Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η Φαντασία της Πραγματικότητας: έκθεση φωτογραφίας, της Βάσω Αλαγιάννη

Η Φαντασία της Πραγματικότητας: έκθεση φωτογραφίας, της Βάσω Αλαγιάννη

Η γνωστή σε όλους μας συνθέτης και στιχουργός, Βάσω Αλαγιάννη, εκθέτει την φωτογραφική της δουλειά με τίτλο «Η Φαντασία της Πραγματικότητας» στη γκαλερί του Black Duck, από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου.

 

Η Φαντασία της Πραγματικότητας μέσα από τις αντανακλάσεις του νερού, έτσι όπως την «ζωγράφισε» με τον φωτογραφικό φακό της η Βάσω Αλλαγιάννη.

 

Πρόκειται για μια σειρά εξαιρετικών φωτογραφιών, που μας ταξιδεύει σε κόσμους που μόνο η φαντασία μπορεί να μας μεταφέρει, έχοντας σύμμαχο το φως, που, όπως λέει η Βάσω Αλλαγιάννη, είναι ο μεγάλος καλλιτέχνης και το νερό που είναι η μαγική παλέτα που ανακατεύει τα χρώματα δημιουργώντας!

 

 

 

«Η Φαντασία της Πραγματικότητας» 

Στο φως, το πραγματικό γίνεται φανερό...

Τι καλά θα ήταν αν το πραγματικό ήτανε πάντα όμορφο!

Το φώς είναι πάντα καλοπροαίρετο, χρησιμοποιεί

διάφορα μέσα για να μας ομορφύνει την πραγματικότητα.

Η μαγεία της ύλης, που διαλύεται στο φως!

Παίζει με τους ίσκιους, φτιάχνει ουράνια τόξα,

περνάει μέσα από το νερό και ζωγραφίζει ακουαρέλες,

στις θάλασσες και στα ποτάμια.

Παίρνει την παλέτα με τα επτά χρώματα της ίριδας

και ζωγραφίζει ως που να φέρει στην επιφάνεια

την ομορφιά της πραγματικότητας.

Η πραγματικότητα χρειάζεται την φαντασία για να

αναγνωρίσει την ομορφιά της...

Λατρεύω τις αντανακλάσεις για εκείνο το μαγικό σημείο

που σμίγει το πραγματικό με το φανταστικό!

Το φως είναι ο μεγάλος καλλιτέχνης, το νερό είναι

η μαγική παλέτα που ανακατεύει τα χρώματα

δημιουργώντας.

Βάσω Αλλαγιάννη


Βιογραφικό

 

Την Βάσω Αλλαγιάννη συνθέτη και στιχουργό την γνωρίζουμε από τα τραγούδια της και τις συνεργασίες της με αξιόλογους δημιουργούς και ερμηνευτές όπως τον Μανώλη Ρασούλη, τον Νίκο Παπάζογλου, τον Μανώλη Λιδάκη, την Χάρις Αλεξίου, την Γλυκερία, τον Γιώργο Ζήκα, την Πίτσα Παπαδοπούλου, τον Σταύρο Λογαρίδη και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες . Κάποια από τα τραγούδια της, που όλοι έχουμε τραγουδήσει, είναι «Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ», «Απόψε σιωπηλοί», «Υδροχόος», «Λεμόνι στην πορτοκαλιά», «Ο Γλάρος», «Ανάβω όλα τα φώτα», «Η αγάπη η δική μου», «Που πάει η αγάπη όταν φεύγει»,«Πόρτες ανοιχτές», «Το βοτσαλάκι».

 

Επίσης έχει κυκλοφορήσει έναν ορχηστρικό δίσκο, με τίτλο «Svarno», ενώ η τελευταία της δουλειά είναι στον δίσκο «Τρίπλα» της Χάρις Αλεξίου, σε στίχους του Μανώλη Ρασούλη. Ήτανε εκδότης του αξέχαστου περιοδικού «Αυγό», το 1978, με τον Μανώλη Ρασούλη. Έχει μαθητεύσει για πολλά χρόνια στο OSHO Multiversity στην Ινδία ολιστικές θεραπευτικές επιστήμες, διδάσκει και είναι Leader σε ψυχοθεραπευτικές ομάδες αυτογνωσίας. Έχει σπουδάσει Μουσική , Ζωγραφική και ασχολείται και με την Φωτογραφία. Έχει κάνει δύο εκθέσεις φωτογραφίας στην Gallery ADAM, η πρώτη με τίτλο «Το Κύμα αγάπησε τον βράχο» (2006) και η δεύτερη με τίτλο «Σκιές και Αντανακλάσεις» (2008).

 

Σχετικές ειδήσεις
Απληστία: Φωτογραφική έκθεση στο Vault
09.02.2017 14:55
Με την “Απληστία” συνεχίζεται τo Φωτογραφικό Project SEVEN που διοργανώνει ο Πολυχώρος VAULT. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου.
Φως γειτονικό... Komsunun Isigi...: έκθεση στη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης
10.08.2016 17:22
Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης εγκαινιάζει στις 20 Αυγούστου 2016 την έκθεση Φως γειτονικό... Komsunun Isigi..., ένα φωτογραφικό πόνημα κοινό τεσσάρων ομάδων, τεσσάρων πόλεων, από Ελλάδα και Τουρκία...
Έκθεση φωτογραφίας του Istvan Kerekes στην Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης
09.06.2016 11:40
Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης ΦΕΜ, παρουσιάζει από την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στο νέο εκθεσιακό της χώρο στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης, έκθεση φωτογραφίας του πολυβραβευμένου Ούγγρου φωτογράφου Istvan Kerekes.
Φαντασία και Τεχνικές: Έκθεση της εικονογράφου Βάσως Ψαράκη στο Βιβλιοπωλείο Πλειάδες
04.05.2016 15:38
Για έναν ολόκληρο μήνα, από τις 7 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου 2016, στην Αίθουσα Εκθέσεων του Βιβλιοπωλείου ΠΛΕΙΑΔΕΣ, η εικονογράφος και συγγραφέας βιβλίων για παιδιά και εφήβους Βάσω Ψαράκη θα παρουσιάζει 170 εκθέματα από τη συνολική εικαστική και εικονογραφική της δουλειά.
17 Νέοι Φωτογράφοι σε μία έκθεση φωτογραφίας στο Cinemarian
28.04.2016 13:00
Η Φωτογραφική Ομάδα Πορτοκαλί Κλείστρο παρουσιάζει στο Cinemarian 17 Νέους Φωτογράφους σε μία κοινή έκθεση φωτογραφίας.