Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η Χαμένη Κούκλα

Η Χαμένη Κούκλα
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου και η Πειραματική Σκηνή παρουσιάζουν το έργο του Αλφόνσο Σάστρε με τίτλο η Χαμένη Κούκλα. Θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 7 Αυγούστου, 21.00 στο Ανοιχτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στα πλαίσια του φεστιβάλ Χίου, Τέχνη στην Γη της Μαστίχας.

Πρόκειται για ένα μουσικό παραμύθι στηριγμένο στο έργο του Μπέρτολτ Μπρέχτ Ο Κύκλος με την κιμωλία. Είναι η ιστορία μιας κούκλας που την διεκδικούν δύο κορίτσια, η Πάκα και η Λολίτα. Τη λύση στο πρόβλημα τη δίνει ο παλιατζής.

Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Τάκης Τζαμαργιάς, την μουσική ο Πλάτωνας Ανδιτσάκης, η σκηνογραφία είναι της Έβης Χρήστου. Στην παράσταση παίζουν η Κατερίνα Ζαννίκου, η Μαρία Ζαννίκου, ο Ηλίας Κοβάνης, ο Κοσμάς Μανές, η Σοφία Πογκοσιάν,  η Χριστιάνα Ρεοβίτσα και ο Σταύρος Σπυράκης.

Σχετικές ειδήσεις
H Χαμένη Αθωότητα της Άννας Φρανκ, από την Ομάδα Entremosotros
03.01.2017 13:37
Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Θεματική Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν στo πλαίσιο του θεσμού Ανοιχτό Θέατρο, την παράσταση «H Χαμένη Αθωότητα της Άννας Φρανκ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαλούχου από την Θεατρική Ομάδα Entremosotros - Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.
Άδεια Πιάτα από την ομάδα Άρατος στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο Ευρωπού
19.08.2016 11:43
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. παρουσιάζουν την παράσταση «Άδεια Πιάτα» σε κείμενα και σκηνοθεσία του Βασίλη Τσικάρα από την Ομάδα «Άρατος» στις 21 Αυγούστου 2016 στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο Ευρωπού του Δήμου Παιονίας Π.Ε. Κιλκίς
«Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Κηποθέατρο Παπάγου
04.08.2016 12:14
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που θα παρουσιαστεί στο Κηποθέατρο Παπάγου την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 στις 21:00.
«Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Χαλκίδα
03.08.2016 13:19
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που θα παρουσιαστεί στη Χαλκίδα, στο θέατρο «Ορέστης Μακρής», την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016 στις 21:00.
Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
30.03.2016 11:22
Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 5:30 μμ στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζονται για μία μόνο παράσταση οι «Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα», στα πλαίσια του Θεματικού Φεστιβάλ που οργανώνει η Πειραματική Σκηνή για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια.