Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Θέατρο Φωτεινή Τσαρδούνη

Φωτεινή Τσαρδούνη
Φωτεινή Τσαρδούνη

Αριστούχος απόφοιτος  του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου. Έχει επίσης ολοκληρώσει  τις σπουδές της στην Νομική και στο εργαστήρι  του Θεάτρου Τέχνης «Ακτίς Αελίου» Θες/νίκης.  

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και μαθημάτων σχετικά με το θέατρο και το χορό με τους: Ρούλα Πατεράκη, Νίκο Σακαλίδη, Λέανδρο Ταλιώτη, Κων/νο Γεράρδο, Θωμά Βελισσάρη, Camilo Bentancor, Ann Cooper Albright, Ανδρέα Μανωλικάκη κ.ά..

Έχει συνεργαστεί με τον Peter Meineck (Aquila Theatre), καθώς και με την ομάδα  Θεάτρου  Δρόμου “Helix” . Έχει εργαστεί  ως εμψυχώτρια σε μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού και ως περφόρμερ–ζογκλέρ σε ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Ασχολείται με την παραγωγή παραστάσεων, τη συγγραφή, παίζει ντραμς και ακκορντεόν.

Συνεργάτης του ηλεκτρονικού περιουδικού «culturenow.gr» από  τον Μάρτιο του 2012.

