Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι από το Athens Children’s Ballet στο ACS στο Χαλάνδρι

Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι από το Athens Children’s Ballet στο ACS στο Χαλάνδρι

Το Athens Children's Ballet (ACB) παρουσιάζει την παράσταση κλασικού μπαλέτου σε 2 πράξεις «Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι» σε χορογραφία της γνωστής Βρετανίδας χορογράφου Olivia Pickford. Μια μοναδική ερμηνεία του κλασικού παραμυθιού που σίγουρα θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους.

 

75 ταλαντούχες χορεύτριες και χορευτές από όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσ/νίκη, Πάτρα, Αικατερίνη, Αγρίνιο, Ζάκυνθο), ηλικίας 9 έως 21 ετών, αναδεικνύουν τη μαγεία του μπαλέτου σε 4 μοναδικές παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο του ΑCS στο Χαλάνδρι το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013.

 

Λίγα λόγια για το Athens Children’s Ballet και το έργο του:
 
Το ACB είναι η πρώτη, μη κερδοσκοπική εκπαιδευτική ομάδα κλασικού χορού στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει και να αναδείξει το ταλέντο νεαρών χορευτριών και χορευτών της χώρας μας.

 

Δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια του ACB είναι η Χριστίνα Ρόκα, απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, Επίτιμη πρόεδρος του ACB είναι η Lynn Wallis, καλλιτεχνική διευθύντρια της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου και χορογράφος η Olivia Pickford.
 

Περισσότερες από 300 χορεύτριες αλλά και χορευτές από όλη την Ελλάδα  έδωσαν το παρών σε μια σειρά ακροάσεων για να επιλεχθούν τελικά οι 75 που συνθέτουν τη νεανική ομάδα κλασικού μπαλέτου του ACB.

 

Ακολουθώντας ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα χοροδιδασκαλίας που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και υπό την καθοδήγηση της χορογράφου Olivia Pickford, οι 75 χορεύτριες και χορευτές απογείωσαν το ταλέντο τους δουλεύοντας σκληρά για 6 μήνες και απέδειξαν ότι διαθέτουν την πειθαρχία, την συνέπεια, την επιμονή αλλά και τις ικανότητες να ανταπεξέλθουν στο σκληρό πρόγραμμα και τις απαιτήσεις μιας επαγγελματικής παράστασης.

 

Θα το αποδείξουν χορεύοντας με πάθος στη μεγάλη σκηνή του Θεάτρου του ACS Athens. Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή. Tο Athens Children’s Ballet πέρα από τη δυνατότητα που δίνει σε νέες ταλαντούχες χορεύτριες και χορευτές να συμμετέχουν σε μία επαγγελματική παράσταση κλασικού μπαλέτου και να συνεργαστούν με μία διακεκριμένη ομάδα χορογράφων και εκπαιδευτών, δίνει και την ευκαιρία να διεκδικήσουν δύο υποτροφίες για φοίτηση σε κορυφαία Dance Summer schools της Αγγλίας, όπως το Royal Ballet School, Elmhurst School of Dance, Bird College και Royal Academy of Dance.

 

Τους αξίζει το πιο δυνατό σας χειροκρότημα!

 

Συντελεστές:

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χριστίνα Ρόκα
Χορογραφία: Olivia Pickford
Σκηνικά : Ξένια Βήτου
Δημιουργία Προβολών: Ξένια Βήτου
Μουσική επιμέλεια: Olivia Pickford
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Σχετικές ειδήσεις
Ο Καρυοθραύστης από τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
15.11.2016 17:21
Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας, για να παρουσιάσουν, τον Καρυοθραύστη, την πιο συγκινητική ιστορία του κλασικού μπαλέτου!
Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών από το το Athens Children’s Ballet στο Θέατρο Παλλάς
03.10.2016 17:19
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Erico Montes Nunes, A’ Xορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου χορογραφεί για το Athens Children’s Ballet, την παράσταση «Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών».
Η Λίμνη των Κύκνων από το Russian Ballet Theater στο Θέατρο Βράχων
27.06.2016 15:12
Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, η Λίμνη των Κύκνων στο Θέατρο Βράχων από το φημισμένο «Russian Ballet Theater», μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας.
Η Λίμνη των Κύκνων από τα Russian Ballet Theater σε περιοδεία στην Ελλάδα
01.06.2016 14:48
Μετά από τις sold out παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, η Λίμνη των Κύκνων του φημισμένου «Russian Ballet Theater», φιλοξενείται για λίγες παραστάσεις σε επιλεγμένα θέατρα της Αθήνας και του Πειραιά (26 & 27 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Παπάγου, 28 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας, 29 Ιουνίου στο Κατράκειο Δημοτικό Θέατρο Νίκαιας, 30 Ιουνίου στο Αμαλίειο Θέατρο Αμαρουσίου, 3 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης και 27 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα) και σε επιλεγμένες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε το βραβευμένο και διάσημο «Russian Ballet Theater», μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας.
Το ημέρωμα της στρίγκλας, από τα Bolshoi Ballet σε απευθείας μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.01.2016 14:16
To Mέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει τη συνεργασία του με το ιστορικό ρωσικό θέατρο εγκαινιάζοντας τη νέα χρονιά, με τη ζωντανή μετάδοση του μπαλέτου Το ημέρωμα της στρίγκλας σε χορογραφία Ζαν-Κριστόφ Μαγιό.