Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Πρόσκληση στο εργαστήρι του δημιουργού: Νίνα Ράπη, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Πρόσκληση στο εργαστήρι του δημιουργού: Νίνα Ράπη, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Η συγγραφέας Νίνα Ράπη, που διέπρεψε στη θεατρική σκηνή του Λονδίνου (Gielgud,Soho, Lyric & Southbank Centre…), μιλάει για τους σταθμούς της μέχρι τώρα πορείας της, για τη σχέση που διατηρεί με την αγγλική όπως και με την ελληνική γλώσσα, για τα πρόσωπα και τις σκιές που κατοικούν τον λογοτεχνικό της κόσμο.
 

Το «Εργαστήρι» αυτό έχει για μας μια ιδιαίτερη σημασία: επειδή το έργο της παραμένει ακόμα σχετικά άγνωστο στο αθηναϊκό κοινό˙ επειδή η συγγραφέας  επέλεξε πρόσφατα να επιστρέψει στην Ελλάδα, τη στιγμή που πολλοί επιλέγουν ακριβώς τον αντίθετο δρόμο˙ επειδή ο λόγος και η τεχνική της είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με μία από τις πιο ζωντανές εστίες θεατρικής γραφής του κόσμου, το Λονδίνο.
 

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, θα αναγνωσθούν αποσπάσματα από τα κύρια θεατρικά της έργα.
 


Η Νίνα Ράπη κατάγεται από την Καστοριά. Έγραψε τα περισσότερα της έργα (Kissthe Shadow, Edgewise, Reasons to Hide, Angelstate, Lovers, Dreamhouse, Dance ofGuns, Ithaka, όπως και μονόπρακτα, μονολόγους και διηγήματα) στην αγγλική γλώσσα.  Πολλά από τα κείμενά της έχουν βραβευτεί, ανέβει ή παρουσιαστεί στην Αγγλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Πορτογαλία, την Ινδία. Στην Ελλάδα, πήρε μέρος, το 2010, στις « Αναγνώσεις » του Εθνικού Θεάτρου.
Δίδαξε δημιουργική γραφή στα πανεπιστήμια του Λονδίνου και του Greenwich, και πραγματοποίησε πρόσφατα  ένα σεμινάριο συγγραφής στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης .

Υπήρξε επίσης για χρόνια αρχισυντάκτρια του πρωτοποριακού περιοδικού BrandLiterary Magazine.

www.nina-rapi.com

Σχετικές ειδήσεις
Μήδεια - μέρος 1ο από την OST Ensemble Theatre company στο ΚΕΤ
18.11.2016 10:56
Η OST Ensemble Theatre company παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, την παράσταση Μήδεια - μέρος 1ο, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Στάθη Γραφανάκη και ερμηνεία της Βασιλικής Σαραντοπούλου.
Κόλχαας, του Χάινριχ φον Κλάιστ για 2η χρονιά στο ΚΕΤ
03.11.2016 14:35
Η παράσταση που ενθουσίασε τους κριτικούς και αγαπήθηκε από το κοινό, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Ο Michael Kohlhaas καλπάζει ξανά μέσα από τον συγκλονιστικό μονόλογο του Νίκου Αλεξίου.
Στρατηγικές επιβίωσης, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
12.02.2016 11:26
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί στην παράσταση Στρατηγικές επιβίωσης, σε σκηνοθεσία της Βίκυς Αδάμου, από τις 27 Φεβρουαρίου 2016.
Παραλήπτης Άγνωστος (Address Unknown) επιστρέφει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
05.02.2016 14:46
Το αριστούργημα της Kathrine Kressmann Taylor, Παραλήπτης Άγνωστος (Address Unknown), ανεβαίνει ξανά σε σκηνοθεσία και μετάφραση της Νάντιας Φώσκολου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
Κόλχαας, του Χάινριχ φον Κλάιστ ξανά στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
20.01.2016 12:55
Μετά την ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση του κοινού, ο συγκλονιστικός μονόλογος του Νίκου Αλεξίου παρατείνεται για δεύτερη φορά, ξεκινώντας νέες παραστάσεις στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.