Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Αμερικανού συγγραφέα William Landay, με τίτλο Διπλή Παγίδα.

Όλα ξεκινούν μπροστά από μια κόκκινη πόρτα, σε ένα προάστιο της Βοστόνης. Η αστυνομία ετοιμάζεται να εισβάλει στο διαμέρισμα που είναι κέντρο διακίνησης ναρκωτικών. Ένας ντετέκτιβ αρπάζει τον πολιορκητικό κριό και χτυπάει την κόκκινη πόρτα. Από πίσω ακούγεται ένας ξερός πυροβολισμός. Η σκηνή πλημμυρίζει με αίμα. Ο ντετέκτιβ πέφτει νεκρός.

Δέκα χρόνια μετά, ο νεαρός Μπεν Τρούμαν είναι διοικητής στη μικρή και στενάχωρη επαρχιακή πόλη του Βερσάιγ. Κατά τη διάρκεια μιας τυπικής περιπολίας, ο Μπεν ανακαλύπτει το πτώμα ενός εισαγγελέα από τη Βοστόνη. Αρχικά η επίσημη θέση της αστυνομίας είναι ότι η δολοφονία έγινε από έναν σεσημασμένο γκάγκστερ, αλλά ο Μπεν φτάνει στο συμπέρασμα ότι κάποιοι ήθελαν να ξεφορτωθούν τον εισαγγελέα γιατί είχε ξεθάψει την υπόθεση της κόκκινης πόρτας.

Καθώς τα στοιχεία δείχνουν προς όλες τις κατευθύνσεις, η καλοστημένη παγίδα γύρω από τον Μπεν κλείνει και ο χρόνος λιγοστεύει. Σ’ έναν κόσμο όμως διαφθοράς και εξαπάτησης, τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Ο επόμενος ύποπτος θα μπορούσε να είσαι εσύ. Και η πραγματική παγίδα να σε βρει απροετοίμαστο.

«Πλοκή γεμάτη δράση και μια σοκαριστική εκπυρσοκρότηση στο φινάλε!» 

Booklist

Σχετικά με το Συγγραφέα

Ο William Landay γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βοστόνη, όπου ζει με τη γυναίκα του και το γιο του. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ και τη Νομική Σχολή του Κολεγίου της Βοστόνης. Προτού στραφεί στη συγγραφή, ήταν βοηθός εισαγγελέα για έξι χρόνια. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το βιβλίο του Υπόθεση Jacob που παραμένει στις λίστες των ευπώλητων από τον Δεκέμβριο του 2012. – www.williamlanday.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

Μεταφραστής Γεώργιος Μπαρουξής
Επιμελητής Αλέξανδρος Ρ. Φιλίππου
ISBN 978-960-364-675-4
Barcode 9789603646754
Τιμή με ΦΠΑ 17.40 €
Σελίδες 504
Κατηγορία Ξένη πεζογραφία
Format Paperback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Η.Π.Α.
Θεματολογία: Αστυνομικά – Θρίλερ
Εκδόσεις Διόπτρα