Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

26ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Διαγωνισμός Δημιουργικού «Brand Your Festival»

26ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Διαγωνισμός Δημιουργικού «Brand Your Festival»

Το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου απευθύνει κάλεσμα σε σπουδαστές και απόφοιτους σχολών γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας, να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό για τη δημιουργία αφίσας, το δημιουργικό της οποίας θα αποτελέσει τη βάση για το σύνολο του προωθητικού υλικού της φετινής διοργάνωσης.


Στόχος της διοργάνωσης, είναι η αφίσα που θα επιλεχθεί, μαζί με όσες θα φτάσουν στην τελική επιλογή να φιλοξενηθούν σε εικαστική έκθεση που θα φιλοξενηθεί στους χώρους της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.


Κριτήρια επιλογής του έργου που θα ξεχωρίσει, αλλά και των υπολοίπων που θα πλαισιώσουν την έκθεση, θα είναι η πρωτοτυπία, η τεχνική, οι χρωματικοί συνδυασμοί και η ικανότητα μετάδοσης του μηνύματος.

 

Όροι συμμετοχής

Συμμετέχοντες - Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σπουδαστές και απόφοιτοι σχολών γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας. - Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μόνο μία πρόταση. Χρονοδιάγραμμα - Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση panorama.ff@gmail.com με την ένδειξη "Διαγωνισμός Δημιουργικού", το αργότερο μέχρι και την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου. Οποιαδήποτε άλλη συμμετοχή έρθει μετά τη λήξη της προθεσμίας, θα αποκλείεται αυτόματα. - Ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (panoramafest.org), με ανακοίνωση στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, ενώ ο ίδιος θα ενημερωθεί προσωπικά από τη διοργάνωση.

 

Υποβολή έργων: 1.Χαρακτηριστικά α) Τα δημιουργικά που θα υποβληθούν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν την ακόλουθη πληροφορία (χωρίς καμία διαφοροποίηση ως προς τον τρόπο γραφής και το περιεχόμενο):

26ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, 14-27.112013. Στους κινηματογράφους ΙΝΤΕΑΛ, ΛΑΪΣ - ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & CAPITOL

β) το επίσημο σήμα της διοργάνωσης, το οποίο διατίθεται για τους συμμετέχοντες εδώ. Στην περίπτωση αυτή, οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να πειραματιστούν με το χρωματισμό του αρχικού αρχείου.

γ) Η αφίσα μπορεί να περιλαμβάνει πρωτότυπα illustrations ή/και γραμμικά σχέδια, όχι όμως φωτογραφίες ή κάθε είδους εμπορικά σήματα.

 

2.Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν το υλικό τους σε ηλεκτρονική μορφή (pdf, jpg ή png - ανάλυση 300dpi, διαστάσεις 1m πλάτος Χ 1,40 ύψος) και το όνομα κάθε αρχείου θα πρέπει να έχει το όνομα του διαγωνιζόμενου με λατινικούς χαρακτήρες (πχ EleniApostolou) Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να δηλώνουν στο e-mail που θα αποστείλουν, το ονοματεπώνυμό τους, έγκυρα στοιχεία επικοινωνίας, να δηλώσουν ότι το έργο τους δεν παραβιάζει κανένα δικαίωμα τρίτου προσώπου, είναι κατάλληλο για δημοσίευση και δεν περιορίζεται από πνευματικά δικαιώματα, και ότι αποδέχονται ότι ο διαγωνισμός και τα συνοδευτικά υλικά αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Κέντρου Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε ότι: - Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει, να αναβάλει ή να ακυρώσει τον διαγωνισμό, χωρίς άλλη προειδοποίηση. - Τα επιλεγμένα έργα που θα εκτεθούν στο πλαίσιο του φεστιβάλ, παραχωρούνται για το σκοπό αυτό από τους δημιουργούς, χωρίς οποιαδήποτε αμοιβή τους ή οποιασδήποτε άλλη αξίωση. - Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να μην ανακοινώσει νικητή αν κρίνει ότι η ποιότητα των διαγωνιζόμενων έργων δεν επαρκεί. - Η διοργάνωση δεσμεύεται να μην παραχωρήσει για οιονδήποτε λόγο σε τρίτους, τα προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων, καθώς και ότι το όνομα του νικητή και η ιδιότητά του ως δημιουργού του επίσημου εικαστικού της φετινής εκδήλωσης, θα επικοινωνηθεί με ειδικά δελτία Τύπου, ενώ θα βρίσκεται και όπου υπάρχει ταυτότητα με τους συντελεστές της φετινής διοργάνωσης.


Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε: Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου (6972002967 ) Μαρία Καραγιαννάκη (6936 511260) ή στο email: panorama.ff@gmail.com

Σχετικές ειδήσεις
Τα βραβεία του 29ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
28.11.2016 17:24
Σε μια όμορφη και λιτή βραδιά, με παρόντες πολλούς εκπροσώπους των κινηματογραφικών θεσμών, πλήθος ανθρώπων του σινεμά από κάθε ειδικότητα και κινηματογραφόφιλους έριξε αυλαία το 29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στην Ααβόρα.
29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα
16.11.2016 14:42
Ο βασικός πυρήνας του «Πανοράματος» είναι το διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα, που φέτος περιλαμβάνει 11 άπαιχτες στην Αθήνα ευρωπαϊκές ταινίες και τα βραβεία του Φεστιβάλ απονείμουν τρεις επιτροπές: της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI), της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ), καθώς και των αναγνωστών του περιοδικού "Αθηνόραμα".
Με το Afterimage του Αντρέι Βάιντα ξεκινά το 29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
08.11.2016 11:37
Το 29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκου Κινηματογράφου με μεγάλη χαρά και συγκίνηση ανακοινώνει πως θα σηκώσει αυλαία με την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας “Afterimage”, το κύκνειο άσμα του σπουδαίου πολωνου δημιουργού Αντρέι Βάιντα που πριν λίγο καιρό έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 90 ετών.
29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
18.10.2016 12:34
To 29o Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (17-27 Νοεμβρίου 2016) επιφυλλάσσει δύο εκπλήξεις στους φίλους του καλού ελληνικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου: ένα αφιέρωμα με όλες τις μεγάλου μήκους ταινίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου, ως φόρο τιμής στον πρόωρα χαμένο πολυσχιδή έλληνα δημιουργό, αλλά και μια επιλογή ταινιών του πολιτικοποιημένου ιταλού σκηνοθέτη Μάρκο Μπελόκιο. Θα προβάλλει μάλιστα σε αβαν πρεμιέρ και τη νέα ταινία του Μπελόκιο «Sweet Dreams» από το πρόσφατο Φεστιβαλ των Καννών.
Το «Suntan» στην τελική δεκάδα για το βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
05.07.2016 13:15
Το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου είναι μια από τις δέκα ταινίες που διεκδικούν το βραβείο Lux για το 2016, το επίσημο βραβείο στήριξης του ευρωπαϊκού κινηματογράφου που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.