Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία Mediterraneo από το μουσικό σύνολο L’ Arpeggiata στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Συναυλία Mediterraneo από το μουσικό σύνολο L’ Arpeggiata στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Tο πολυβραβευμένο μουσικό σύνολο  L’ Arpeggiata, υπό τη μουσική διεύθυνση της Christina Pluhar, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα και παρουσιάζει τη νέα του παραγωγή «Mediterraneo» με τις υπέροχες φωνές της Mísia, της Nuria Rial, του Vincenzo Capezzuto και της Κατερίνας Παπαδοπούλου.


Το Mediterraneo είναι ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο, την "Θάλασσα του Πρωιού" του Κ.Π. Καβάφη, τη θάλασσα που δεν χωρίζει τους πολιτισμούς αλλά τους ενώνει.


Γνωστοί καλλιτέχνες της μπαρόκ και παραδοσιακής μουσικής δημιουργούν ένα εξαίσιο μουσικό διάλογο ανάμεσα  στα όργανα εποχής της Δύσης  (θεόρβη, τσέμπαλο, ψαλτήρι, άρπα, πνευστά και κρουστά) και  τα παραδοσιακά όργανα της Ανατολής (κανονάκι, σάζι, πολίτικη λύρα, λάφτα) αποδίδοντας με μοναδικό τρόπο τις μελωδίες και τους ρυθμούς των λαών της Νότιας Ευρώπης.


Τραγουδούν
Misia, τραγούδι (Πορτογαλία)
Nuria Rial, σοπράνο (Καταλωνία)
Vincenzo Capezzuto, τραγούδι (Ιταλία)
Κατερίνα Παπαδοπούλου, τραγούδι (Ελλάδα)


Συμμετέχουν
Σωκράτης Σινόπουλος, πολίτικη λύρα (Ελλάδα)
Νίκος Μέρμηγκας, λάφτα (Ελλάδα)                
Daniel Pinto, fado βιόλα (Πορτογαλία)
Sandro Daniel, fado κιθάρα (Πορτογαλία)
Aytac Dogan, κανονάκι (Τουρκία)
Ismail Tunçbilek, σάζι (Τουρκία)


Περισσότερες πληροφορίες για την παραγωγή MEDITERRANEO: http://www.arpeggiata.com/


Σε συνεργασία με τον Σύλλογο “ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ”  στο πλαίσιο της πράξης  ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΞΑΙΣΙΕΣ ΜΕ ΦΩΝΕΣ - 150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗ. ΕΣΠΑ 2007-2013

Οργάνωση: Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Σχετικές ειδήσεις
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Ταξίδι στις «Αυλές της Ανατολής» με το Σύνολο Εx Silentio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
23.11.2016 15:58
Το σύνολο Ex Silentio [Εξ Σιλέντσιο], υπό τη διεύθυνση του φλαουτίστα Δημήτρη Κούντουρα, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ένα συναρπαστικό ταξίδι στις μεσαιωνικές Αυλές της Ανατολής, που σηματοδοτεί την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων του ετήσιου Κύκλου Παλαιάς Μουσικής στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.
Ο Λευτέρης Βενιάδης παρουσιάζει Γεώργιο Σουρή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
07.07.2016 10:42
Ο Λευτέρης Βενιάδης στα πλέσια του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια μουσική και σκηνική σύνθεση, βασισμένη στην ποίηση του Γεωργίου Σουρή για φωνητικό σύνολο, νεανική χορωδία, μουσικό σύνολο και δύο ηθοποιούς στις 14 & 15 Ιουλίου 2016.
Μνήμη: Συναυλία από τους Εx Silentio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.04.2016 13:33
Συνεχίζοντας την παράδοση των ετήσιων εκδηλώσεών του για το Θείο Πάθος, το Μέγαρο Μουσικής εγκαινιάζει τον φετινό Κύκλο Adagio-Μουσικές για τις μέρες του Πάσχα, με το κορυφαίο σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio, το οποίο θα παρουσιάσει τη συναυλία με τίτλο «Μνήμη» το Σάββατο του Λαζάρου 23 Απριλίου (ώρα έναρξης 20:30) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.
Μνήμη: Συναυλία του Ex Silentio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.03.2016 14:56
Το Ex Silentio παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του κύκλου Adagio - Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα, τη συναυλία Μνήμη.