Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Homo Sapiens από την Ομάδα Χορού Salto Futuro και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας

Homo Sapiens από την Ομάδα Χορού Salto Futuro και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας

Η Ομάδα Χορού Salto Futuro και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας παρουσιάζουν την παράσταση Homo Sapiens, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, μέσα από την οποία επιχειρείται να φωτιστεί η πορεία του ανθρώπινου είδους από το πολύ μακρινό παρελθόν έως σήμερα.


Η χορογράφος Τατιάνα Λοβέρδου σημειώνει: "Τα εξελικτικά στάδια από τη γέννηση του ανθρώπου έως τη στιγμή που σηκώνεται όρθιος καταδεικνύουν την προέλευσή του από το ζωικό βασίλειο και τη συμπόρευσή του με αυτό. Ο Homo Sapiens ανακαλύπτοντας τη δύναμη και τη δεξιοτεχνία των χεριών του παρατηρεί τα στοιχεία της φύσης αποκτώντας μια διαφορετική σχέση μαζί τους από αυτή των προγόνων του. Στρέφει το βλέμμα του προς τον ουρανό θέλοντας να συνδεθεί με το σύμπαν. Αναζητά το θεό. Σιγά-σιγά αναπτύσσει πνευματικές και νοητικές δυνάμεις που τον κάνουν να ξεχωρίσει από τα άλλα έμβια όντα. Πορεύεται προς το μέλλον με τρόμο, έκσταση και δυναμισμό. Κυριαρχεί στον κόσμο που τον περιβάλλει και διαμορφώνει τον σύγχρονο πολιτισμό".


Σκηνοθεσία-Χορογραφία-Ενδυματολογική επιμέλεια: Τατιάνα Λοβέρδου
Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής

Ερμηνεία: Τίμος Ζέχας

Διάρκεια: 45΄


Συμπαραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας και της Ομάδας Χορού Salto Futuro της Τατιάνας Λοβέρδου.

Σχετικές ειδήσεις
Η Λίμνη των Κύκνων από τα Russian Ballet Theater σε περιοδεία στην Ελλάδα
01.06.2016 14:48
Μετά από τις sold out παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, η Λίμνη των Κύκνων του φημισμένου «Russian Ballet Theater», φιλοξενείται για λίγες παραστάσεις σε επιλεγμένα θέατρα της Αθήνας και του Πειραιά (26 & 27 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Παπάγου, 28 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας, 29 Ιουνίου στο Κατράκειο Δημοτικό Θέατρο Νίκαιας, 30 Ιουνίου στο Αμαλίειο Θέατρο Αμαρουσίου, 3 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης και 27 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα) και σε επιλεγμένες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε το βραβευμένο και διάσημο «Russian Ballet Theater», μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας.
Eορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 2016 στη Θεσσαλονίκη
10.05.2016 12:02
Το Σωματείο Καθηγητών Χορού, το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεργάζονται και γιορτάζουν μαζί την Παγκόσμια ημέρα χορού 2016.
Picturae Vitae από την ομάδα χορού a.dd στο θέατρο Olvio
27.04.2016 12:39
Μια ιδιαίτερη χορευτική παράσταση με τίτλο "Picturae Vitae" παρουσιάζει η ομάδα χορού a.dd στο θέατρο OLVIO το Σάββατο 7 και τη Κυριακή 8 Μαΐου 2016.
Unhinged από την ομάδα χορού Άρθρωσις στο Booze Cooperativa
17.03.2016 12:48
Η ομάδα χορού Άρθρωσις και η Πένυ Διαμαντοπούλου παρουσιάζουν στο Booze Cooperativa την παράσταση Unhinged.
Tango Seduccion και Tango Revolucion στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
07.03.2016 16:45
Η Gustavo Russo Company παρουσιάζει τις λαμπερές, πρωτοποριακές και αισθησιακές χορογραφίες Tango Seduccion και Tango Revolucion, από τις 20 έως τις 25 Απριλίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.