Ο François Ozon (Swimming Pool, 8 Femmes) κλέβει τις εντυπώσεις με το αινιγματικό πορτρέτο της πανέμορφης,  δεκαεπτάχρονης Isabelle και παρουσιάζει μια διαφορετική ιστορία ενηλικίωσης, γεμάτη τόλμη, ρεαλισμό, αλλά και ονειρική διάθεση.

Το Νέα και Όμορφη είναι μια ηδονική και σύνθετη κατάδυση στο μυστήριο της γυναικείας σεξουαλικότητας, που δε φιλοδοξεί να παραθέσει απαντήσεις και διδάγματα. Η σκηνοθεσία και το σενάριο του François Ozon αιχμαλωτίζει τον θεατή, αλλά ταυτόχρονα τον αφήνει ελεύθερο να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Η σαγηνευτική ερμηνεία της πρωτοεμφανιζόμενης Marin Vacth, οι λεπτές αποχρώσεις των χαρακτήρων που την περιτριγυρίζουν, οι αντιφάσεις που αναδεικνύονται με μαεστρία, η ομορφιά των εικόνων και τα τραγούδια της Françoisse Hardy  συνθέτουν  μια μεθυστική ταινία που ξεχώρισε στις Κάννες.

Σύνοψη
Μέσα σε έναν χρόνο, ανάμεσα στις εποχές που αλλάζουν, η Isabelle – η 17χρονη κόρη μιας μεγαλοαστικής οικογένειας- θα ανακαλύψει τη σεξουαλικότητα της. Λίγο καιρό αφού κάνει για πρώτη φορά έρωτα, θα γίνει πόρνη, θα έρθει αντιμέτωπη με την οικογένειά της και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Credits:
Σκηνοθεσία: François Ozon
Σενάριο: François Ozon
Παραγωγή: Eric & Nicolas Altmayer
Παίζουν: Marine Vacth, Géraldine Pailhas, Frederic Pierrot, Charlotte Rampling, Johan Leysen, Fantin Ravat, Nathalie Richard, Laurent Delbecque
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Pascal Marti
Μοντάζ: Laure Gardette

Διάρκεια: 94’

www.feelgoodentertainment.gr
www.facebook.com/feelgoodentertainment.gr