επίκαιρη, αν και φαινομενικά πέρα από τις κοινωνικές και  πολιτικές εξελίξεις, που ερευνά τα προβλήματα της γραφής του μέσου (περί του θεμελιώδους της γραφής με φως). Μία έκθεση (κατά σύμβαση ή μήπως κατά κυριολεξία;) φωτο – γραφής, ξεχασμένων δυνατοτήτων.


Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Dubravka Lazic (Ser), Βασίλης Καρκατσέλης και Αλέκα Τσιρώνη

Την έκθεση επιμελείται ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Καρκατσέλης.

Σχετικές ειδήσεις
Consanguinity, έκθεση φωτογραφίας της Πόπης Τσουκάτου στη γκαλερί 7
29.12.2016 10:17
Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 η γκαλερί « 7 » παρουσιάζει την πέμπτη ατομική έκθεση φωτογραφίας της Πόπης Τσουκάτου με τίτλο “ C o n s a n g u i n i t y ”.
Everything is the same but everything is different: Έκθεση της Έφης Χαλιορή στη γκαλερί Μορφές
30.06.2016 12:20
Το πρώτο Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας Medphoto Festival – «Borders/Crossroads», σε συνεργασία με την Γκαλερί «Μορφές», παρουσιάζουν από τις 5 Ιουλίου 2016 την έκθεση φωτογραφίας της Έφης Χαλιορή, “Everything is the same but everything is different”.
Βlue: έκθεση φωτογραφίας της Leda de Piart στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
17.06.2016 10:00
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 24 Ιουνίου, η ατομική έκθεση φωτογραφίας της Leda de Piart στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, με τίτλο «blue», ανοίγοντας το εικαστικό πρόγραμμα της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το καλοκαίρι του 2016.
ΣΥΣΤΡΑΤΑ: έκθεση της Βέρας και της Δήμητρας Σιατερλή στη γκαλερί Παπατζίκου
01.04.2016 11:25
Η γκαλερί Παπατζίκου εγκαινιάζει την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, στις 8 το βράδυ, την έκθεση της Βέρας και Δήμητρας Σιατερλή με έργα χαρακτικής, κεραμικής και ζωγραφικής, με τίτλο «ΣΥΣΤΡΑΤΑ».
Follow me: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Παπατζίκου
03.03.2016 15:02
Η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ στη Βέροια εγκαινιάζει την Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, την ομαδική έκθεση με τίτλο Follow me.