Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Yapi: A very nice place, Vol.2 - η συνέχεια στον Κινητήρα studio

Yapi: A very nice place, Vol.2 - η συνέχεια στον Κινητήρα studio

Η Ομάδα 7, που σε μια μόνιμη ερευνητική διαδικασία πειραματίζεται συνδυάζοντας σύγχρονες θεατρικές μεθόδους και τεχνικές με τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες της χώρας, συνεχίζει, σε εξέλιξη των Yapi Vol.1 και Yapi Vol.2 που προηγήθηκαν τον Ιούνιο, τη διαδρομή του δυναμικού project  για το φθινόπωρο του 2013.


Η ομάδα επαναδομεί το Yapi “A very nice place” Vol.2, το οποίο επανέρχεται στον Κινητήρα Studio και μας καλεί ν’ ακολουθήσουμε τ’ αποτυπώματα της in situ ανθρώπινης εγκατάστασης στην Ακρόπολη, για τις Παρασκευές και τις Κυριακές του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.


Yapi (λέξη τουρκικής προέλευσης)

Για την Ομάδα 7 η έννοια του Yapi εμπεριέχει την προοπτική μιας επιτυχημένης ή μιας αποτυχημένης πραγματοποίησης σχεδίου. Η εθνική ταυτότητα, η κληρονομιά, το πολιτιστικό αποτύπωμα, το γιαπί, οι αναβολές και οι αναμονές σε μια διαδρομή που θα συνεχιστεί ως την ανοικοδόμηση...

Το  Yapi “A very nice place” επιδιώκει να συνεχίσει την πορεία του, μέσα από διαφορετικούς χώρους και συμβάσεις, ως το καλοκαίρι του 2014, σε διάλογο με εικόνες  από τη χώρα που παλινδρομούν, μουσική υπόκρουση το «χάλι γκάλι» και συνδαιτυμόνες τους εμπνευστές, τους ηθοποιούς, και τα πορτρέτα των προγόνων.
 

Συντελεστές:
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Βίκυ Μαστρογιάννη
Σύμβουλος Δραματουργίας και Επινόησης: Άννα Τσίχλη
Σχεδιασμός Φωτισμού - Φωτογραφία - Βίντεο: Γιώργος  Ζαφειρίου
Eπιμέλεια Κίνησης: Ζωή  Σαρίδου
Κοστούμια: Μικέλα  Τσόντζου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ξένια  Καλαντζή, Μπρούνο Λολότσι, Δάφνη Αηδόνη
Σκηνική - Μουσική Επιμέλεια: Ομάδα 7

Ηθοποιοί:
Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Γιώργος Ανδράκης, Έλενα Γεωργίου , Νίκος Γεωργίου, Σοφία Λιάκου, Μαίρη Λούση, Άννα Παπαδάκη, Μαρία Πίγκου, Γιάννης Τζέμης

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
Σκάσε ή Η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη, της Χριστίνας Σαμπανίκου στον Κινητήρα
17.10.2016 13:50
Οι Βίκυ Αδάμου και η Χριστίνα Σαμπανίκου - από τα βασικά μέλη του καλλιτεχνικού δικτύου του ΚΙΝΗΤΗΡΑ- επιστρέφουν στο σπίτι τους, τον Κινητήρα και παρουσιάζουν από τις 5 Νοεμβρίου σε επανάληψη για δεύτερη χρονιά την παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς «Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη», μία μαύρη ανατρεπτική κωμωδία με θέμα την προσωπική κρίση ενός άνεργου εργένη σαραντάρη.
Σειρά συζητήσεων για «Το Κιβώτιο»: Η Άλκη Ζέη στο Studio Μαυρομιχάλη
03.10.2016 13:45
Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο. Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ξεκινά και ο κύκλος συζητήσεων με το κοινό που εγκαινιάστηκε πέρσι, με πρώτη καλεσμένη για τη φετινή σαιζόν τη συγγραφέα Άλκη Ζέη. Τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσει η Δρ. Θεατρολογίας Κωνσταντίνα Ζηροπούλου.
«Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου για δεύτερη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
20.09.2016 11:12
Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
28.04.2016 14:56
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.
Αφιέρωμα στον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στις Θεατρικές Συναντήσεις στο Cafe του ΙΑΝΟΥ
13.04.2016 11:59
Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Άγγλο ποιητή και θεατρικό συγγραφέα Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, διοργανώνει ο ΙΑΝΟS με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατό του, που συμπληρώνονται στις 23 Απριλίου 2016.