Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

«Latin Colors»: έκθεση ζωγραφικής, στην Enigma Gallery

«Latin Colors»: έκθεση ζωγραφικής, στην Enigma Gallery

Πραγματοποιήθηκαν με εξαιρετική επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της JuliaGuerrero, στην EnigmaGallery, όπου παρουσίασε νέα της δουλειά με τον τίτλο «LatinColors».

 

Η JuliaGuerreroέχει γεννηθεί στη Κολομβία και τα τελευταία είκοσι ένα χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε δεκαεννέα ατομικές εκθέσεις και πάνω από σαράντα ομαδικές στην Αγγλία, Κολομβία, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία, Αυστρία, Ρωσία, Ουκρανία και Βέλγιο.

Ένας χορός χρωμάτων στα έργα της, φανερώνει την ευαισθησία της ζωής και αφήνει ελεύθερα τα συναισθήματα να μας ταξιδεύουν, σε άλλους τόπους και χρόνους, πιο λαμπερούς και πιο αισιόδοξους. Η έντονη αντίθεση των χρωμάτων μας προκαλεί, μας ανανεώνει και μας αφήνει τη γλυκιά αίσθηση της γνώσης.

 

Λέει η ίδια για το έργο της: «Η ζωγραφική μου κινείται ανάμεσα στον ψυχισμό και την πνευματικότητα της ύπαρξης. Ανακαλώντας αναμνήσεις από ένα συμβολικό κόσμο, όπου η φύση είναι ο πρωταγωνιστής, παραχαράσσοντας ώστε να ενωθούν με την άνιμα ο πραγματικός και φανταστικός χώρος, που δημιουργούν ένα νέο σκηνικό.

 

Εμπνεύστηκα από τα τοπία της Ελλάδας και τα χρώματα της λατινικής Αμερικής. Χρησιμοποιώ τον συμβολισμό των δέντρων, τις ελληνικές κοσμογονίες, εντοπίζοντας δεσμούς ανάμεσα στον φυσικό χώρο και τον άνθρωπο, αναζητώντας να απεικονίσω με τον αρχικό μου εξπρεσιονισμό, σχεδιαστικές ενότητες που διασπάζουν τις χρωματικές κηλίδες, οι οποίες με την αφαίρεση, τις σωστές αποχρώσεις και με την ευαισθησία των χρωμάτων συνεχίζουν μια έντονη αντιπαράθεση ψυχρών και θερμών τόνων.»

 

Προλόγισε ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρέσβης του Μεξικού κ. Ταρσίσιο Ναβαρέτε Μόντες Ντε Όκα, ο χιλιανός ποιητής Jaime Sbart, η πρόεδρος του Ελληνοκολομβιανού συλλόγου κ. Χουανίτα Παπαναστασίου, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, γκαλερίστες, καλλιτέχνες και πλήθος φιλότεχνοι.

 

Σχετικές ειδήσεις
C-Thru-GEOMETRY: Έκθεση της Στέλλας Πυλαρινού στην Chili Art Gallery
27.12.2016 12:06
Μια ματιά μέσα από γραμμές και σχήματα παρουσιάζει η Στέλλα Πυλαρινού στην ατομική έκθεση Ζωγραφικής «C-Thru-GEOMETRY» ‘See through lines and shapes’, που φιλοξενείται στην Chili Art Gallery στο Θησείο.
Watercolours: Έκθεση ζωγραφικής του James Foot στην Image Gallery
23.11.2016 13:27
Ο άγγλος καλλιτέχνης James Foot πραγματοποιεί τη δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο “Watercolours” στην Image Gallery στην Αθήνα.
Η άλλη πόλη: Έκθεση του Φώτη Κλογέρη στην Myro gallery
15.11.2016 16:21
H Myrό Gallery εγκαινιάζει την ατομική έκθεση με νέα σειρά έργων ζωγραφικής του Φώτη Κλογέρη στην Κεντρική Αίθουσα της, υπό τον τίτλο “Η άλλη πόλη”, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016.
Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στη Myro Gallery
20.09.2016 12:12
Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στην Κεντρική Αίθουσα της που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
Still Time: Έκθεση της Μαρίας Φιλιππακοπούλου στην Kourd Gallery
02.03.2016 13:45
“Still Τime”. Με αυτόν τον τίτλο η Kourd Gallery εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Φιλιππακοπούλου την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016.