Τη μουσικοθεατρική παράσταση «Κάποτε στη Μελωδιούπολη» παρουσιάζει η ομάδα «Ανοιχτή Ομπρέλα» στον «Ελληνικό Κόσμο», από τις 3 Νοεμβρίου 2013. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Κωνσταντινίδη η παράσταση εισάγει τα παιδιά στο μαγικό κόσμο της μουσικής, της ορχήστρας και των μουσικών οργάνων.

Τα μουσικά όργανα που ζουν στη Μελωδιούπολη κινδυνεύουν! Ένας μάγος και δυο διάσημοι ντετέκτιβς έρχονται αντιμέτωποι. Θα καταφέρουν τα όργανα να σωθούν;

Στη διάρκεια της παράστασης, τα παιδιά γνωρίζουν τα μουσικά όργανα και την ορχήστρα και ανακαλύπτουν τη γοητεία της μουσικής, συμμετέχοντας στην εξέλιξη της δράσης με τη βοήθεια δύο μουσικών και τριών ηθοποιών.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Ορφέας Ζαφειρόπουλος

Θεατρική διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης – Ορφέας Ζαφειρόπουλος

Σκηνικά – Κοστούμια: Άννα Βυθούλκα

Επιμέλεια κίνησης: Κατερίνα Σκιαδά

Μουσικοί: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Βασίλης Δήμος

Ηθοποιοί: Στέργιος Νένες, Γεωργία Γεωργόνη, Κώστας Βασιλόπουλος

Λίγα λόγια για τον «Ελληνικό Κόσμο»:

Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (www.hellenic-cosmos.gr), εγκαινιάστηκε το 1998 και κλείνει φέτος 15 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει αναδειχθεί ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα σε επισκέψεις μαθητών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, έχει καθιερωθεί ως ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο και μουσείο, όπου μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας και ντοκιμαντέρ, συνδυάζοντας άρτια την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Το Δεκέμβριο του 2006 εγκαινιάστηκε η «Θόλος», το νέο υπερσύγχρονο θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, ενώ το Μάρτιο του 2008 ξεκίνησε τη λειτουργία του το «ΘΕΑΤΡΟΝ».