Η Έκθεση που διοργανώνει το Αέναον, με τον τίτλο « Σαράντα Χρόνια Πορεία » αποτελείται από μια επιλογή σαράντα μεγάλων έργων του Γιώργου Μπουρναζάκη και καλύπτει το διάστημα από το 1990 έως και το 2010.

 

Μια μικρή απόδοση αναγνώρισης στον Γιώργο Μπουρναζάκη, έναν καλλιτέχνη και δάσκαλο που με το έργο του τιμά όσο λίγοι το χώρο της Τέχνης. Η έκθεσή του « Επιτύμβια» το 1990, στην γκαλερί «ΩΡΑ», χαρακτηρίστηκε ως η έκθεση της χρονιάς. Ανήκει στους καλλιτέχνες που παρουσιάζουν πολύ σπάνια τη δουλειά τους, έχοντας στο ενεργητικό του οκτώ ατομικές εκθέσεις σε διάστημα τεσσάρων δεκαετιών.

 

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Μπουρναζάκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. με δάσκαλο τον Γιώργο Μαυροΐδη. Είναι ένας ζωγράφος καθαρά ανθρωποκεντρικός με εξαίρεση κάποια ελάχιστα αλλά πανέμορφα τοπία του. Αυτό όμως που χαρακτηρίζει τη δουλειά του όλα αυτά τα χρόνια είναι η ειλικρίνειά του και κυρίως το θάρρος του να αποτυπώνει στον καμβά με απλότητα, αμεσότητα και τη γνωστή εξπρεσιονιστική γραφή του ό,τι βρει στις εσωτερικές του «καταδύσεις» χωρίς ωραιοποιήσεις.

 

Η έκθεση του Γιώργου Μπουρναζάκη « Σαράντα Χρόνια Πορεία » παρουσιάζει ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον.