Το Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη παρουσιάζει, μετά από 2 χρόνια απουσίας, μία μεγάλη παραγωγή για τα οικονομικά του δεδομένα, τη λαϊκή, σπονδυλωτή επιθεώρηση με τίτλο «Μαντζουράνα στο κατώφλι …Γάιδαρος στα κεραμίδια».

Το έργο, είναι μια σπαρταριστή σκιαγράφηση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, μέσα από τις επιλογές και την πορεία στο χρόνο τριών φίλων που διάλεξαν τελείως διαφορετικούς δρόμους απεικονίζοντας τέλεια τα διαφορετικά πρόσωπα του Έλληνα. Ο παραλογισμός που κρύβεται στη λαϊκή σοφία του τίτλου, μαρτυρά ένα έργο που απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες παραμένοντας σύγχρονο και επίκαιρο όσο ποτέ. Πρόκειται για ένα παράλογο – λαϊκό δρώμενο, που με χιούμορ, τόλμη και διεισδυτικότητα, αλλά χωρίς προκαταλήψεις ή σκοπιμότητες ψηλαφίζει γνωστά ιστορικά και κοινωνικοπολιτικά γεγονότα που διαμόρφωσαν την εικόνα της χώρας.

 

Με αφορμή τα 50 του χρόνια στο θέατρο, ο Γιώργος Αρμένης επιλέγει αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους, για να θυμίσει το Μαντζουράνα στο κατώφλι…. Γάιδαρος στα κεραμίδια, ότι δεν πρέπει να λησμονούμε αυτά που μας πόνεσαν, μας πλήγωσαν και μας πληγώνουν ακόμη.

 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αρμένης
Μουσική: Χρήστος Λεοντής
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιούλα Ζωϊοπούλου
Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου
Μουσική Διδασκαλία: Νεοκλής Νεοφυτίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Ίρις Μιχαλοπούλου

 

Παίζουν: Γιώργος Αρμένης, Γιώργος Μπούγος, Χάρης Χαραλάμπους, Λεωνίδας Χρυσομάλλης και μαζί τους οι: Γιάννης Αδρίμης, Θεοφάνης Γκίκας, Άντρη Ευαγγέλου, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Γιάννης Πλιάκης, Αγγέλα Σιδηροπούλο, Δήμητρα Τζιμούρτου, Λήνα Ψυχογιού.