Όλα τα άρθρα του συντάκτη
Θέατρο: Blasted - Ερείπια, της Σάρα Κέιν
Όταν αυτοκτόνησε η Σάρα Κέιν ήμουν 15 χρονών. Δεν την ήξερα. Αν ζούσε τώρα, είμαι σίγουρη ότι θα πήγαινα στην Αγγλία για να της χτυπήσω το κουδούνι.
Θέατρο: Τα ραδίκια ανάποδα, σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη (Eliart)
Ήθελα να δω κωμωδία. Μαύρη, άσπρη, κίτρινη, κόκκινη, μπλε, δεν με ενδιέφερε. Κάτι που θα με κάνει να γελάσω χωρίς να σκέφτομαι. Βέβαια και η κωμωδία, όπως χρησιμοποιούμε τη λέξη σήμερα, το χιούμορ, προκαλούν το πνεύμα μας, το νοητικό μας κομμάτι, άρα είναι μάλλον αναπόφευκτο να θέλω να γελάσω ...
Θέατρο: Πολιτισμός, μία κοσμική τραγωδία, του Δημήτρη Δημητριάδη (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης)
Το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Πολιτισμός: μία κοσμική τραγωδία» ανεβαίνει από την ομάδα «Bijoux de Kant» και την Καριοφυλλιά Καραμπέτη στο υπόγειο γκαράζ του Ιδρύματος Κακογιάννη. «Ανεβαίνει» στο υπόγειο… Αντιθετικό σχήμα, όπως και το «πολιτισμός-τραγωδία».
Θεατρο: Πνιγμονή στο θέατρο Vault
Ελλείψει διαδικτυακής σύνδεσης και με επιπλέον εργασιακές υποχρεώσεις, πάλι ανυποψίαστη πήγα στο θέατρο. Δεν είναι απαραίτητα αρνητικό αυτό. Το στοιχείο της έκπληξης είναι πάντα ευπρόσδεκτο σε τέτοιες περιπτώσεις. Από τον τίτλο βέβαια και μόνο, ήμουν σίγουρη ότι δεν θα πήγαινα σε κάποια ...
Θέατρο: Η ζωή μπροστά σου, σε σκηνοθεσία Άννας Βαγενά (Θέατρο Μεταξουργείο)
Είμαι στο λεωφορείο, κάπου στα προάστια της Αθήνας. Μόλις έχω μετακομίσει και δεν έχω ίντερνετ σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχω καμιά πληροφορία για τη παράσταση που μου προτάθηκε να δω και να γράψω. Μιλώ στο τηλέφωνο με φίλη για να πάμε μαζί το βραδάκι να δούμε την παράσταση «Η ζωή μπροστά ...
Θέατρο: Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην, σε σκηνοθεσία Γ. Μιχαλακόπουλου στο Άνεσις
Αναμονή έξω από το θέατρο Άνεσις, Παρασκευή βράδυ. Ένας νεαρός σαξοφωνίστας στην είσοδο. «Έξυπνη ιδέα να παίζεις έξω από το θέατρο», σκέφτηκα. Όλο και κάποιος θεατής θα σου ρίξει κανένα κέρμα και επιπλέον οι τζαζ μελωδίες του παραπέμπουν σε αμερικάνικες γειτονιές. Και τελικά ο σαξοφωνίστας ...
Θέατρο: Ο μικρός εγώ, του Βασίλη Ανδρέου (Βρυσάκι)
Βράδυ Παρασκευής στον πολιτιστικό χώρο «Βρυσάκι». Περιμένω την φίλη μου, Ειρήνη, για να μπούμε να δούμε την παράσταση «Ο μικρός Εγώ». Αργεί. Αρχίζουν τα τηλέφωνα, τα μηνύματα, καμία απάντηση. “Η παράσταση θα πρέπει να ξεκινήσει, παρακαλώ μπείτε στην αυλή” μου είπαν και πήγα όντως στη θέση ...
Θέατρο: Άτιτλη Βία, από την ομάδα LEGΩ
Τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα και στο Bob Theatre Festival η ομάδα του Κ. Ανδρικόπουλου επικράτησε στο Scratch Night διαγωνισμό, συναγωνιζόμενη άλλες 11 ομάδες. 15 λεπτά παρουσίασης της υπό διαμόρφωσης παράστασής του έκαναν το κοινό να ψηφίσει υπέρ της ολοκληρωμένης του δημιουργικής πρότασης. Έτσι λοιπόν, ...
Θέατρο: Amo da Morte, Μαθήματα καλής συμπεριφοράς, Από τα μικράτα μου κρατώ – Οff off Athens
Το 5ο off off Athens Festival στο Θέατρο Επί Κολωνώ μπήκε στο τελευταίο 10ήμερο παραστάσεών του με την παράσταση “Amo da Morte”.
Θέατρο: “Habits” και «Ζώα» - Off Off Athens Festival
Στις 13 Ιουνίου το θέατρο Επί Κολωνώ και το Off-Off Athens Festival πλούτισε την βραδιά μας με δυο πολύ καλές παραστάσεις.
Θέατρο: Appληστεία και Η Εταιρεία - Off off Athens
«Appληστεία»... μία λέξη – τίτλος με υπονοούμενα. Μία νύξη ίσως για ένα “application”, μία αίτηση σε μια εταιρεία ή ένα αίτημα για προσοχή;
Θέατρο: Υπό…κρίση και 1ο Μονοθυματικό Συνέδριο- Off off Athens Festival
Στις 14 και 15 Ιουνίου, στα μέσα του πρώτου καλοκαιρινού μήνα και στα μέσα του Off-Off Athens Festival που διοργανώνει του θέατρο Επί Κολωνώ, παρακολουθήσαμε την παράσταση «Υπό ... κρίση».
Θέατρο: Theresienstadt - Off off Athens Festival
Η Ομάδα Gras στην παράστασή της “Theresienstadt” φωτογραφίζει μια αληθινή ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Θέατρο: 2013/Melina M. – Ομάδα «Κατά Λάθος» - Off off Athens Festival
Η ομάδα «Κατά Λάθος» παρουσίασε στις 7 και 8 Ιουνίου στο off-off Athens Festival του θεάτρου Επί Κολωνώ την παράστασή της 2013/Melina M. («όπου Μελίνα Μ. η Μελίνα Μερκούρη»).
Θέατρο: Σκηνές Καπνού - Ομάδα TRIAL - Off off Athens Festival
Η ομάδα TRIAL ανέβασε το έργο του Αμερικανού Nick Zagone «Σκηνές Καπνού» σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Λήδας Κοζάκη στα πλαίσια του off-off Athens Festival.
Θέατρο: Way out – Off off Athens Festival
Η Ομάδα 2+2 με σκηνοθέτη την Άννα Γαρεφαλάκη, ανεβάζει, στα πλαίσια του Off-Off Athens Festival , κείμενα της Ισμήνης Χλιόβα – Μπιτζάνη υπό τον τίτλο “Way Out”.
Θέατρο: Ο Μαξιλαρένιος - Off off Athens Festival
Εκ πρώτης, ο τίτλος «Ο Μαξιλαρένιος» παραπέμπει σε κάτι παιδικό και παραμυθένιο, ανάλαφρο όσο ένα μαξιλάρι.
Θέατρο: Μόνος μου και κάτι ψιλά...  Off off Athens Festival
Στις 5 και 6 Ιουνίου η ομάδα «Χτύπος» παρουσίασε το έργο «Μόνος μου και κάτι ψιλά» , κείμενο του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη.
Θέατρο: Δωμάτιο 32 και No fail Recipe – Off off Athens Festival
Το 5ο φεστιβάλ off-off Athens για νέες θεατρικές ομάδες ξεκίνησε και φέτος στο θέατρο Επί Κολωνώ. Το φεστιβάλ, συνεπές στο καλοκαιρινό του ραντεβού, ταιριάζει την ζεστή εποχή με τον ζεστό χώρο του θέατρου και τον δροσερό του κήπο, όπου συναντιούνται δημιουργοί και θεατές, συζητούν, ...
Θέατρο: Υγρά Μάτια του Κωνσταντίνου Παππά (Θέατρο Παραμυθίας)
Από την Πέμπτη 23 Μαΐου η θεατρική ομάδα "Indigo" παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το έργο «Υγρά Μάτια» του Κωνσταντίνου Παππά σε σκηνοθεσία του ιδίου.
Θέατρο: Βασιλική της Βάσως Νικολοπούλου – Λίνα Ζαρκαδούλα (Νέο ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη)
Η Βάσω Νικολοπούλου με την νουβέλα της «Βασιλική» ήταν υποψήφια για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού «Διαβάζω», καθώς και για το Κρατικό βραβείο καλύτερου διηγήματος το 2011.
Θέατρο: Το έπος του Διγενή Ακρίτα – Δημήτρης Λιγνάδης – (Εθνικό Θέατρο, Αίθουσα Εκδηλώσεων)
Συνήθως αρχίζω μια παρουσίαση παράστασης με κάποιες πληροφορίες για τον συγγραφέα και μετά για το κείμενο.
Θέατρο: Η μικρή γοργόνα του Μάικ Κένι – Θωμάς Μοσχόπουλος (Μικρή Πόρτα)
Από πότε οι γοργόνες βγαίνουν στην στεριά; Από τότε που έχουν όμορφες ιστορίες να διηγηθούν... Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν κατέγραψε την ιστορία της το 1837 και από τότε ταξιδεύει.
Θέατρο: Βάκχες – Ευριπίδης (Θέατρο του Νέου Κόσμου)
Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, παρουσιάζεται η δουλειά της ομάδας Grasshooper Βάκχες του Ευριπίδη, σε δια