Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο το νέο ιστορικό βιβλίο του Έρικ Λάρσον, με τίτλο

Στον κήπο με τα θηρία: Ένα συναρπαστικό χρονικό της ανόδου του Τρίτου Ράιχ”.

 

 

Το βιβλίο:

Βερολίνο, καλοκαίρι 1933: Ο χαμηλών τόνων καθηγητής Γουίλιαμ Ντοντ φτάνει στην Ευρώπη, συνοδευόμενος από την οικογένειά του, τη σύζυγό του, τον γιο του και τη φλογερή του κόρη τη Μάρθα, ως ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Γερμανία. Είναι η περίοδος που ο Χίτλερ μηχανεύεται τρόπους για να εδραιώσει την κυριαρχία του και να απαλλαγεί απ’ όλους όσοι στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά του.

 

Κύριο μέλημα του πρεσβευτή Ντοντ είναι η διασφάλιση καλών διπλωματικών σχέσεων με τη Γερμανία με την ελπίδα ότι η χώρα θα ξεπληρώσει το υπέρογκο χρέος της προς τους αμερικανούς πιστωτές. Ωστόσο κάτι τέτοιο γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο αφού οι επιθέσεις σε αμερικανούς πολίτες –είτε λόγω της εβραϊκής τους καταγωγής είτε απλώς επειδή δεν χαιρέτησαν ναζιστικά τους παρελαύνοντες στρατιώτες– αυξάνονται δραματικά.

 

Καθώς ο Έρικ Λάρσον, εμβριθής μελετητής αυτής της περιόδου, ακολουθεί τους ήρωές του στις συναναστροφές τους με σημαίνοντα πρόσωπα της εποχής, στα μάτια των αναγνωστών ζωντανεύει το προπολεμικό Βερολίνο, μια πόλη με τα πιο εντυπωσιακά και αβανγκάρντ κτίρια στον κόσμο, όπου τα θέατρα και τα καφέ είναι πάντα κατάμεστα και στους δρόμους κυκλοφορεί ένα καλοντυμένο και γοητευτικό πλήθος. Η κατάληξη τους όμως θα είναι ο απόλυτος τρόμος όταν ένας φονικός σπασμός βίας θα βουτήξει την πόλη στο αίμα και θα αποκαλύψει το πραγματικό πρόσωπο του καθεστώτος.

Καλώς ήρθατε στον Κήπο με τα θηρία

 

 

Χάνεσαι αργά μέσα σ’ έναν εφιάλτη όπου η λογική και η ηθική ανατρέπονται… Δυνατό, άμεσο, ανησυχητικό.

Vanity Fair

 

Το πλέον γοητευτικό έργο του Λάρσον… Δεν υπάρχει ανάλογο της ιστορίας που στήνει ο συγγραφέας… Πλούσια σε γεγονότα, πολυπρόσωπη, δυνατή και δηκτική… μια αληθινή ιστορία που σε ταξιδεύει.

New York Times

 

Μια συναρπαστική αποτύπωση της πορείας μιας ολόκληρης κοινωνίας προς την τρέλα.

Chicago Sun-Times

 

Καθηλωτικό. Η αφήγηση ενός εφιάλτη. Θέτει για άλλη μια φορά το ερώτημα: σε ποιο βαθμό αγριότητας μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη φύση και τι πρέπει να γίνει για να εξημερώσουμε το θηρίο.

Seattle Times

 

Ένα καταπληκτικό ιστορικό αφήγημα.

Newsweek

 

 

Βιογραφικο:

Ο Έρικ Λάρσον είναι βραβευμένος δημοσιογράφος και ιστορικός. Το προηγούμενο βιβλίο του (η ιστορία του πρώτου σίριαλ κίλερ των ΗΠΑ) με τίτλο The Devil in the White City τιμήθηκε με το βραβείο Edgar και ήταν υποψήφιο για το Gold Dagger Non-Fiction Award. Το βιβλίο Στον κήπο με τα θηρία έμεινε επί 35 εβδομάδες στην κορυφή της λίστας των μπεστ σέλερ των New York Times, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη του Artist Michel Hazanavicius με πρωταγωνιστές τον Τομ Χανκς και τη Νάταλι Πόρτμαν.

Ζει στο Σιάτλ. Περισσότερα για τον Έρικ Λάρσον και το βιβλίο του θα βρείτε στο ιστολόγιο eriklarsonbooks.com.