Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Η Θεία Αποκάλυψη της Μουσικής

Η Θεία Αποκάλυψη της Μουσικής
Για όγδοη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στην Πάτμο και θα διαρκέσει απο τις 30 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2008. Ο κύριος κορμός των συναυλιών είναι η κλασική μουσική , με έργα εμπνευσμένα από την Χριστιανική Θρησκεία.  Παράλληλα, γίνονται και συναυλίες Παραδοσιακής μουσικής.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Πάτμου και ενισχύεται από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου, το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και λαμβάνει χώρα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά από το Σπήλαιο της Αποκάλυψης.
 
Πρόγραμμα

Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Ομάδα Ιεροψαλτών της τοπικής Εκκλησίας της Εξαρχίας Πάτμου & Βυζαντινή Χορωδία «Εργαστήρι Ψαλτικής» Χοράρχης : Αθανάσιος Παϊβανάς 
 
Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Χορωδία Εμπορικής Τράπεζας. Μαέστρος : Σταύρος Μπερής
 
Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Μουσικοχορευτική παράσταση , με τίτλο «Ασκήσεις ετοιμότητας» Χορεύει ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος
Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας
 
Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Έργα από το ρεπερτόριο της θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής με πιάνοφωνή και ορχήστρα εγχόρδων Ρόζα Πουλημένου (σοπράνο)
Παιδική Χορωδία Πρέβεζας και Ορχήστρα Εγχόρδων του Φεστιβάλ Πάτμου
Ανάμεσα στα έργα θα ακουστεί σε α’ εκτέλεση ένα έργο του Δημήτρη Μαραγκόπουλου ειδικά γραμμένο για το Φεστιβάλ Πάτμου, αλλά και η λειτουργία του Delibes.
 
Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Συγκρότημα Πνευστών «Νικόλαος Μάντζαρος»
 
Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Έργα Βούλγαρων συνθετών, αλλά και από το διεθνές ρεπερτόριο από την
Γυναικεία Χορωδία “Christina Morphova” από τη Βουλγαρία. Μαέστρος : Tania Nikleva
 
Κυριακή  7 Σεπτεμβρίου 2008

Συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη με τραγούδια δικά του και άλλων Ελλήνων συνθετών, με την Ορχήστρα Εγχόρδων του Φεστιβάλ Πάτμου και τους Γιώργο Καλούδη (τσέλο) και Σταύρο Λάντσια (πιάνο).
Σχετικές ειδήσεις
Κάθε ευχή και ένα τραγούδι, με την Χορωδία Rosarte στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
16.12.2016 12:39
Με αγαπημένα κάλαντα, γιορτινά τραγούδια και μουσικές ευχές από όλο τον κόσμο υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα η Παιδική και Νεανική Χορωδία ROSARTE την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Έργα πολυφωνικής μουσικής σε 1η πανελλήνια εκτέλεση από τη Χορωδία της ΕΡΤ στο Μέγαρο
01.12.2016 11:53
Ο νέος ετήσιος κύκλος εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Η ανθρώπινη φωνή διευρύνεται με μια ακόμη συναυλία αφιερωμένη στην πολυφωνική μουσική. Έτσι, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος υποδέχεται τη Χορωδία της ΕΡΤ που, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, προτείνει στο κοινό ένα πρόγραμμα με θρησκευτικά αλλά και κοσμικά έργα, ορισμένα από τα οποία παρουσιάζονται σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.
Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
31.08.2016 16:44
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνεχίζοντας το Φεστιβάλ του στις γειτονιές της Αθήνας, παρουσιάζει τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στην πρώτη της φθινοπωρινή εμφάνιση με μία μοναδική συναυλία, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Ο Λευτέρης Βενιάδης παρουσιάζει Γεώργιο Σουρή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
07.07.2016 10:42
Ο Λευτέρης Βενιάδης στα πλέσια του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια μουσική και σκηνική σύνθεση, βασισμένη στην ποίηση του Γεωργίου Σουρή για φωνητικό σύνολο, νεανική χορωδία, μουσικό σύνολο και δύο ηθοποιούς στις 14 & 15 Ιουλίου 2016.
Η Νέλλη Σεμιτέκολο και ο Κωνσταντίνος Σφέτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.06.2016 16:39
Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια απολαυστική βραδιά μουσικής δωματίου από δύο καταξιωμένους σολίστ.