Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Μαντζουράνα στο κατώφλι... Γάϊδαρος στα κεραμίδια, στο Νέο Ελληνικό Θέατρο

Μαντζουράνα στο κατώφλι... Γάϊδαρος στα κεραμίδια, στο Νέο Ελληνικό Θέατρο

Το Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη παρουσιάζει, μετά από 2 χρόνια απουσίας, μία μεγάλη παραγωγή για τα οικονομικά του δεδομένα, τη λαϊκή, σπονδυλωτή επιθεώρηση με τίτλο «Μαντζουράνα στο κατώφλι …Γάιδαρος στα κεραμίδια».

Το έργο , είναι μια σπαρταριστή σκιαγράφηση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, μέσα από τις επιλογές και την πορεία στο χρόνο τριών φίλων που διάλεξαν τελείως διαφορετικούς δρόμους απεικονίζοντας τέλεια τα διαφορετικά πρόσωπα του Έλληνα. Ο παραλογισμός που κρύβεται στη λαϊκή σοφία του τίτλου, μαρτυρά ένα έργο που απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες παραμένοντας σύγχρονο και επίκαιρο όσο ποτέ. Πρόκειται για ένα παράλογο - λαϊκό δρώμενο, που με χιούμορ, τόλμη και διεισδυτικότητα, αλλά χωρίς προκαταλήψεις ή σκοπιμότητες ψηλαφίζει γνωστά ιστορικά και κοινωνικοπολιτικά γεγονότα που διαμόρφωσαν την εικόνα της χώρας.

 

Με αφορμή τα 50 του χρόνια στο θέατρο, ο Γιώργος Αρμένης επιλέγει αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους, για να θυμίσει το Μαντζουράνα στο κατώφλι…. Γάιδαρος στα κεραμίδια, ότι δεν πρέπει να λησμονούμε αυτά που μας πόνεσαν, μας πλήγωσαν και μας πληγώνουν ακόμη.

 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αρμένης
Μουσική: Χρήστος Λεοντής
Σκηνικά - Κοστούμια: Γιούλα Ζωϊοπούλου
Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου
Μουσική Διδασκαλία: Νεοκλής Νεοφυτίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Ίρις Μιχαλοπούλου

 

Παίζουν: Γιώργος Αρμένης, Γιώργος Μπούγος, Χάρης Χαραλάμπους, Λεωνίδας Χρυσομάλλης και μαζί τους οι: Γιάννης Αδρίμης, Θεοφάνης Γκίκας, Άντρη Ευαγγέλου, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Γιάννης Πλιάκης, Αγγέλα Σιδηροπούλο, Δήμητρα Τζιμούρτου, Λήνα Ψυχογιού.

Σχετικές ειδήσεις
Ελληνικό Θέατρο στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
04.01.2017 10:32
Το θεατρικό 2017 ξεκινά στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων με τρία έργα σημαντικών Ελλήνων συγγραφέων του νεότερου, και όχι μόνο, ρεπερτορίου: το διήγημα μυστηρίου του Κ.Π. Καβάφη Εις το φως της ημέρας, το άπαικτο έργο του Αριστείδη Αντονά Ο Μηχανισμός του Δωματίου και το διήγημα της Ελεωνόρας Σταθοπούλου Εις Ελευθερίαν.
Βιοτεχνία Υαλικών, του Μένη Κουμανταρέα στο Θέατρο της Α.Σ.Κ.Τ
19.12.2016 13:23
Η θεατρική ομάδα «Νεάπολις», παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό θέατρο και ειδικά διασκευασμένο, το μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα, «Βιοτεχνία Υαλικών» σε σκηνοθεσία Άγγελου Χατζά, στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου μέχρι την Τρίτη 11 Απριλίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη για 18 μόνο παραστάσεις.
Η Ημέρα των Φόνων στην Ιστορία του Άμλετ, στο θέατρο Παραμυθίας
27.06.2016 15:03
Μέσω του Φεστιβάλ «Πρωτοπορείν» 2016-που οργανώνει το Θέατρο Παραμυθίας-συστήνεται στις 28 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2016, για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό ένα έργο-σύμβολο, «Η Ημέρα των Φόνων στην ιστορία του Άμλετ».
Queer Theatre Awards: η Απονομή και οι Μεγάλοι Νικητές!
09.06.2016 15:24
Το ελληνικό θέατρο γιόρτασε για πέμπτη χρονιά την περηφάνια και την διαφορετικότητα με μια λαμπερή τελετή και σύνθημα «V for Visibility»!
Τέσσερα πρόσωπα και ο Θεός απ’ έξω… του Γιώργου Αρμένη στο Νέο Ελληνικό Θέατρο
04.02.2016 12:37
Το Νέο Ελληνικό Θέατρο, έχει προγραμματίσει για την κεντρική σκηνή από τις 12 Φεβρουαρίου 2016 έως τέλος της σεζόν, το έργο: «Τέσσερα πρόσωπα και ο Θεός απ’ έξω…» του Γιώργου Αρμένη σε σκηνοθεσία του ίδιου και μουσική του Διονύση Τσακνή.