Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Οι Δανειστές, του Στρίντμπεργκ στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Οι Δανειστές, του Στρίντμπεργκ στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει σε συμπαραγωγή με την Πολιτιστική Εταιρεία KNOT το έργο του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ, «Δανειστές».

 

Οι Δανειστές του Σουηδού συγγραφέα August Strindberg είναι ένα έργο που χαρτογραφεί τη διάλυση του γάμου της Θέκλας και του Άντολφ με φόντο ένα θέρετρο όταν δέχονται μια απρόσμενη επίσκεψη από τον Γκούσταβ, τον πρώτο σύζυγο της Θέκλας. Με βασικό εργαλείο τρεις εξαιρετικά λεπτοδουλεμένους διαλόγους, ο συγγραφέας πλάθει ένα σύμπαν αστείρευτης βίας και απύθμενου μίσους που οδηγεί τη Θέκλα και τον Άντολφ στην καταστροφή και στον Γκούσταβ σε ένα μοχθηρό θρίαμβο. Είναι ένα έργο περί προσωπικής, αμείλικτης εκδίκησης σε ένα τοπίο που ενώ φαντάζει πέρα για πέρα ρεαλιστικό, δονείται υπόγεια τόσο από τις ψυχικές εντάσεις, όσο και από παράδοξα σύμβολα και παρουσίες. Παρόλο που οι Δανειστές θεωρούνται πλέον ένα κλασσικό έργο, από την πρώτη επαφή κιόλας καταλαβαίνει κανείς τον πειραματισμό, την ακρότητα και την αμεσότητά του.

 

Μετάφραση

 Μαργαρίτα Μέλμπεργκ

Σκηνοθεσία

 Θέμελης Γλυνάτσης

Σκηνικά

 Αδριανός Ζαχαριάς

Κοστούμια

 Μαργαρίτα Δοσούλα

Φωτισμοί

 Μελίνα Μάσχα

 

Παίζουν οι ηθοποιοί

Συμεών Τσακίρης , Σοφία Μαραθάκη, Αντώνης Αντωνόπουλος, Αλεξάνδρα Ντεληθέου

Σχετικές ειδήσεις
Ο Πατέρας του Στρίντμπεργκ, στο θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής
12.12.2016 15:35
Το κορυφαίο έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Ο Πατέρας» παρουσιάζεται σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Γιώργου Βούρου, στο θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής», από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Παρασκευή στις 8:30 μ.μ.
Προς εγκατάστασιν ΙΙΙ…: Η Μαύρη Γαλήνη του Δ.Ν. Μαρωνίτη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
29.11.2016 16:41
Η Εταιρεία θεάτρου «η ρόζμαρυ στην κορφή των λόφων» παρουσιάζει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου μία performance, με αφορμή το έργο του Δ. Ν. Μαρωνίτη, Μαύρη Γαλήνη.
Οι Σύντροφοι?, του Α. Στρίντμπεργκ στο θέατρο Τόπος Αλλού
06.09.2016 14:52
Ένα άπαιχτο (στην Ελλάδα) κι εν πολλοίς άγνωστο έργο του Στρίντμπεργκ θα παρουσιάσει φέτος ο Νίκος Καμτσής, στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ.
Δεσποινίς Τζούλια, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Θέατρο Εγνατία
09.05.2016 10:42
Η Δεσποινίς Τζούλια, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, η παράσταση που ενθουσίασε το κοινό και τους κριτικούς στην Αθήνα, έρχεται στην Θεσσαλονίκη στο θέατρο Εγνατία από τις 11 έως και τις 15 Μαΐου, για πέντε μόνο παραστάσεις.
Ο χορός του θανάτου, του Α. Στρίντμπεργκ από τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας
05.05.2016 10:39
Η δεύτερη παραγωγή του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας για το 2016 είναι το έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, Ο χορός του θανάτου, το οποίο παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ” στο Κρανίδι Ερμιονίδας.