Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Μανώλης Μπιτσάκης συμμετέχει στην έκθεση που διοργανώνει η National Portrait Gallery, στα πλαίσια του διαγωνισμού ΒΡ Portrait Award 2008, ενώ απέσπασε φέτος και το βραβείο BP Travel Award 2008.

Ο διαγωνισμός Portrait Award, με χορηγό τα τελευταία 19 χρόνια τη BP, συμπληρώνει φέτος 29 χρόνια ζωής.

Από τις 1727 συμμετοχές στο φετινό διαγωνισμό, επελέγησαν τελικά 55 έργα (38 έργα καλλιτεχνών από το Ηνωμένο Βασίλειο και 17 έργα καλλιτεχνών από άλλες χώρες) τα οποία θα εκτεθούν στη National Portrait Gallery στο Λονδίνο μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου 2008.

Το βραβείο ΒP Travel Award απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν από τους συμμετέχοντες στην έκθεση και προβλέπει τη χρηματοδότηση ενός project με θέμα σχετικό με την τέχνη του πορτραίτου.

Για το 2008, η National Portrait Gallery επέλεξε την Κίνα ως χώρα προορισμού για την εκτέλεση του project. Μια επιλογή έργων από την εργασία του καλλιτέχνη θα παρουσιαστεί στην έκθεση BP Portrait Award 2009.

Ο Μανώλης Μπιτσάκης απέσπασε το φετινό Travel Award με το έργο του Πορτρέτο Σέρβου φοιτητή της Θεολογίας (Λάδι σε μουσαμά, 2007, 32 x 21 cm).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.npg.org.uk/live/bpmenu.asp.