Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Μάντεψε, του Στράτου Μπέη, στον πολυχώρο Εκστάν

Μάντεψε, του Στράτου Μπέη, στον πολυχώρο Εκστάν

Η Θεατρική Ομάδα “Κρείσσονες” και ο Πολυχώρος Εκστάν από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, παρουσιάζουν την παράστασηΜάντεψε” του Στράτου Μπέη σε σκηνοθεσία Νίκου Τσεργά. Μία πρωτότυπη, ανατρεπτική κωμωδία καταστάσεων που ξαφνιάζει!Οι ήρωες της ιστορίας δεν είναι άλλοι από τους ένοικους μια πολυκατοικίας, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα ο γκέι διαχειριστής της πολυκατοικίας μαζί με την φίλη του (επίδοξη ηθοποιό) επιστρέφοντας στο σπίτι βρίσκουν στην είσοδο του κτιρίου ένα πτώμα. Με την λογική, που δεν τους διακατέχει, το ανεβάζουν στο διαμέρισμα του πρώτου για να αποφασίσουν τι θα το κάνουν. Για κακή τους τύχη, ο μήνας έχει 9, και είναι η μέρα που οι ένοικοι πληρώνουν τα κοινόχρηστα. Έτσι ο ένας μετά τον άλλον θα βρεθούν αντιμέτωποι με το πτώμα και με καταστάσεις που οδηγούν τους ίδιους σε αδιέξοδα και το κοινό σε τρελά γέλια.Ξαφνική και απρόβλεπτη παράσταση που βάζει τον θεατή σε σκέψεις και τον ταξιδεύει με μοναδικό του σύμμαχο την φαντασία η οποία θα τον κάνει να «μαντέψει» το απρόσμενο τέλος αυτής της ιστορίας.Τι κάνεις λοιπόν όταν βρίσκεσαι με ένα πτώμα στο διαμέρισμα σου?Φωνάζεις την αστυνομία? Φωνάζεις την κολλητή σου, που το μόνο που την νοιάζει είναι να παίξει στην Επίδαυρο? Φωνάζεις τους ενοίκους της πολυκατοικίας για να βρείτε μια λύση?Πολλές φορές μέσα στο μυαλό μας επικρατεί ένα χάος, το οποίο καμιά φορά μας οδηγεί στα όρια της τρέλας.Λοιπόν εσύ τι θα έκανες ? Μάντεψε…….ΣυντελεστέςΚείμενο: Στράτος Μπέης

Σκηνοθεσία: Νίκος Τσεργάς

Παίζουν: Νίκος Βατικιώτης, Ξένια Γεροβασίλη, Μαρία Γούλα, Κέλλυ Καραμάνη, Στέλιος Κουκέλης, Στρατής Μπέης και Χρήστος Πανώρας

Φωτογραφία: Γιώτα Τζιόρβα

Σκηνογραφία: Μίλτος Ξυνής

Δημιουργικό: Ελένη Κοτταράκου 

Κοστούμια: Σοφία – Χριστίνα Ραδίτσα

Μουσική Επιμέλεια: Στράτος Μαστοράκος

Φώτα: Κώστας Χάνας

Κινησιολογία: Μάυ Χάννα

Σχετικές ειδήσεις
Άμλετ Vs Τέλμα στο Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις»
26.01.2017 12:52
Το σημαντικότερο ίσως από τα έργα του μεγάλου συγγραφέα William Shakespeare πρόκειται να παρουσιαστεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις» από την Κυριακή 29 Ιανουαρίου.
Μπλοκ Ιχνογραφίας, του Κ. Καρτελιά στον Πολυχώρο Λύχνος
30.12.2016 15:23
Ξανά επί σκηνής η θεατρική παράσταση «Μπλοκ Ιχνογραφίας», από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου και κάθε Τρίτη, στον πολυχώρο ΛΥΧΝΟΣ, στο Γκάζι, κατόπιν απαιτήσεως φιλοθεάμονος κοινού που διαμένει εις Αθήνας και πέριξ αυτής.
Ως την άκρη της κλωστής: νέος κύκλος παραστάσεων στον Πολυχώρο Αθηναΐς
23.09.2016 11:32
Η καλλιτεχνική κολεκτίβα ΠΛΕΓΜΑ παρουσιάζει για δεύτερη φορά τη μουσικοθεατρική παράσταση "Ως την άκρη της κλωστής", σε σκηνοθεσία της Θεατρικής Ομάδας "Ιδέα", από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, στον Πολυχώρο Αθηναΐς.
Η Παρέλαση, της Λούλας Αναγνωστάκη στον Πολυχώρο Underground
31.08.2016 14:57
Στον Πολυχώρο UNDERGROUND παρουσιάζεται η παράσταση «Η Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη, από τις 26 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη στις 21:30.
Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε, των Παπαθανασίου-Ρέππα στο θέατρο Ράδιο Σίτυ
09.03.2016 15:09
Μετά την μεγάλη επιτυχία για 3η συνεχή χρονιά, το έργο «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε», έρχεται για 2η φορά στην Θεσσαλονίκη, στο θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ, από τις 6 Απριλίου 2016.