Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Lamia Bedioui - Ερωτικές ιστορίες του αραβικού κόσμου: συναυλία στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Lamia Bedioui - Ερωτικές ιστορίες του αραβικού κόσμου: συναυλία στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης την Lamia Bedioui και την Λουκία Κωνσταντάτου για μια βραδιά αφήγησης με τραγούδι και μουσική .


Ερωτικές ιστορίες του αραβικού κόσμου που υμνούν το πάθος, την ηδονή των αισθήσεων και την ερωτική επιθυμία με μία ποιητική χροιά από κείμενα Αράβων ποιητών, όπως των Άχμαντ αλ-Τιφάσι, Σεϊχ Νεφζάουι και Άχμαντ ιμπν Σουλεϊμάν.

 
Τα κείμενα προέρχονται από την αραβική ερωτική λογοτεχνία που αναπτύχθηκε από τον 6ο-16ο αιώνα και εκφράζεται με λεπτότητα, λεκτικό πλούτο και ποιητικότητα. Μια σύνθεση από ιστορίες και ποιήματα με πολλές πτυχές που περιέχουν τον ρομαντικό έρωτα, την επιθυμία, την ερωτική πράξη, τους κανόνες υγιεινής, την παρασκευή αλοιφών και αρωμάτων καθώς και αφροδισιακών συνταγών. Ιστορίες όπου η γυναίκα ελίσσεται γεμάτη πονηριά και κανονίζει τις υποθέσεις της, πάντα σε αναζήτηση της υπέρβασης των ορίων της ηδονής.


Ανάμεσα στις ιστορίες θα ακουστούν αραβικά τραγούδια.


Αφήγηση και τραγούδι
Lamia Bedioui

Μουσική (κανονάκι)
Λουκία Κωνσταντάτου

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικο κοινό.

Σχετικές ειδήσεις
Lamia Bèdioui & The Desert Fish live στο Θέατρο Πέτρας
07.06.2016 13:09
Το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας φιλοξενεί με ιδιαίτερη χαρά, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, την Τυνήσια ερμηνεύτρια Lamia Bèdioui με την μπάντα της The Desert Fish.
Σαβίνα Γιαννάτου, Primavera en Salonico και Lamia Bedioui στην Πειραιώς 260
02.06.2016 16:16
​Τα τραγούδια του «άλλου» θα τραγουδήσουν η Σαβίνα Γιαννάτου, Primavera en Salonico και Lamia Bedioui σε μία συναυλία στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Lamia Bèdioui & The Desert Fish live στον πολυχώρο WORK
29.03.2016 14:44
Ο Πολυχώρος Τέχνης “WORK” φιλοξενεί με ιδιαίτερη χαρά την Τυνήσια ερμηνεύτρια Lamia Bèdioui με την μπάντα της The Desert Fish, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016.
Lamia Bèdioui και The Desert Fish live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
29.01.2016 10:45
Η Τυνήσια ερμηνεύτρια Lamia Bédioui με την μπάντα της The Desert Fish θα βρεθούν στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για μία μοναδική συναυλία, με αφορμή την πρόσφατη δισκογραφική κυκλοφορία της, Athamra.
Lamia Bèdioui & The Desert Fish live στη Galerie Δημιουργών
26.01.2016 15:24
Ο Πολυχώρος Τέχνης “Galerie δημιουργών ” φιλοξενεί το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 με ιδιαίτερη χαρά την Τυνήσια ερμηνεύτρια Lamia Bédioui με την μπάντα της The Desert Fish.