Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Μαντζουράνα στο κατώφλι... Γάϊδαρος στα κεραμίδια, στο Νέο Ελληνικό Θέατρο

Μαντζουράνα στο κατώφλι... Γάϊδαρος στα κεραμίδια, στο Νέο Ελληνικό Θέατρο

Το Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη παρουσιάζει, μετά από 2 χρόνια απουσίας, μία μεγάλη παραγωγή για τα οικονομικά του δεδομένα, τη λαϊκή, σπονδυλωτή επιθεώρηση με τίτλο «Μαντζουράνα στο κατώφλι …Γάιδαρος στα κεραμίδια».

Το έργο , είναι μια σπαρταριστή σκιαγράφηση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, μέσα από τις επιλογές και την πορεία στο χρόνο τριών φίλων που διάλεξαν τελείως διαφορετικούς δρόμους απεικονίζοντας τέλεια τα διαφορετικά πρόσωπα του Έλληνα. Ο παραλογισμός που κρύβεται στη λαϊκή σοφία του τίτλου, μαρτυρά ένα έργο που απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες παραμένοντας σύγχρονο και επίκαιρο όσο ποτέ. Πρόκειται για ένα παράλογο - λαϊκό δρώμενο, που με χιούμορ, τόλμη και διεισδυτικότητα, αλλά χωρίς προκαταλήψεις ή σκοπιμότητες ψηλαφίζει γνωστά ιστορικά και κοινωνικοπολιτικά γεγονότα που διαμόρφωσαν την εικόνα της χώρας.

 

Με αφορμή τα 50 του χρόνια στο θέατρο, ο Γιώργος Αρμένης επιλέγει αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους, για να θυμίσει το Μαντζουράνα στο κατώφλι…. Γάιδαρος στα κεραμίδια, ότι δεν πρέπει να λησμονούμε αυτά που μας πόνεσαν, μας πλήγωσαν και μας πληγώνουν ακόμη.

 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αρμένης
Μουσική: Χρήστος Λεοντής
Σκηνικά - Κοστούμια: Γιούλα Ζωϊοπούλου
Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου
Μουσική Διδασκαλία: Νεοκλής Νεοφυτίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Ίρις Μιχαλοπούλου

 

Παίζουν: Γιώργος Αρμένης, Γιώργος Μπούγος, Χάρης Χαραλάμπους, Λεωνίδας Χρυσομάλλης και μαζί τους οι: Γιάννης Αδρίμης, Θεοφάνης Γκίκας, Άντρη Ευαγγέλου, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Γιάννης Πλιάκης, Αγγέλα Σιδηροπούλο, Δήμητρα Τζιμούρτου, Λήνα Ψυχογιού.

Σχετικές ειδήσεις
Ζευγάρια, του Χάρολντ Πίντερ στο Θέατρο Εξαρχείων
29.09.2016 14:43
Ο Τάκης Βουτέρης κι η Αννίτα Δεκαβάλλα γιορτάζουν τα 40 χρόνια του Θεάτρου Εξαρχείων, ανεβάζοντας Πίντερ για πρώτη φορά. Έναν «σύγχρονο κλασικό» συγγραφέα, απόλυτα ταιριαστό με το μέχρι τώρα ρεπερτόριο του Θεάτρου Εξαρχείων, που έχει κάνει μεγάλες επιτυχίες, συστήνοντας στο ελληνικό κοινό σύγχρονους συγγραφείς, με έργα που ανέβαιναν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως το ΤΙΜΗΜΑ και άλλα έργα του Άρθουρ Μίλλερ, η ΆΓΡΙΑ ΔΥΣΗ του Σέπαρντ, η ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ του Φρέιν, η ΚΥΡΙΑ ΚΛΑΪΝ του Ράιτ κ.α.
Η Ημέρα των Φόνων στην Ιστορία του Άμλετ, στο θέατρο Παραμυθίας
27.06.2016 15:03
Μέσω του Φεστιβάλ «Πρωτοπορείν» 2016-που οργανώνει το Θέατρο Παραμυθίας-συστήνεται στις 28 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2016, για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό ένα έργο-σύμβολο, «Η Ημέρα των Φόνων στην ιστορία του Άμλετ».
Queer Theatre Awards: η Απονομή και οι Μεγάλοι Νικητές!
09.06.2016 15:24
Το ελληνικό θέατρο γιόρτασε για πέμπτη χρονιά την περηφάνια και την διαφορετικότητα με μια λαμπερή τελετή και σύνθημα «V for Visibility»!
Τέσσερα πρόσωπα και ο Θεός απ’ έξω… του Γιώργου Αρμένη στο Νέο Ελληνικό Θέατρο
04.02.2016 12:37
Το Νέο Ελληνικό Θέατρο, έχει προγραμματίσει για την κεντρική σκηνή από τις 12 Φεβρουαρίου 2016 έως τέλος της σεζόν, το έργο: «Τέσσερα πρόσωπα και ο Θεός απ’ έξω…» του Γιώργου Αρμένη σε σκηνοθεσία του ίδιου και μουσική του Διονύση Τσακνή.
Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών
04.02.2016 10:38
Ιδρύθηκε στην Αθήνα η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών (ΕΛ.Ε.Κ.ΘΕ.Π.ΤΕ.), με σκοπό να στηρίξει και να προωθήσει το ελληνικό θέατρο και τις παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η νεοσύστατη Ένωση, σχετικά με την ίδρυση, τους στόχους και τις προθέσεις της.